Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

Agenda

KULT XL Ateliers: openingstentoonstelling

KULT XL Ateliers is gewijd aan hedendaagse beeldende kunst, met een tentoonstellingsruimte en kunstenaarsateliers in het hart van de Europese wijk. De zaal is sinds 28 augustus 2021 open voor het publiek.

Bezoek de openingstentoonstelling 'KULT XL Ateliers' en ontdek meer over deze nieuwe culturele plek en de buurt!

Feed U - See U biomarkt

See U verwelkomt je elke donderdag van 16 tot 19 uur in de voormalige Manège voor jouw lokale overdekte biomarkt!  Op de "Feed U"-markt kan je niet enkel je boodschappen doen, het is ook een gezellige plek waar je mensen uit jouw buurt kan ontmoeten en kennis kan maken met de residenten van See U.

Pars pro toto

De Beierse kunstenares Silvia Hatzl presenteert haar nieuwe tentoonstelling "Pars pro toto" in het uitzonderlijke kader van de Chapelle de Boondael: een stoet van zestig kleine of reusachtige textielsculpturen gemaakt van organische elementen - zijde, papier, katoen, vlees, ingewanden, as, natuurlijke pigmenten.

Ontmoeting met Laurence Brogniez & Tatiana Debroux

Ontmoet Laurence Brogniez en Tatiana Debroux, onderzoeksters en professoren van de Université Libre de Bruxelles. Gepassioneerd door kunstenaarsateliers, hebben ze beiden bijgedragen aan het historische luik van de openingstentoonstelling "KULT XL Ateliers".

Gemeentelijke mobiele-containerparkdagen!

Naast de mobiele-containerparkdagen stelt de gemeente u een nieuwe dienst voor om uw grofvuil te verwijderen !

De gemeentelijke mobiele-containerparkdagen worden tijdens 5 dagen georganiseerd, telkens van 10 u tot 15u.

Mis de volgende edities op 25 septembe in de Roffiaenstraat, en op de 20 november in de Maesstraat niet!

Speakers Corner

Kom naar de Speakers Corner! Laat je horen, of kom luisteren.

Steun voor de bevolking van Nagorno-Karabach

In 2020 brak er in Nagorno-Karabach een gewelddadig conflict uit. Naar aanleiding van een burgerinterpellatie heeft de Gemeente Elsene de handen in elkaar geslagen met het CAB en AGBU voor een reeks evenementen plaats om hier bewustwording te creëren en de bevolking van Nagorno-Karabach ginder te steunen.

Zeg het met een bloem

Op 1 oktober, de Internationale Dag van de Ouderen, zullen de vrijwilligers van het onderlinge hulpnetwerk BuurtPensioen dan ook een bloem aanbieden aan de voorbijgangers van de wijk om hen bewust te maken van het isolement en de eenzaamheid onder ouderen. Wilt u zelf ook bijdragen aan de actie door ons een paar uur van uw vrije tijd aan te bieden?

Construction elucubration

Aan de hand van grote Legoblokjes brengen de kunstenaars gebouwen, dieren en voorwerpen tot leven. Deze straatvoorstelling combineert circus en theater, tast de grenzen van het evenwicht af en nodigt ons uit om anders te denken.
Een voorstelling van Cocasse Compagnie.

Heel-huids

Voor jonge kinderen behoren huid en haar tot de dagelijkse ontdekkingen rond ik en jij. Mijn arm is bruin, en die van jou? Ik heb blonde staartjes, en jij?

In deze voorstelling vloeien beide werelden moeiteloos in elkaar over, en worden jong en oud ingepakt door een wereld van verrassende dans en sterke beelden.

Vanaf 2,5 jaar oud

Dis maman, c'est quoi qu'on mange?

Odile, de kleindochter van een boer, is nu een stadsbobobo die geen aardappel kan poten. Zij is gepassioneerd door koken en vraagt zich elke dag af hoe haar huishoudmand eruit ziet. Gesticulated conference door Odile Ramelot in het kader van het festival "Nourrir Bruxelles

'Lisières' & 'Ici un paysage'

Schrijfster Aliénor Debrocq verwoordt de gevoelens en inspiratie achter de landschapsfoto's die Philippe Mailleux heeft vastgelegd tijdens zijn ronddwalingen in de stad en de natuur.

