elsene.be

Actualiteit

Prijs voor erfgoed

Ben je een vakman, en heb je de afgelopen vier jaar een architecturaal erfgoedgebouw in Elsene gerestaureerd? Neem deel aan de eerste tweejaarlijkse prijs voor erfgoed!

Je hebt tot 30 september om je in te schrijven.

erfgoed@elsene.brussels

02515 64 86

we.art.xl - kunstenaarsparcours

Het multidisciplinaire kunstenfestival We.art.xl is een uitzonderlijk weekend waarbij kunstenaars hun schilderijen, sculpturen, strips, gedichten, foto's, muziek en dans voorstellen, in Elsense cafés, winkels, galerieën en musea.

Een unieke kans om uitzonderlijke artiesten en plaatsen te ontdekken in een originele sfeer!

Meer info...

Migratie platform wifi.brussels

In 2016 telde het gratis gewestelijke wifinetwerk (toen nog Urbizone) minder dan 100.000 gebruikersaccounts. Vandaag zijn er dat al bijna twee miljoen. Het platform dat de gebruikersaccounts host, kan zoveel gebruikers niet meer aan en moet worden bijgewerkt.
We voorzien dan ook een migratie van het volledige platform op 26 september.

De migratie is nodig om de gebruikerservaring te verbeteren, door o.a. de registratie te vereenvoudigen. Zo hopen we het aantal potentiële gebruikers op termijn nog te verhogen. Bij de migratie van het platform naar een aangepaste oplossing zullen de gegevens van alle gebruikersaccounts automatisch worden gewist. Alle bestaande gebruikersaccounts verdwijnen dus (alle bestaande gebruikersnamen en wachtwoorden vervallen meteen). We vragen dan ook aan alle bestaande gebruikers van wifi.brussels om na de migratie een nieuw account aan te maken. Zo kunnen ze verder blijven genieten van gratis wifi.

Die procedure is gewijzigd en vereenvoudigd. Ze zal uitgebreid worden toegelicht op www.wifi.brussels. We verontschuldigen ons alvast voor het ongemak dat deze migratie met zich meebrengt. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met IRISline (02 801 00 00 - irisline@cibg.brussels).

Meer info...

Hulde aan Agnès Varda

Agnès Varda werd geboren in Elsene (Kroonlaan 38) en groeide op in de Dageraadstraat de tot ze 12 jaar oud was. Deze jeugdjaren hebben een belangrijk spoor achtergelaten in de verbeelding van de kunstenaar. Gezien haar speciale genegenheid voor Elsene en België, wilden het college van burgemeester en schepenen van Elsene, Flagey én CINEMATEK haar hulde brengen door een reeks initiatieven te steunen.

Zo wordt op dinsdag 17 september om 16:30 uur een naamplaat aangebracht op de geboorteplaats van Agnès Varda, Kroonlaan 38. Rond 17:30 zullen de moestuinen Ernotte-Boondael (Louis Ernottestraat) worden hernoemd als "Agnes Varda". Iedereen is welkom op deze evenementen. Om 19:45 gaan we dan richting Flagey voor de inhuldiging van "Studio 5 - Agnès Varda". Dit eerbetoon zal plaatsvinden in aanwezigheid van zijn dochter Rosalie Varda.

Zwembad gesloten tot 2021!

Het gemeentelijk zwembad is tot 2021 voor belangrijke renovaties gesloten. Het doel is te zorgen voor een betere circulatie van groepen kinderen (scholen, enz ...), om de toegang voor mensen met beperkte mobiliteit te vergemakkelijken, om te voldoen aan de behoeften van de sportclubs en om de technische installaties te moderniseren. Voldoen aan de huidige hygiënenormen, zonder de "ouderwetse" werking van individuele cabines rond het bassin te veranderen.

Meer info...

Meer actualiteit...

Agenda

1ste PICKNICK van de Elsenaren

Op zondag 22 september 2019

Samen aan tafel !
Breng zelfgemaakte en zero waste maaltijden mee om gezellig samen te eten en te delen !
Kinderactiviteiten.
Van aan het Fernand Cocqplein tot aan de Vredestraat.

Meer info...

Het Kindermuseum : Vleugels om te groeien

Van woensdag 25 september tot vrijdag 31 juli 2020

De 17de tentoonstelling van het Kindermuseum,"Vleugels om te groeien", wordt opgevat als een parcours in zes stappen om kinderen te helpen met opgroeien en uitvliegen.

Deelname aan de workshops is in de prijs inbegrepen :
* Keuken workshop.
* Bouwen workshop
* Sprookjes
* Knutsel atelier van Emile
* Theater workshop

Meer info...

Telen in de Stad: Mijn permacultuurtuin

Op donderdag 26 september 2019

Een permacultuurtuin aanleggen,om u te voeden terwijl u bijdraagt aan de kwaliteit van uw omgeving, iets voor u ? Deze workshop bestaat uit drie sessies. Workshop in het Frans, documenten beschikbaar in het Nederlands. Gratis Workshop, verplichte inschrijving.

Meer info...

Werkgroep "Rabelais"

Op donderdag 26 september 2019

Het doel van deze werkgroep is om verder te bouwen op de vorige workshop van 27 juni zodat we de voorstellen van de buurtbewoners die toen zijn verzameld en die van de projectauteurs kunnen concretiseren. Zo komen we een stap dichterbij bij de realisatie van een project dat open is naar de buurt op de locatie van het voormalige atheneum.

Meer info...

Doe met ons mee op het 1ste Feest van de Netheid !

Op zaterdag 5 oktober 2019

Doe op 5 oktober met ons mee op het Heilig-Kruisplein!

Veel animatie (gocarts, muziek, workshops en informatie over afval sorteren, ...) tussen 10u en 17u.

Vertrek Trashwalk om 14u
Info & inschrijving voor de trashwalk: 02/515 68 04 - proprete@ixelles.brussels

Wij komen allemaal opruimen en jij?

Meer info...

Telen in de Stad: Mijn paddenstoelenkweek

Op woensdag 6 november 2019

Amateurs van paddenstoelen ? Dit atelier is voor jullie ! Kom de technieken ontdekken om thuis zelf je eigen paddenstoelen te kweken... de paddenstoelen zullen geen geheim meer voor je zijn. Workshop in het Frans, documenten beschikbaar in het Nederlands
Gratis Workshop, verplichte inschrijving

Meer info...

Telen in de stad: Mijn moestuin in mijn keuken

Van donderdag 7 november tot donderdag 14 november 2019

Zin om te kweken, zonder tuin of terras ? Deze workshop nodigt je uit om de technieken te ontdekken die het mogelijk maken een deel van je voeding in je keuken te produceren. Deze workshop bestaat uit twee sessies. Workshop in het Frans, documenten beschikbaar in het Nederlands. Gratis Workshop, verplichte inschrijving.

Meer info...

Meer activiteiten...

Facebook

Facebook overslaan

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Openingsuren van de diensten Bevolking

Vandaag: Gesloten

Twitter

Twitter overslaan

Vacatures

Alle vacatures...

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

Kermis van Elsene

Kaart