Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

elsene.be

Covid19 steunmaatregelen

Call Center

Call center : 0800.35.058

Web-TV

Web TV

Actualiteit

Werkzaamheden zwembad Elsene

De werkzaamheden aan het zwembad van Elsene zijn op 3 augustus begonnen. Voor dit project combineert Beliris respect voor het erfgoed met een verhoogd comfort en gebruiksgemak voor de bezoekers. Het omvat een nieuwe ontvangstruimte voor mensen met beperkte mobiliteit, collectieve kleedkamers, een voetbad, een sporthal...

Meer info...

Mondmasker verplicht op heel het Brussels grondgebied

Vandaag woensdag 12 augustus 2020 rondde het incidentiecijfer op het Brussels grondgebied over de zeven voorbije dagen de kaap van gemiddeld 50 nieuwe besmettingen met Covid-19 per 100.000 inwoners. Daarom geldt, zoals vorige week door Minister-President Rudi Vervoort in samenwerking met de 19 Brusselse gemeenten werd beslist, vanaf vandaag de maatregel die het dragen van een mondmasker in heel het Brussels Gewest verplicht.

Voortaan is dus iedereen van twaalf jaar of ouder verplicht een mondmasker te dragen dat de neus en de mond bedekt op alle openbare plaatsen en voor het publiek toegankelijke private plaatsen in heel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De regelgeving voorziet wel in enkele uitzonderingen. Er is geen mondmasker vereist:

- tijdens sportbeoefening,
- bij het verrichten van intensieve lichamelijke arbeid op de openbare weg,
- en voor mensen met een handicap die hen verhindert een masker of een gelaatsscherm te dragen.

Fietsen wordt niet beschouwd als een sport (tenzij het een wedstrijd is). Daarom is het dragen van een masker verplicht wanneer men bijvoorbeeld met de fiets naar het werk gaat.

Het dragen van een masker is verplicht bij het wandelen. Als je echter aan het joggen bent, is het dragen van een masker niet verplicht.

Maar steeds moet de social distancing worden nageleefd.

Wanneer het dragen van een mondmasker of een stoffen alternatief wegens medische redenen niet mogelijk is, mag een gelaatsscherm worden gebruikt.

Ook worden de politiecontroles versterkt om toe te zien op de naleving van deze maatregel en van alle andere maatregelen die op 27 juli zijn uitgevaardigd door de Nationale Veiligheidsraad.

Meer info...

Hittegolf

De gemeente Elsene nodigt iedereen uit om ons te informeren over de senioren in Elsene die tijdens de hittegolf in moeilijkheden zouden kunnen komen. Neem contact op met het gratis nummer 0800 35 058 tussen 9 uur 's ochtends en 12 uur 's middags.

De gemeente zal haar steun aanbieden, regelmatig mensen bezoeken, en indien nodig water verdelen. Laten we elkaar steunen, de komende dagen zal het heet worden.

Op deze plaatsen is er toegang tot water en fonteinen om je te verfrissen:

- Fernand Cocqplein
- Flageyplein
- Speelplein "Clos des Bambins" (Oude-Lindesquare)
- aan de ingang van de ULB (Solboschplein)
- Albert II-park (tegenover het ziekenhuis van Elsene)

Meer info...

Aanvullende maatregelen ter bestrijding van de heropleving van het Coronavirus

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de strategie die vorige week werd ingevoerd om de heropleving van het virus aan te pakken, te versterken. Vanaf woensdag 29 juli en gedurende ten minste vier weken (tot eind augustus), zijn de volgende maatregelen van kracht:

