elsene.be

Offerfeest - Aïd El Kebir

In 2016 stelt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gedurende 3 dagen een tijdelijk erkend modulair slachthuis voor het Offerfeest (Aïd El Kebir) ter beschikking. Inwoners van het gewest kunnen gebruikmaken van het slachthuis om een schaap te offeren. Voor Elsenaars ligt het slachthuis op het grondgebied van de gemeente Anderlecht, maar het is niet toegankelijk voor het publiek.

Hoe inschrijven?

Elsenaars die een plaats willen reserveren, worden verzocht om zich in te schrijven op het gemeentehuis van Anderlecht (Raadsplein nr. 1 te 1070 ANDERLECHT) van dinsdag 16 t.e.m. vrijdag 19 augustus tussen 9 u en 9.30 u.

Als er na 19 augustus nog plaatsen beschikbaar zijn, komen er 2 bijkomende data voor inschrijvingen op woensdag 31 augustus en donderdag 1 september 2016, ook tussen 9 u en 9.30 u.

Tarieven en documenten

Prijs: 20 euro per inschrijving (betaling enkel met Bancontact)

  • De identiteitskaart is verplicht
  • Een enkele inschrijving per gezin
  • Enkel persoonlijke inschrijvingen; inschrijven van een derde is niet mogelijk
  • Vermeld uw Beltrace-nummer als u een identificatienummer hebt dat u vroeger werd toegekend als privéslachter

Keuze van het dier

Na uw inschrijving zal de firma ITC, aangewezen voor de organisatie van het slachten, contact opnemen met u. Er zijn dan twee mogelijkheden:

  • u bestelt een schaap bij ITC die het vervoer naar het slachthuis verzorgt
  • u bestelt een schaap bij een fokker en deelt zijn contactgegevens mee aan ITC die het dier zal vervoeren naar het slachthuis

Het is verboden een levend dier naar het slachthuis te transporteren. De politie zal daar bijzonder aandachtig op toezien. De meeste professionele kwekers zijn bevoegd om hun dieren te vervoeren.

Afhalen van het geslachte dier

Bij uw inschrijving krijgt u de plaats, de datum (dag 1, 2 of 3) en het tijdstip mee waarop u het schaap kunt afhalen. Het is verboden om thuis ritueel te slachten. De overheden herinneren eraan dat het offeren van een schaap altijd vervangen kan worden door een gift aan een goed doel.

Voor een volledige brochure over de organisatie of voor bijkomende inlichtingen, staat het kabinet van mevrouw Delphine Bourgeois, schepen van Levenskwaliteit, tot uw beschikking in de Elsensesteenweg nr. 168 (3de verdieping, volg de pijlen) - 02.515.61.33 - bienetreanimal at elsene punt be.

Laatste verandering: 2016-08-11 15:50:59