Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

elsene.be

Covid19 steunmaatregelen

Call Center

Call center : 0800.35.058

Web-TV

Web TV

Actualiteit

Heraanleg Kasteleinsplein: online vragenlijst

Het Kasteleinsplein is een van de emblematische pleinen van de gemeente Elsene, in het centrum van een levendige en gevarieerde wijk waaraan het zijn naam heeft ontleend. Deze openbare ruimte met diverse functies herbergt elke woensdag een markt, talrijke evenementen en brengt verschillende winkels en instellingen samen, terwijl het ook een woonwijk is, bevolkt door een verscheidenheid aan mensen.

Toch laat de huidige staat dit beroemde plein niet langer toe om deze meervoudige functies te vervullen: boomwortels hebben de rijweg verslechterd, oversteekplaatsen voor voetgangers zijn onbestaande, glascontainers zijn moeilijk toegankelijk, de voorzieningen voor mensen met een beperkte mobiliteit is onveilig en de groene ruimte zou beter ontwikkeld kunnen worden.

Met dit in het achterhoofd werd een grote burgerparticipatie-campagne gepland, met informatiebijeenkomsten, participatieworkshops en zelfs een mobiele caravan om de ideeën en meningen van regelmatige en onregelmatige bezoekers van de buurt te verzamelen, en niet te vergeten de bewoners en winkeliers. Deze campagne moest opnieuw worden uitgevonden vanwege de gezondheidscontext in verband met de Covid-19-epidemie, maar er was geen sprake van om deze helemaal op te geven.

Daarom organiseerde de gemeente Elsene een online vragenlijst om bij bewoners en gebruikers van de wijk te peilen naar hun voorkeuren voor de herinrichting van hun plein. Volg de onderstaande link om de online vragenlijst in te vullen.

Meer info...

Strijd tegen Covid: nieuwe maatregelen in Elsene

Na de laatste vergadering van de Nationale Veiligheidsraad zijn de verschillende maatregelen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, geëvolueerd. De epidemiologische situatie vereist inderdaad dat we onze inspanningen handhaven en de barrièremaatregelen blijven toepassen.

Daartoe zijn verschillende maatregelen genomen door de minister van Binnenlandse Zaken en de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ze zijn opgenomen in twee besluiten (hier en hier). Deze bepalingen maken dat het niet langer verplicht is om overal een masker te dragen, maar enkel op drukbezochte plaatsen en/of wanneer de fysieke afstand van 1,5m niet mogelijk is. Daarnaast moeten de bars en cafés tussen 23.00 uur en 6.00 uur sluiten, evenals nachtwinkels, die om 22.00 uur moeten sluiten.

Naar het voorbeeld van andere gemeenten heeft de burgemeester van Elsene deze bepalingen aangevuld met een verordening waarin de zogenaamde "drukke verkeersgebieden" op het grondgebied van de gemeente nauwkeurig worden vastgesteld. Er wordt ook bepaald dat het dragen van maskers verplicht is in de buurt van scholen.

Deze epidemie duwt ons al enkele maanden in het nauw en dwingt ons om onszelf opnieuw uit te vinden. De gemeente Elsene doet haar uiterste best om je in deze ongekende context zo goed mogelijk te blijven steunen. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met het callcenter op 0800 35 058.

Laten we voor onszelf en voor anderen blijven zorgen.

W83: projectoproep

De gemeente Elsene lanceert met haar vzw Entreprendre XXL de tweede projectoproep voor de bezetting van de W83 - Local Test Shop.

Dit project wil de economische ontwikkeling in Elsene bevorderen, ondersteunen en begeleiden.

Inschrijven kan via de onderstaande link!


Meer info...

Steun aan handelaren

Handelaars in Elsene die getroffen zijn door de coronamaatregelen kunnen tot 30 september een vergoeding aanvragen. Alle informatie lees je op onze website !

Meer info...

Werkzaamheden zwembad Elsene

De werkzaamheden aan het zwembad van Elsene zijn op 3 augustus begonnen. Voor dit project combineert Beliris respect voor het erfgoed met een verhoogd comfort en gebruiksgemak voor de bezoekers. Het omvat een nieuwe ontvangstruimte voor mensen met beperkte mobiliteit, collectieve kleedkamers, een voetbad, een sporthal...

Meer info...

Meer actualiteit...