: Vanaf woensdag wordt de sociale bubbel beperkt tot 5 dezelfde personen voor de komende vier weken en voor een heel gezin, dus niet meer per individu. Kinderen jonger dan twaalf zijn niet opgenomen in deze telling.
: Familie- of vriendenbijeenkomsten zijn beperkt tot maximaal 10 personen (kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend). Deze limiet geldt ook voor recepties en banketten.
: Evenementen die een groot publiek trekken blijven strikt beperkt tot een maximum van 100 personen binnen, en 200 personen buiten, waarbij verplicht een mondmasker moet worden gedragen.
: Telewerk wordt waar mogelijk sterk aanbevolen om te veel contact tussen collega's te vermijden.
: De regels die eerder golden in winkels, nl. je boodschappen alléén doen gedurende maximum 30 minuten (behalve op afspraak), worden weer van kracht.
: Er worden contactgegevens opgevraagd, bijvoorbeeld in wellnesscentra en bij sportlessen. Een volledige lijst van de betrokken plaatsen zal in het ministerieel besluit worden gepubliceerd. Zij zullen aan dezelfde verplichtingen worden onderworpen als de horecasector.

Een mondmasker dragen is verplicht, ongeacht de wijze of manier waarop je je verplaatst (stappen, lopen, joggen, fietsen, steppen, ...), op volgende plaatsen:

: Guldenvlieslaan: tussen de Louizalaan en de Naamsepoort (tussen nrs. 1 en 45 A)
: Louizalaan: tussen het Stefaniaplein en de Guldenvlieslaan
: Waversesteenweg: tussen de Elsensesteenweg en het kruispunt van de Vredestraat
: Sint-Bonifaasstraat
: Vredestraat
: Dublinstraat
: Lang-Levenstraat (voetgangersgedeelte): tussen de Vredestraat en de Waversesteenweg
: Malibranstraat (van het Flageyplein tot het kruispunt met de Dillensstraat en de Collegestraat)
: Elsensesteenweg
: F. Cocqplein
: Luxemburgplein
: E. Flageyplein
: Heilig-Kruisplein
: Drievuldigheidsvoorplein
: Baljuwstraat
: Kasteleinsplein
: Londenplein
: Boondaalsesteenweg: vanaf het nummer 493 (en de beide kanten van de straat) tot het Brillat-Savarinkruispunt
: Rotonde van de begraafplaats van Elsene
: Hogeschoollaan: tussen de Gen. Geneesheer Derachelaan en de Boondaalsesteenweg
: Kroonlaan: tussen de Zomerstraat en de Boondaalsesteenweg
: Edelknaapstraat: tussen nummer 1 en 35
: Waterloosesteenweg: in het weggedeelte tussen de Louis Lepoutrelaan (nr. 508) en de Molièrelaan (nr. 656)

Het is essentieel om de inspanningen te verdubbelen om een heropleving van het virus te voorkomen. We doen ons uiterste best om je zo goed mogelijk te informeren en een kwalitatief hoogstaande openbare dienst te onderhouden. Bij voorbaat dank voor je begrip.

Meer info...

Prijs van de Allerkleinsten - We zoeken jou !

De prijs van de Allerkleinsten is een beloning voor professionelen uit de sector van de Allerkleinsten die in de gemeente Elsene een specifiek project dragen i.v.m. de bestrijding van genderstereotypering, ecologisch verantwoorde praktijken, kwaliteitsvoeding en/of pedagogische innovatie. Voor de tweede opeenvolgende keer wordt de prijs uitgereikt aan 3 laureaten uit de professionele kinderopvangsector, waaronder één gemeentelijk opvanginitiatief. Niet-gemeentelijke professionelen die worden geselecteerd, krijgen een prijs ter waarde van 1000 €. De geselecteerde gemeentelijke kinderopvang krijgt een symbolische prijs.

Voor deelname moet een kandidaatsdossier worden ingediend via e-mail tegen 14 augustus 2020 op het volgende adres: allerkleinsten@elsene.brussels. Het dossier moet ook aangetekend verzonden worden of afgegeven bij de gemeente: College van burgemeester en schepenen - Elsensesteenweg 168 - 1050 BRUSSEL

Download hier het reglement en het inschrijvingsformulier :

Meer info...

Meer actualiteit...

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Alleen op afspraak

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Facebook

Facebook overslaan

Agenda

Champs Sacrés - Muriel de Crayencour

Van donderdag 1 oktober tot zondag 11 oktober 2020

In deze tentoonstelling van Muriel de Crayencour vormen schilderijen, standbeelden, tekeningen en borduurwerken een ode aan vrouwenlichaam, aan haar sacraliteit, aan haar kwetsbaarheid.

