Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

Tentoonstellingen

Voor de tentoonstellingen in ons cultuurprogramma kiezen we zoveel mogelijk voor het werk van jonge Brusselse kunstenaars, tentoongesteld in de Kapel van Boondael, een proeftuin voor ideeën en creaties. De kapel zet regelmatig haar deuren open voor schilderijen, foto's, keramiek of video-installaties.

In april en mei stelt Silvia Hatzl op uitnodiging van de gemeente Elsene haar werken tentoon in de Kapel van Boondaal. Haar creaties weven een band tussen lichaam en kledij in al hun vormen en de invloed van de tijd op beide. Tijdens de tentoonstellingsweken worden ook concerten en performances georganiseerd voor het publiek. Je kan de werken van de kunstenares - waaronder enkele hele grote - ontdekken in een historische ruimte.

In september neemt de vzw "Les amis de ma mère" bezit van de Kapel. Het collectief steunt beginnende artiesten in de grafische kunsten.

In november ten slotte stellen we de winnaars van de Marie-Louise Rousseauprijs voor schilderkunst tentoon.

Brussels Gallery Weekend

Brussels Gallery Weekend viert dit jaar de opening van het artistieke seizoen van 3 tot 6 september 2020, samen met de deelnemende galerijen, maar ook met een uitgebreid OFF-programma (waar je musea, artist run spaces en andere verenigingen kan ontdekken) en een expo van jong talent in de Elsense winkels.

Champs Sacrés - Muriel de Crayencour

In deze tentoonstelling van Muriel de Crayencour vormen schilderijen, standbeelden, tekeningen en borduurwerken een ode aan vrouwenlichaam, aan haar sacraliteit, aan haar kwetsbaarheid.

A rebours

Anne-Marie d'Adesky laat zich door de kapel van Boondael en zijn lindeboom inspireren en stelt de geschiedenis, de mensheid en zijn relatie tot het heilige en de natuur in vraag. Door middel van inkt- en houtskooltekeningen alsook beeldhouwwerken gaan we in deze tentoonstelling terug in de geschiedenis.

Laatste verandering: 2018-11-20 11:54:23