Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

elsene.be

Een masker bekomen

Ondersteunende acties voor handel

Web-TV

Web TV

Actualiteit

Een monumentale fresco ter ere van alle beroepen in de ziekenhuissector

Je zag het ongetwijfeld als je langs de site van het Ziekenhuis Etterbeek-Elsene wandelde... Een monumentale fresco, ter ere van alle beroepen in de ziekenhuissector, siert nu de muren van een voormalig OCMW-gebouw in Elsene.

Een mooi initiatief van een collectief van kunstenaars - onder leiding van Amandine LEVY - dat hulde brengt aan het zorg-, onderhouds- en keukenpersoneel, ambulancechauffeurs, onderzoekers... zij die onvermoeibaar hebben gewerkt tijdens de epidemie.

Een initiatief van Juliette Greindl en CosMotion, uitgevoerd met de steun van het OCMW en de gemeente Elsene en de Iris Ziekenhuizen Zuid.

Samen op zoek naar een joggingparcours voor Elsene

De gemeente Elsene nodigt je graag uit op de "eerste burgerontmoeting omtrent het thema Sport in Elsene - het samen uitstippelen van een joggingsparcours". Afspraak op vrijdag 10 juli om 18 uur in het Stadion van Elsene.

De gemeente Elsene en de sportdienst willen een joggingsparcours uitstippelen in Elsene. Wij willen ook graag de inwoners hierbij betrekken en samen nadenken over dit project en de verschillende aspecten: Welke trajecten? Welke afstanden? Wat zijn de moeilijkheden? Welke omkaderende infrastructuur? We nodigen daarom graag de inwoners, buurtcomités, verenigingen van inwoners van Elsene en sportbeoefenaars uit voor een voorbereidende vergadering volgens het principe van collectieve intelligentie.

Deze ontmoeting wordt georganiseerd in het kader van het programma BeSportCircular, een initiatief dat gericht is op het creëren van een participatieve dynamiek op het vlak van sportinfrastructuur en expertise ontwikkelt op het vlak van sport en circulaire economie.

Wij hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen op deze vergadering!

Praktische info:
Waar? Stadion van Elsene, Voltastraat 18 in de omnisportzaal
Wanneer? vrijdag 10 juli van 18u tot 21u
Inschrijven kan per e-mail: sport@ixelles.brussels

Meer info...

60ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Congo

Elsene en Congo hebben een nauwe band. Aan het einde van de jaren 1950 verwelkomde het 'Maison africaine' Congolese studenten in de wijk van de Naamsepoort, waar ook het 'Maison des Colonies' gevestigd was. Op die manier heeft de Afrikaanse wijk Matonge - een verwijzing naar de kunstenaarswijk met dezelfde naam in Kinshasa - zich ontwikkeld in het noorden van onze gemeente, rond de Waversesteenweg.

De gemeente Kalamu in Kinshasa (waar de Matongewijk zich bevindt) is sinds 2003 een zustergemeente van Elsene. Daarom wil onze gemeente de 60ste onafhankelijkheidsverjaardag van Congo luister bijzetten met een herdenkingsplaat die deze morgen werd ingehuldigd aan het Elsense gemeentehuis, in het bijzijn van premier Sophie Wilmès, minister-president van het Brussels Gewest Rudi Vervoort en het college van burgemeester en schepenen van Elsene.

Wat betreft de polemiek over enkele schrijffouten in de Nederlandstalige versie: wij betreuren dit ten zeerste. De gemeente heeft alle maatregelen genomen om zo snel mogelijk een definitieve en gecorrigeerde gedenkplaat in kleur te plaatsen. Helaas was het niet meer mogelijk om dit vandaag al te doen. Wij verontschuldigen ons bij iedereen die deze schrijffouten mogelijk heeft geïnterpreteerd als een gebrek aan respect, wat absoluut en vanzelfsprekend niet het geval is. Ten vroegste vrijdag wordt de definitieve en gecorrigeerde gedenkplaat aangebracht.