" Lisières " & " Ici un paysage "

Philippe neemt foto's, Aliénor schrijft. Samen dringen ze binnen in de openingen van de werkelijkheid tijdens een afdwaling naar de rand. Een bos, een buitenwijk, een hoek van een begraafplaats, een strand met prikkeldraad. Om de onmacht, de vervreemding en de opkomst van iets nieuws te verwelkomen.

ARTONOV Festival : Urban.Beethoven©

Ter gelegenheid van de 7de editie van het ARTONOV Festival verwelkomt See U op zaterdag 9 oktober 2021 de voorstelling Urban.Beethoven© : een dialoog tussen Beethovens muziek voor piano en orkest, uitgevoerd door Nima Sarkechik en kunstenaars uit de wereld van hiphop en digitale kunst.

Phosphographons

"Phosphographons" is een interactieve installatie die een speelse, creatieve, poëtische en multisensoriële ervaring biedt op basis van fosforescentie.

Interactieve installatie door Maria Dermitzaki.

Dans les pas de Paco

Hij is slechts 25 jaar maar de flamenco zit hem in de genen. Zijn grootvader Paco gaf hem de Andalusische cultuur en geschiedenis mee...

Begeleid door twee muzikanten en een fantastische danser brengt Esteban Murillo een eerbetoon aan zijn grootvader.

Les zorties

Zoë is niet dom, neen, maar vragen begrijpt ze soms anders dan ze zijn bedoeld. Anderen vinden haar vreemd en laten haar links liggen. Tot op de dag dat ze mijnheer Sylvester ontmoet, de conciërge van de school, een bijzondere man, die dol is op tuinieren. Een nieuwe wereld gaat voor haar open, ontdekt ze zo wie ze echt is?

Vanaf 5 jaar oud

Ik zit hier

Een wakkere woordarme woorstelling woor de wallerkleinsten.

Vanaf 2 jaar oud - Cie Gorilla

Hans en Grietje

Een slapstickvoorstelling die stretcht langs alle kanten! Zelfs de deuren stretchen...

Vanaf 4 jaar oud - Cie Gorilla

Welkom bij Ernest en Célestine

Duik in de wereld van Gabrielle Vincent en (her)ontdek haar twee innemende personnages, beer Brammert (Ernest) en muis Tissie (Celestine), straatmuzikanten en levenslage vrienden.

Geluk(t)

Twee mensen alleen op zoek naar een thuis, een plekje voor zichzelf. Eén huis. Een lamp, een kast en een stoel. Het lukt. Het is van mij.

Ik en den Theo

Piet praat Nederlands maar zingt in beide talen. Theo, zijn handlanger, speelt drum en
spreekt Frans en cimbaals! Deze twee grote mensen nemen je mee naar een kleurrijke wereld vol duizelende verhalen, nu eens in het Frans, dan weer in het Nederlands.

Vanaf 3 jaar oud

Met Piet Maris en Théophane Raballand

Mais...c'est un vieux paysage ?

Deze tentoonstelling is een ontmoeting tussen Sybille Deligne en Aline Forçain, die beiden inspiratie vinden in de natuur. Hun kunstpraktijk bevindt zich tussen beeldhouwwerk, installaties, schilderkunst en tekenkunst.
Eindtentoonstelling van Aline Forçain's residentie bij KULT XL Ateliers.
Gratis.

Petit grand

Klein of groot, wat maakt het uit? Wij zien onszelf graag zoals we zijn!

Een concert met de mooiste liedjes van Mamemo die een glimlach op toveren op het gezicht van groot en klein, die je aan het dromen brengen en je laten groeien. Zacht en zoet als chocolade!

Met Olivier Battesti (gitaar, zang), Lorcan Fahy (viool, mandoline, zang)

Alberta Tonnerre

Op de scène: een bos, poppen, een varken. Een broer en een zus vertellen over hun groottante Alberta. In een mix van echte herinneringen en verbeelding, vertelt deze ode aan de liefde ons over wat wordt doorgegeven en over weggaan en over het ogenblik waarop de leegte plaats maakt voor herinneringen, en voor het leven.

