Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

Steun cultuur

De COVID-19-crisis leidde tot de sluiting van culturele instellingen en tot de annulatie van bijna alle artistieke opdrachten. De dienst cultuur, die meerdere artiesten in residentie ontvangt en nieuwe creaties in zijn programmatie opneemt, houdt zich eraan om een zo groot mogelijk aantal van de voorstellingen, getroffen door deze gezondheidscrisis, te verplaatsen, zodat de artiesten toch in de mogelijkheid worden gesteld om in Elsene op te treden.

Het Museum van Elsene en zowel de Nederlandstalige als de Franstalige bibliotheek bieden tal van activiteiten aan die u van thuis uit kan volgen: Voorleesuurtjes voor groot en klein, diverse knutselactiviteiten, een "take away"-dienst voor boeken, alsook artistieke performances per telefoon. Meer informatie vindt u op hun websites en sociale media. De Gemeente neemt ook eigen initiatieven en ondersteunt culturele projecten tijdens deze periode.

Vele creatieve ideeën werden al tot leven geroepen door onze talrijke culturele partners in Elsene om in contact te blijven met het publiek, en om kunst en cultuur van thuis uit toegankelijk te maken. Volg de sociale media en de websites van de verschillende organisaties die het creatief landschap van Elsene vormen.

Ontdek ook de video's van de culturele organisaties of artiesten uit Elsene in de rubrieken 'cultuur' en 'live' van de gemeentelijke WebTV. Iedereen is welkom om nieuwe video's toe te voegen aan deze WebTV. Indien u een voorstel heeft voor een video, aarzel niet om ons te contacteren (webtv at elsene punt brussels).

Om in te spelen op de vragen die tijdens de ontmoetingen met de culturele sector naar boven kwamen, en om bij te dragen tot de verspreiding van informatie onder het publiek en de artiesten delen we hieronder een lijst met informatie over enkele ondersteuningsmaatregelen en -initiatieven voor de culturele sector.

Zichtbaarheid

Volgende pagina's en hashtag's geven meer zichtbaarheid aan artiesten en culturelle instellingen of projecten. Aarzel niet om deze initiatieven te volgen of eraan bij te dragen.

Online platformen voor aan- en verkoop van kunstwerken

Steun kunstenaars door een kunstwerk te kopen aan een toegankelijke prijs ! Hieronder enkele voorbeelden van online aankoop-platformen.

Informatie en steun voor kunstenaars en de culturele sector

Projectoproepen

Laatste verandering: 2020-05-15 15:43:04