elsene.be

Cultuur Elsene

In 2018 zal het gemeentelijk museum tijdelijk niet toegankelijk zijn omwille van het ambitieuze renovatie- en uitbreidingsproject, waarbij het menselijke karakter van ons museum bewaard zal blijven.

Vooraleer de veranderingen van start gaan, keert het museum terug naar vroeger, naar de tijd toen er nog een feestzaal huisde, met een LAST CALL. Het museum verwelkomt iedereen om te dansen, swingen, walsen en de benen los te gooien op volkse muziek tijdens het feestelijke weekend in het kader van MUSEUM NIGHT FEVER.

Er zijn natuurlijk nog steeds unieke tentoonstelling te bezoeken. In de Kapel van Boondaal kan je binnenkort naar Fragments déployés van Thierry Bontridder.

Thierry Bontridder is een Belgisch beeldhouwer en juwelenmaker. Hij behoort tot die artiesten bij wie de technische beheersing de tolk is van het materiaal. Met de precisie van een horlogemaker voegt hij hout, koper, glas titanium en staal samen, materialen die vooraf bewerkt, gevormd en gekalibreerd zijn. Zijn werken getuigen van een uitgepuurde schoonheid en stralen een harmonieuze sereniteit uit.

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

Download de brochure

Les salons de la mélodie

Na verschillende eerdere samenwerkingen, willen Jean-Pierre Moemaers (pianist) en Sébastien Romignon Ercolini (tenor) ditmaal de schoonheid van de melodie en het Lied doen herleven. Tijdens hun "Les salons de la mélodie" kan je genieten van deze mooie tijdloze kamermuziek. Na afloop van het concert is het mogelijk de muzikanten te ontmoeten.

Laatste verandering: 2018-01-10 12:32:59