Vanaf 6 jaar oud

Des anches passent

Raquel en Marc halen traditionele muziek uit Wallonië van onder het stof en laten er ons op ludieke en liefdevolle wijze kennis mee maken. Het zijn zeldzame liedjes, pareltjes, de vrucht van een verzameling die veel geduld vergde. Een eerbetoon aan Waalse liederen, gebracht op verschillende rietblazers: bombarde, accordeon, doedelzak, mondharp...

Bleu sans pluie

Twee dansers en een muzikant kneden tijd en ruimte. Ze maken kieren waar het licht door kan en leegtes waar ze hun innerlijke wereld laten zien. De dans onthult het plezier van jezelf te kunnen zijn, alleen of met de ander, en weerspiegelt het genot van het hier en nu.

Vanaf 6 jaar oud - Cie L'Inconnue

Souvenirs d'enfance

Duo Etna schetst de belangrijkste gebeurtenissen uit het muzikale leven van beide muzikanten. Tijdens een repetitie vergeten ze wat er op hun programma stond en laten ze zich gaan op het ritme van de melodieën van Chopin, Schumann, Tchaikovsky, Sarasate, Brahms... Laat je meevoeren op deze mooie muziek.

Vanaf 6 jaar oud

Drie Sterke vrouwen

Spierballen en een dikke nek, dat zijn de grootste troeven van de beroemde worstelaar Eeuwige Berg. Als hij een uitnodiging krijgt om deel te nemen aan een wedstrijd, is hij er zeker van dat hij zal winnen. Tot hij onderweg Malala, Razanna en de oude Anna tegenkomt, die tot zijn grote verbazing véél sterker zijn dan hijzelf...

Chève/Seguin/Loup

In haar omheinde weide kan het geitje van mijnheer Seguin de geuren van de bergen ruiken. Bij elke ademhaling doet de geur van de vrijheid haar hartje sneller slaan en groeit haar verlangen om de wereld te zien. Maar iedereen weet dat daarboven de wolf woont. Vrij naar het verhaal van Alphonse Daudet.

Vanaf 7 jaar oud

Muzand

Muzand vertelt verhalen aan de hand van tekeningen in het zand, die veranderen in de loop van het verhaal en waarbij beelden elkaar opvolgen door het voorzichtig uitwissen van wat er was. Dankzij de zang en muziek van Raphaël en de magische vingers van Collette komen bekende en minder bekende fabels tot leven.

Met : Colette Dedyn, Raphaël Decock

Petite ronde

Vier dansers genieten van het samenbrengen van emoties en ritmes en tekenen figuren af in de ruimte. In het gras, op een plein, op een open podium of op straat, de rOnde wordt steeds groter...

Vanaf 8 jaar oud

Met: Gilles Noël, Julie Querre, Giulia Piana, Milton Paulo
CChoreografie: Félicette Chazerand

Omnibus

Weg zijn wij! Omnibus gaat over reizen, al zingend, over de duizend-en-één verrassingen die je tegenkomt wanneer je leeft op het ritme van een trein.

Vanaf 5 jaar oud - In het kader van het Kidzik festival.

Met : Geneviève Laloy, Marie-Sophie Talbot, Vincent Hargot, Jacques Verhaegen

Gato

ROSA Quartet brengt een voorstelling gebaseerd op het werk van de Braziliaanse sprookjesschrijver Jorge Amado, met behoud van de oorspronkelijke dromerige dimensie van zijn werk. De muziek is geïnspireerd op verschillende traditionele muziekstijlen (capoeira, maracatu, maxixe, baião, samba, frevo...).

Rêves de papier

Een dansvoorstelling voor de allerkleinsten die ontstaan is uit een onvoorwaardelijke liefde voor de magie van boeken. Ze tracht door middel van beweging een antwoord te bieden op diepe vragen over onze vrienden van papier.

Vanaf 0,5 jaard oud - In het kader van het Mini D Festival.

Met: Amel Felloussia, Frederico Araujo
Regie: Chloé Sadoine

Ballon bandit

Tom is alleen, maar dan verschijnt Ballon ineens. Dans, muziek, spel en verbeelding brengen Tom op vele plaatsen. Ballon verschijnt en verdwijnt en danst met hem mee.

Vanaf 2,5 jaar oud - Inti Théâtre