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Alleen op afspraak

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Facebook

Facebook overslaan

Agenda

Geannuleerd - Des hauts et des bas

Op zondag 8 november 2020

Hortense's huisje is een allegaartje dat wordt bewoond door vreemde figuren... In huis komen de spullen tot leven en geven ze vorm aan een wonderlijke wereld waarin Hortense een toevlucht zoekt om te ontsnappen aan de eenzaamheid.

Met Clémentine Michel

Leeftijd: +3 jaar

Meer info...

GEANNULEERD - De l'autre côté

Op zondag 15 november 2020

Prunelle, een vrolijk meisje vol leven, krijgt te horen dat haar mama is gestorven. Op de vloedgolf van emoties volgen de vragen: Hoe doe je dat, leven zonder mama? Stilletjes aan maakt het verdriet terug plaats voor een lach, voor het leven.

Een ontroerende theatrale en muzikale reis vol leven die kinderen noch ouders onberoerd laat.

Meer info...

Nog te bevestigen - Fanny en Félix

Op zondag 22 november 2020

De voorstelling begint met muziek en een vrouwenstem, die van Fanny. Ze wacht op het bezoek van haar broer. Hij is, zoals wel vaker, op reis en heeft het heel druk. Ze missen elkaar.

Quatuor Alfama & Ariane Rousseau
Leeftijd: 9+ jaar

Meer info...

Nog te bevestigen - Dans les pas de Paco

Op woensdag 25 november 2020

Hij is slechts 25 jaar maar de flamenco zit hem in de genen. Zijn grootvader Paco gaf hem de Andalusische cultuur en geschiedenis mee...

Begeleid door twee muzikanten en een fantastische danser brengt Esteban Murillo een eerbetoon aan zijn grootvader.

Meer info...

Nog te bevestigen - Les yeux ouverts

Op zondag 6 december 2020

De nieuwe voorstelling van het duo Ici Baba! Catherine, Samir en hun vele instrumenten roepen emoties en sensaties op. Ze leren opnieuw 'ademen' en bovenal verwonderen ze zich over de wereld door middel van een steekspel met woorden, participatieve muzikale spelletjes en intermezzo's vol humor en poëzie.

Met: Samir Barris et Catherine De Biasio.

Meer info...

'Nog te bevestigen' - 'Sexe: F'

Op zaterdag 12 december 2020

In het project "Sexe: F" zetten pianiste Grażyna Bienkowski en zangeres Karin Clercq de woorden van dichteressen uit verschillende tijdperken en culturen op muziek en vermengen daarbij muzikale composities en op maat gemaakte teksten.
Reservatie verplicht.
In het kader van "Vrouwenstemmen" en ism met La Vénerie.

Meer info...

Petit grand

Op zondag 13 december 2020

Klein of groot, wat maakt het uit? Wij zien onszelf graag zoals we zijn!

Een concert met de mooiste liedjes van Mamemo die een glimlach op toveren op het gezicht van groot en klein, die je aan het dromen brengen en je laten groeien. Zacht en zoet als chocolade!

Met Olivier Battesti (gitaar, zang), Lorcan Fahy (viool, mandoline, zang)

Meer info...

'Nog te bevestigen' - Balkan Express

Op woensdag 16 december 2020

Perrons in het station zijn gemaakt om je onder te dompelen in een verhaal bij het instappen in de trein. De machinisten schenken hun plaats aan de artiesten: geen zwarte rook meer langs de ramen van de wagon, de kleurrijke illustraties van Teresa Arroyo zijn duidelijk te zien en de omzwervingen van onze muzikanten duidelijk te horen!

Meer info...

Pauline Leblond Double Quartet

Op zaterdag 16 januari 2021

Het Pauline Leblond Double Quartet is een subtiele mix van jazzkwartet en strijkkwartet, dat een brug slaat tussen jazz en barokmuziek. De acht musici presenteren hun nieuwe repertoire van dansen: originele composities van trompettist Pauline Leblond.
Reservatie verplicht.
In het kader van "Vrouwenstemmen", ism La Vénerie.

Meer info...

Le Petit chaperon rouge

Op zondag 17 januari 2021

In deze voorstelling zijn Wolf en Roodkapje niet echt geknipt voor hun rol. Wolf blijft liever in zijn huisje dan dat hij het bos intrekt om kinderen te gaan verslinden. Roodkapje heeft meer weg van een superheld dan van het jonge naïeve meisje en is beslist niet van plan zich te laten opeten.

Leeftijd: 3+ jaar

Compagnie Dérivation

Meer info...

Meer activiteiten...

Twitter

Twitter overslaan

Vacatures

Alle vacatures...

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

Internationale seniorendag

Kaart