Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

Fietsenstallingen

Fietsbogen of U-vormige fietsenstallingen

Je vindt in Elsene bijna 500 stelplaatsen voor fietsen. Ze helpen om de fiets als vervoermiddel in de stad te promoten, maar helpen natuurlijk ook in de strijd tegen diefstal én ze zorgen er ook voor dat voetgangers op een veilige en aangename manier het voetpad kunnen blijven gebruiken.

De gemeente heeft gekozen voor fietsbogen in U-vorm, zoals aanbevolen door fietsersverenigingen.

Behalve de systematische plaatsing van de fietsbogen wanneer de straat gerenoveerd wordt, heeft de gemeente ook de ambitie om op termijn alle kruispunten uit te rusten met de fietsbogen.

De bogen worden geplaatst in de ruimte van 5 m naast de oversteekplaatsen voor voetgangers, zone waarbinnen het parkeren niet is toegelaten. Op die manier wordt de veiligheid rond de oversteekplaatsen ook verhoogd dankzij de toegenomen zichtbaarheid van voetgangers die klaar staan om over te steken. Er worden 3 tot 6 bogen geplaatst in functie van de vraag.

Zijn er in jouw straat nog geen fietsbogen? Dien een aanvraag in bij de dienst Mobiliteit

Grotere overdekte fietsgarages vind je aan de ingangen van treinstations (Luxemburg, Etterbeek) en metrostations (Troon, Naamsepoort).

Fietsbox

Om het gebruik van de fiets aan te moedigen, heeft de gemeente Elsene besloten om binnen haar fietsbeleid fietsboxen beschikbaar te stellen voor haar inwoners. Daarin kunnen tot 5 fietsen veilig gestald worden dankzij een sluitinrichting met sleutel.

Geinteresseerd in een beveiligde parkeerplaats voor uw fiets?

De VZW CyCLO staat in voor het beheer van de aanvragen en de abonnementen voor de fietsboxen. Dit gebeurt in samenwerking met het parkeeragentschap van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (parking.brussels) in het kader van het CycloParking project.

Cyclo VZW
Tel. 02.414.03.00
E-mail : cycloparking at cyclo punt org - Website : cycloparking.brussels

Openbare parkings

Daarnaast zijn er ook fietslokalen aanwezig in de parking Tulipe (in de buurt van het F. Cocqplein) en in de parking Flagey. U kunt een fietsabonnement kopen voor 5,00 EUR per maand voor een plaats in een beveiligd fietslokaal.

Goede raad tegen fietsdiefstal

  • koop een fietsslot van hoge kwaliteit,
  • maak het fietskader stevig vast, zelfs als je fiets maar even onbewaakt achterblijft,
  • gebruik een slot om het achterwiel te blokkeren,
  • jouw fiets registreren op mybike.brussels.

Laatste verandering: 2019-10-18 11:56:26