elsene.be

Actualiteit

Burgerontmoetingen: volgende data!

De gemeente heeft besloten om burgerontmoetingen op te starten in wijken op basis van een gloednieuw model. De participatie van de wijken is essentieel bij het opstellen van een overheidsbeleid dat hen rechtstreeks aanspreekt. We willen iedereen een stem geven en rekening houden met zijn of haar vragen en meningen en prioriteiten laten vaststellen voor zijn of haar wijk.
 
Wat gaat er veranderen? Om de behoeften en prioriteiten te identificeren die tijdens deze burgerbijeenkomsten voor elke buurt zullen worden aangepakt, nodigen we lokale wijkcomités, buurtverenigingen en winkeliers uit voor een voorbereidende vergadering, gebaseerd op een proces van collectieve intelligentie. Vervolgens organiseren we burgerontmoetingen die voor iedereen toegankelijk zijn, gericht op de actieve participatie van de omwonenden, en de co-constructie van deze prioriteiten voor elke buurt. We worden hierbij ondersteund door Particitiz, specialist in de organisatie van participatieve processen op basis van collectieve intelligentie.
 
Dit zijn de data van de ontmoetingen per wijk:
 
Wijk Elsene-West
Alle straten ten westen van de Louiselaan - 14 oktober van 19.00 tot 22.00 uur in de zaal van School 9, Amerikaansestraat 136
 
Wijk Elsene-Zuid
Alle straten ten zuiden van de Generaal Jacqueslaan, 5 november van 19u tot 22u in de Omnisport zaal van School 7 en 8, Terkamerenboslaan 211
 
Flagey Wijk
Alle straten tussen de Generaal Jacqueslaan, de Louizalaan en de as Vleurgat-Malibran-Scepter, 28 november van 19u tot 22u in de voormalige Home Van Aa, Boondaalsesteenweg 94
 
Noord Wijk
Alle straten tussen de Louizalaan, de as Vleurgat-Malibran-Scepter en de kleine ring, 12 december van 19.00 tot 22.00 uur in de Sporthal Atheneum Charles Janssens, Waversesteenweg 152.
 
U ontvangt een uitnodiging in uw brievenbus voor de vergadering die betrekking heeft op uw wijk!
 
U kom toch ook?

Migratie platform wifi.brussels

In 2016 telde het gratis gewestelijke wifinetwerk (toen nog Urbizone) minder dan 100.000 gebruikersaccounts. Vandaag zijn er dat al bijna twee miljoen. Het platform dat de gebruikersaccounts host, kan zoveel gebruikers niet meer aan en moet worden bijgewerkt.
We voorzien dan ook een migratie van het volledige platform op 4 november.

Alle bestaande gebruikersaccounts verdwijnen (alle bestaande gebruikersnamen en wachtwoorden vervallen meteen). We vragen dan ook aan alle bestaande gebruikers van wifi.brussels om na de migratie een nieuw account aan te maken. Zo kunnen ze verder blijven genieten van gratis wifi. Die procedure is gewijzigd en vereenvoudigd. Ze zal uitgebreid worden toegelicht op www.wifi.brussels.

Meer info...

MUSEUM AAN HUIS

Op 1 december 2019 stellen tien bewoners uit de omgeving van Naamsepoort/Sint-Bonifaas wijk hun huis voor u open. In een originele context laten ze u kennismaken met hun keuzewerk uit de verzameling van het Museum van Elsene.

Infopunt en plattegrond van het parcours: Elsensesteenweg (op de hoek van de Vredestraat). Vrije toegang.

Helaas zijn veel van deze woningen enken toegankelijk met trappen wat het moeilijk kan maken voor bezoekers met beperkte mobiliteit.

MUSEUM AAN HUIS is een project van het Museum van Elsene en Patrimoine à roulettes. Met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Geweest, de Burgemeester, de Schepen voor Cultuur, en van de leden van het College van Burgemeester en Schepenen van Elsene in het kader van Duurzaam Wijkcontract Atheneum. Het Museum van Elsene en Patrimoine à roulettes zijn heel blij met het label "aKCess" dat het collectief aKCess van Prométhéa hun heeft toegekend!

