Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

Inzetten op jong talent

Jong talent, de motor van het kunstleven, krijgt een belangrijke plaats in ons cultuurprogramma. De gemeente Elsene maakt er een prioriteit van om nieuw werk te steunen, door artiesten in residentie te ontvangen en hun werk in onze zalen tentoon te stellen.

Je kunt namelijk intrekken in onze gebouwen of ze huren voor al je culturele evenementen (kampen, workshops, voorstellingen). Op de podia van het Molièretheater of het Klein Mercelistheater kan je repeteren in een inspirerende en stimulerende omgeving.

Tijdens de residenties krijgen jonge opkomende gezelschappen de kans om hun voorstellingen in optimale omstandigheden te lanceren of af te werken. Het doel is om ontmoetingen te organiseren met het publiek (schoolgaand of niet), professionelen en eventuele toekomstige partners.

Die residenties zijn bij voorkeur gericht op Elsense gezelschappen maar kunnen ook toegekend worden aan andere groepen. Alle aanvragen moeten ingediend worden bij het gemeentebestuur op basis van een dossier.

Naast die residenties geven we in onze programmatie de voorkeur aan voorstellingen van beginnende artiesten, dat zijn zoveel te meer vooruitzichten op verbazingwekkende theateravonturen. Zo strijkt het Cocq'Arts Festival elk jaar in juni neer in het Klein Mercelistheater.

Het Cocq'arts festival is als een geheven glas op gepassioneerde artiesten, jonge makers die de wereld willen verbeteren en vertolkers die bergen willen verzetten. De gezelschappen la Bête Noire en La Tête à l'Envers steken de handen uit de mouwen om je al drie jaar lang te tonen wat jonge kunstenaars in hun mars hebben.

Meer informatie: 02 515 64 63

Laatste verandering: 2016-02-15 16:19:57