Orgaandonatie

Vanaf 1 juli kan iedereen die orgaandonor wil worden na overlijden dit doorgeven op het online gezondheidsportaal Mijngezondheid (met de elektronische identiteitskaart of via itsme). Het is dus niet meer nodig om je wilsbeschikking aan het gemeenteloket door te geven, maar dit blijft wel mogelijk. Je kan de verklaring ook bij je huisarts in orde brengen.

Mobiele containerparken van 15 tot 19 juni

Heb je tijdens de lockdown kunnen sorteren?

Goed nieuws. De mobiele containerparken bieden je de diensten van een containerpark, maar bij jou in de buurt.
De dienst Openbare Netheid staat voor je klaar tussen 9u en 18u.

· 15/06: Dalstraat 1-19
· 16/06: Generaal-Geneesheer Derachelaan 33-85
· 17/06: Italiëlaan 5-37
· 18/06: op het Kasteleinsplein
· 19/06: Kerckxstraat 22-34

Om de veiligheid van iedereen te garanderen, vragen wij om verplicht 1m50 afstand te houden en raden wij je aan een mondmasker te dragen.

Nog vragen ?
Bel naar ons groene nummer
0800 85 150 - netheid@elsene.brussels

Meer info...

Meer actualiteit...

Agenda

Stretching in de tuin van het gemeentehuis

Van dinsdag 7 juli tot woensdag 26 augustus 2020

Kom tot rust en strek je uit in de tuin van het gemeentehuis onder begeleiding van coaches van de gemeente Elsene. Vergeet je mat of handdoek niet en iets om te drinken!

7 juli, 29 juli,3 en 12 augustus
22 juli en 26 augustus zijn er specifieke oefeningen voor de rug

Meer info...

SEE U (F)estival

Van woensdag 8 juli tot zondag 20 september 2020

Het project van tijdelijke bezetting SEE U, gelegen in de voormalige Fritz Toussaint kazerne start zijn nieuwe zomer editie met SEE U (F)estival. Guinguette en foodtruck van woensdag t.e.m zondag. Elke dag krijgt een bepaald thema met aandacht voor kunst, welzijn, sport, eten en muziek.

Meer info...

Tafeltennis bij Viaductpark

Van woensdag 8 juli tot dinsdag 18 augustus 2020

Kom een ​​paar ballen uitwisselen in het Viaductpark met andere families of met de bussen van de gemeente Elsene. Breng je sneeuwschoenen mee en vergeet niet jezelf te hydrateren.

Ontmoeting op 8 en 20 juli, 4 augustus en 18 augustus van 9.30 uur tot 11.30 uur en van 15.00 uur tot 17.00 uur

Meer info...

Sport burgerbijeenkomst

Op vrijdag 10 juli 2020

De gemeente Elsene en haar sportafdeling willen een joggingcursus uitvoeren op het grondgebied van de gemeente Elsene.
We willen u, burger, betrekken bij de reflectie van het project en verschillende aspecten behandelen: Welke routes? Hoe ver ? Welke moeilijkheden? Welke sets?
We nodigen burgers, buurtcomités, verenigingen van inwoners van Elsene,

Meer info...

Gezondheidspad bij het Viaductpark

Van dinsdag 28 juli tot maandag 24 augustus 2020

Kom trainen op een gezondheidspad in het Viaductpark. Alleen, vergezeld of met familie, welkom.

28 juli, 11, 17 en 24 augustus van 9.30 uur tot 11.30 uur of van 15.00 uur tot 17.00 uur

Meer info...

23ste Brussels Short Film Festival

Van woensdag 2 september tot zaterdag 12 september 2020

Het BSFF is terug voor de 23ste editie van 2 tot 12 september. Zet je schrap voor 11 dagen met meer dan 300 films! Een unieke gelegenheid om een leuke visuele trip rond de wereld te maken, regisseurs te ontmoeten en samen met andere toeschouwers te genieten van een warme en levendige sfeer in de festivaltent!

Meer info...

Meer activiteiten...

Facebook

Facebook overslaan

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Alleen op afspraak

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Twitter

Twitter overslaan

Vacatures

Alle vacatures...

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

1ste picknick van de Elsenaren

Kaart