elsene.be

Actualiteit

Oproep Kunstenaarsateliers Elsene

Elsene is altijd een kweekvijver van de hedendaagse kunst geweest. Toch verlaten jonge kunstenaars vaak onze gemeente, of geven ze hun carrière op, wegens gebrek aan betaalbare werkplaatsen. De gemeente wil dit probleem aanpakken door opkomende kunstenaars te ondersteunen. Daarom heeft de gemeente Elsene besloten om een netwerk van nieuwe kunstenaarsateliers te ontwikkelen.

In de herfst van 2020 openen acht ateliers en een tentoonstellingsruimte hun deuren voor opkomende beeldende kunstenaars en bieden hen zo de kans om hun artistieke praktijk in het hartje van Brussel te ontwikkelen. In totaal zouden een twintigtal ateliers geleidelijk aan een hecht netwerk vormen dat toegankelijk is voor een tal van artiesten.

De kandidatenoproep zal officieel lopen van maandag 10 februari 2020 t.e.m. zondag 8 maart 2020.


Meer info...

Netheidsactie in de Matongewijk

Vanaf maandag start een grote netheidsoperatie in de Matongewijk die zes weken zal duren. De voorbije maanden werd volop ingezet op sensibilisering bij de inwoners en handelaars. De vaststellende ambtenaren van de gemeente gingen langs bij elke handelszaak in de Matongewijk en omgeving, om de zaakvoerders eraan te herinneren dat het verplicht is een afvalbeheercontract te hebben. Het doel is duidelijk: komaf maken met het veel voorkomende probleem van sluikstorten voor de ingang van cinema Vendôme. (De administratieve boetes daarvoor kunnen oplopen tot 62.000 euro.)

Er zijn verschillende problemen vastgesteld: buurtbewoners plaatsen de vuilniszakken op straat op dagen waarop geen ophaling plaatsvindt, handelaars gebruiken huishoudelijke zakken in de plaats van de vuilniszakken die voorzien zijn in het kader van het afvalbeheercontract (met uitzondering van de fuchsia zakken) en verder zijn er nog de gevallen van sluikstorten door niet-inwoners.

Vrijdagochtend gingen de werknemers van Net Brussel - het Gewestelijk Agentschap dat instaat voor het ophalen van de vuilniszakken - samen met de gemeenschapswachters van deur tot deur om elke inwoner eraan te herinneren wanneer en hoe ze hun huishoudelijke vuilniszakken kunnen buiten zetten en er werden ook speciaal informatiebrochures gemaakt voor de wijk.

Deze netheidsactie is het resultaat van een samenwerking tussen de politie, Net Brussel en de gemeente Elsene.

XL Info

De verdeling van ons gemeentemagazine XL INFO heeft wat vertraging opgelopen. Tegen het einde van deze week zou je het magazine moeten ontvangen !

Op bladzijde 54 wordt de uiterste datum voor het reageren op de wedstrijd herzien van 8 tot 13 januari. Helaas hebben we geen tijd meer om de tickets voor het toneelstuk "Chez Charlotte" in Fou Rire weg te geven. Tickets voor "Rêve d'éléphant", het jazz-optreden in Theater Marni op 15 januari zijn nog steeds beschikbaar, evenals voor de andere shows!

Meer info...

Beste wensen van het college

Het college van burgemeester en schepenen van Elsene wenst iedereen een schitterend 2020!

Meer info...

Sluiting dienst Bevolking en Burgerlijke Stand

Op 24 en 31 december 2019 zijn de diensten Burgerlijke Stand en Bevolking van de gemeente om 12.30 uur gesloten voor het publiek. We wensen iedereen fijne feestdagen en danken u voor uw begrip!

Meer actualiteit...

Agenda

Les Deutschlands

Van zondag 26 januari tot zondag 15 maart 2020

Flagey en Goethe-Institut Belgien presenteren in seizoen 19-20 samen het initiatief 'Les Deutschlands'. Doorheen de diverse concerten, lezingen, debatten en ontmoetingen die verspreid worden over het seizoen, wordt het Duitsland van vandaag voorgesteld in al haar diversiteit.

Meer info...

Vlaams Radiokoor, Hermes Ensemble

Op dinsdag 28 januari 2020

Revelations vertrekt vanuit de indrukwekkende visioenen van de dertiende-eeuwse dichteres en mystica Hadewijch d'Anvers. Haar getuigenissen horen tot de meest verrassende teksten uit onze literatuurgeschiedenis.

Meer info...

Singing Molenbeek & Equinox

Op woensdag 29 januari 2020

Flagey biedt al drie jaar een podium aan Singing Molenbeek. Onder leiding van pianist Julien Libeer en zanger Zeno Popescu krijgen de kinderen een regelmatige opvolging en onderricht in koorzang, tijdens de schooluren.

Meer info...

Brussels Philharmonic & Vlaams Radiokoor

Op vrijdag 31 januari 2020

Beethoven was ervan overtuigd dat de kracht van muziek verandering en revolutie kon ontketenen. Hij gaf zelf het voorbeeld en brak met de heersende conventies en traditionele normen. De Negende Symfonie is een meesterwerk dat het genie en de levensvisie van Beethoven verenigt.

Meer info...

Natashia Kelly Group + Pentadox

Op woensdag 5 februari 2020

De Belgisch-Ierse zangeres Natashia Kelly zoekt over stijl- en landsgrenzen heen naar vormen van expressie. Geworteld in eeuwenoude tradities, maar met de blik op morgen gericht zoekt ze gretig naar onontgonnen terrein.

Meer info...

Nelson Goerner

Op vrijdag 7 februari 2020

Herinner je je nog het magistrale slotconcert van het Argentijnse pianofenomeen Nelson Goerner tijdens de Flagey Piano Days in 2018? Intussen mag deze winnaar van de Franz Liszt Competition en de Geneva Competition zich dit seizoen artist-in-residence van Flagey noemen.

Meer info...

Walter Hus

Op vrijdag 7 februari 2020

Walter Hus aan de piano is een belevenis. Als briljant arrangeur en improvisator herinterpreteert hij muziek van vroeger en herwerkt beroemde muziekwerken tot splinternieuwe en uitgepuurde composities voor solo piano.

Meer info...

Brussels Philharmonic Soloists

Op vrijdag 7 februari 2020

Dag in dag uit repeteren de musici van het Brussels Philharmonic om te schitteren in tal van meesterwerken voor groot orkest. Maar de muzikanten treden ook regelmatig op in kleinere ensembles om zich in het rijke kamermuziekrepertoire te kunnen verdiepen.

Meer info...

Herbert Schuch & Gülru Ensari

Op zaterdag 8 februari 2020

Gülru Ensari en Herbert Schuch zijn een 'match made in heaven'. Sinds hun huwelijk in 2014 trekken deze twee internationaal gelauwerde pianisten de wereld rond als duo. In 2018 verscheen hun tweede, felgesmaakte album Dialogues.

Meer info...

Eliane Reyes & Patrick Poivre d'Arvor

Op zaterdag 8 februari 2020

Patrick Poivre d'Arvor en Eliane Reyes verkennen met dit muzikale en amoureuze programma het hart van Beethoven, deze uitzonderlijke componist die zo vaak ongelukkig was. Hij schreef niet 'für Elise', maar stuurde een ontroerende brief naar de 'Onsterfelijke Geliefde'. Wie was zij ?

Meer info...

Meer activiteiten...

Facebook

Facebook overslaan

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Openingsuren van de diensten Bevolking

Vandaag: Gesloten

Twitter

Twitter overslaan

Vacatures

Alle vacatures...

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

1ste picknick van de Elsenaren

Kaart