Meer info...

Richtplan Van Aanleg " Hermann-Debroux "

Openbaar onderzoek 10 oktober 2019 > 9 december 2019

Van 10 oktober tot 9 december 2019, wordt het project van Richtplan van Aanleg "Hermann-Debroux" voorgelegd voor een openbaar onderzoek in de gemeenten Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Elsene, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Ukkel, Etterbeek en Stad Brusse.

Tijdens dit openbaar onderzoek, kunnen alle bewoners en geïnteresseerde personen kennismaken met het project en hun opmerkingen of observaties bekendmaken aan de daarvoor bevoegde personen bij de gemeenten, via post of via de site van perspective.brussels : https://perspective.brussels/

Meer info...

Belgische première van de documentaire "TERRA LIBRE"

Op 15 oktober kan je naar een uitzonderlijke avond gewijd aan de catastrofale situatie van de Amazone.

In de bioscoop Vendôme is er de Belgische première van de documentaire "TERRA LIBRE", in aanwezigheid van regisseur Gert-Peter BRUCH, oprichter van Planète Amazone, een NGO die de inheemse volkeren verdedigt. De screening zal worden gevolgd door een ontmoeting met de regisseur en specialisten uit Brazilië om de balans op te maken van een zeer ernstige ecologische, sociale en politieke situatie.

Plaatsen zijn te koop bij Cinema Vendôme elke dag van 14 tot 20 uur, of te reserveren per e-mail : info@cinema-vendome.be

Meer info...

Meer actualiteit...

Agenda

Bibnocturne

Op vrijdag 22 november 2019

Bibliotheek Sans Souci en BiblioXL nodigen je uit om originele arcadegames te ontdekken in beide bibs. Laat je verder meevoeren door de verhaaltjes van de digitale vertelkiosk. De bibnocturne is volledig gratis.

Meer info...

Recupday

Op zaterdag 23 november 2019

Europpese Week van de Afvalvermindering. Ontdekkingstocht Zero Waste Elsene.
Gratis Workshops.
+Weggeefbeurs, breng je oudegeluidsinstallaties, speelgoed, kinderspullen, servies, klein huihoudelektro, boeken, decoratie, juwelen, kleren, accessoires...mee. In goede staat.

Meer info...

Bezoek aan het Huis van de Europese Geschiedenis

Op zaterdag 23 november 2019

Wil je samen met ons het Huis van de Europese Geschiedenis ontdekken?
Schrijf je dan in voor het gratis bezoek aan dit toonaangevende museum over transnationale fenomenen die hun stempel hebben gedrukt op ons continent.
Waar? Huis van de Europese Geschiedenis - Belliardstraat 135 te 1000 Brussel

Meer info...

Burgerontmoetingen

Van donderdag 28 november tot donderdag 12 december 2019

Burgerontmoetingen: samen bouwen aan een stad voor iedereen!
De gemeente heeft besloten om burgerontmoetingen op te starten in wijken op basis van een gloednieuw model. De participatie van de wijken is essentieel bij het opstellen van een overheidsbeleid dat hen rechtstreeks aanspreekt.

Meer info...

'Museum aan Huis'

Op zondag 1 december 2019

De volgende openbare editie van 'Museum aan huis' vindt plaats op zondag 1 december van 13-18 u in de wijk Naamsepoort & Sint-Bonifaas.
Infobalie en plattegrond van het parcours: voor de winkel Cash Converter, op de hoek van de Elsensesteenweg en de Vredestraat, zonder reservatie.
Project in samenwerking met vzw' Patrimoine à roulettes'.

Meer info...

Meer activiteiten...

Facebook

Facebook overslaan

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Openingsuren van de diensten Bevolking

Vandaag: van 8u tot 13u

Twitter

Twitter overslaan

Vacatures

Alle vacatures...

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

1ste picknick van de Elsenaren

Kaart