Meer info...

Drie hoofden en een hoed

Op zaterdag 3 oktober 2020

"Drie hoofden en een hoed" is een visueel spektakel zonder woorden, een mengeling van acrobatieën, voorstellingen op het slappe koord en jongleren overgoten met humor en lichtheid. Voor het hele gezin!

Met : Charlotte Cornet, Sara Martinez Lazaro, Valentin Stalins
Productie : Compagnie Balancetoi

Meer info...

workshop met Lucie/tentoonstelling M de Crayencour

Op zaterdag 3 oktober 2020

Tijdens deze gezellige workshop voor kinderen van 4 tot 99 jaar ontdek je samen met Lucie Burton de tentoonstelling op een creatieve manier. Tekenen, etsen, drukken of aan de slag met textiel, de techniek zal worden aangepast in functie van de tentoonstelling.

Deelnemen aan de activiteit kan naar keuze per blok van ongeveer 15 minuten.

Meer info...

Canto

Op zondag 4 oktober 2020

In de voorstelling Canto wordt de fragiele intimiteit tussen moeder en kind genomen. De kleine dagelijkse momenten van gescheiden worden en de grote momenten van afscheid nemen.

Twee vrouwen, gewiegd door oosterse lyrische tonen, keren traag terug naar de oorsprong van de schepping, de eerste stapjes, de eerste gebaren, de eerste emoties

Meer info...

ARTONOV Festival " Come on Feet "

Op dinsdag 6 oktober 2020

Ter gelegenheid van de zesde editie van het ARTONOV Festival verwelkomt See U op dinsdag 6 oktober 2020 het collectief granvat en de voorstelling Come on feet. Op de site van de voormalige gendarmeriekazerne brengen ze performances die de kracht en improvisatie van de underground danscultuur combineren met de technieken van de hedendaagse dans.

Meer info...

A rebours

Van donderdag 15 oktober tot zondag 25 oktober 2020

Anne-Marie d'Adesky laat zich door de kapel van Boondael en zijn lindeboom inspireren en stelt de geschiedenis, de mensheid en zijn relatie tot het heilige en de natuur in vraag. Door middel van inkt- en houtskooltekeningen alsook beeldhouwwerken gaan we in deze tentoonstelling terug in de geschiedenis.

Meer info...

Eerste hulp

Op zaterdag 17 oktober 2020

In deze vinnige road movie leiden Karine en Stéphane het publiek langs allerlei gevarenzones naar de binnenstad. Begeleid door hun hulphond (in opleiding), voorzien van een noodracewagen en aangespoord door hun dapperheid willen ze de beste redders aller tijden worden!

Gratis, in het kader van de Veertiendaagse van de Allerkleinsten

Meer info...

Suzette project

Op zondag 18 oktober 2020

Suzanne, fan van Al Pacino en de tijgers in de savanne heeft een mama en een moeke. Suzanne heeft ook een best friend forever, Alice, wiens ouders zijn gescheiden.

Een voorstelling waarin de visie op het gezin en zijn verschillende modellen in vraag wordt gesteld en waarin wordt stilgestaan bij diversiteit en het ontstaan van het verzet.

Meer info...

Magic Wood

Op woensdag 28 oktober 2020

Magic Wood neemt ons mee naar Australië, geboorteland van de Aboriginals en hun ancestrale cultuur 'lang voor de tijd van de droom, lang voor de tijd kon worden geteld'...

Met Olivier Richard en Hugues Libert

Meer info...

Des hauts et des bas

Op zondag 8 november 2020

Hortense's huisje is een allegaartje dat wordt bewoond door vreemde figuren... In huis komen de spullen tot leven en geven ze vorm aan een wonderlijke wereld waarin Hortense een toevlucht zoekt om te ontsnappen aan de eenzaamheid.

Met Clémentine Michel

Leeftijd: +3 jaar

Meer info...

Meer activiteiten...

Twitter

Twitter overslaan

Vacatures

Alle vacatures...

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

1ste picknick van de Elsenaren

Kaart