elsene.be

Tentoonstellingen

Voor de tentoonstellingen in ons cultuurprogramma kiezen we zoveel mogelijk voor het werk van jonge Brusselse kunstenaars, tentoongesteld in de Kapel van Boondael, een proeftuin voor ideeën en creaties. De kapel zet regelmatig haar deuren open voor schilderijen, foto's, keramiek of video-installaties.

In april en mei stelt Silvia Hatzl op uitnodiging van de gemeente Elsene haar werken tentoon in de Kapel van Boondaal. Haar creaties weven een band tussen lichaam en kledij in al hun vormen en de invloed van de tijd op beide. Tijdens de tentoonstellingsweken worden ook concerten en performances georganiseerd voor het publiek. Je kan de werken van de kunstenares - waaronder enkele hele grote - ontdekken in een historische ruimte.

In september neemt de vzw "Les amis de ma mère" bezit van de Kapel. Het collectief steunt beginnende artiesten in de grafische kunsten.

In november ten slotte stellen we de winnaars van de Marie-Louise Rousseauprijs voor schilderkunst tentoon.

Tentoonstelling Ahnen van Silvia Hatzl

Silvia Hatzl is een bekende artieste met Duitse roots die haar werken tentoonstelt in het historische kader van de Kapel van Boondaal. Ze maakt kunst die tegelijk monumentaal en kwetsbaar is. Haar creaties vormen een verbinding tussen lichamen en hun naakte of gekleede omhulling en het effect van de tijd op beide.

Laatste verandering: 2017-03-29 15:28:44