elsene.be

Actualiteit

Hulde aan Agnès Varda

Agnès Varda werd geboren in Elsene (Kroonlaan 38) en groeide op in de Dageraadstraat de tot ze 12 jaar oud was. Deze jeugdjaren hebben een belangrijk spoor achtergelaten in de verbeelding van de kunstenaar. Gezien haar speciale genegenheid voor Elsene en België, wilden het college van burgemeester en schepenen van Elsene, Flagey én CINEMATEK haar hulde brengen door een reeks initiatieven te steunen.

Zo wordt op dinsdag 17 september om 16:30 uur een naamplaat aangebracht op de geboorteplaats van Agnès Varda, Kroonlaan 38. Rond 17:30 zullen de moestuinen Ernotte-Boondael (Louis Ernottestraat) worden hernoemd als "Agnes Varda". Iedereen is welkom op deze evenementen. Om 19:45 gaan we dan richting Flagey voor de inhuldiging van "Studio 5 - Agnès Varda". Dit eerbetoon zal plaatsvinden in aanwezigheid van zijn dochter Rosalie Varda.

Zwembad gesloten tot 2021!

Het gemeentelijk zwembad is tot 2021 voor belangrijke renovaties gesloten. Het doel is te zorgen voor een betere circulatie van groepen kinderen (scholen, enz ...), om de toegang voor mensen met beperkte mobiliteit te vergemakkelijken, om te voldoen aan de behoeften van de sportclubs en om de technische installaties te moderniseren. Voldoen aan de huidige hygiënenormen, zonder de "ouderwetse" werking van individuele cabines rond het bassin te veranderen.

Meer info...

Geef uw mening over het Richtplan Van Aanleg Wetstraat

Van 16 september tot 14 november 2019 wordt het project van RPA voorgelegd aan een openbaar onderzoek in de gemeenten Stad Brussel, Elsene, Etterbeek, Sint-Joost-Ten-Noode en Sint-Pieters-Woluwe. Tijdens dit openbaar onderzoek, kunnen alle bewoners en geïnteresseerde personen kennismaken met het project en hun opmerkingen of observaties bekendmaken aan de daarvoor bevoegde personen bij de gemeenten, via post of via de site van perspective.brussels via onderstaand formulier.

Meer info...

Elsense Picknick

Op zondag 22 september van 12.00 tot 16.00 uur organiseert de gemeente een picknick van aan het Fernand Cocqplein tot aan de Vredestraat. Het principe van de zoete inval : neem zelfgemaakte gerechten mee en laat geen afval achter! Muzikaal entertainment en kinderactiviteiten. Iedereen welkom !

40ste Braderie van Elsene

Honderden exposanten, regionale ambachtslieden, lokale producten, allerlei soorten amusement en kermisattracties, dit alles verspreid over drie dagen en drie wijken: de begraafplaats van Elsene, de universiteit en het Klein Zwitserlandplein.

Mis de 40ste Braderie van Elsene op 6, 7 en 8 september zeker niet!

Meer info...

Meer actualiteit...

Agenda

Het Kindermuseum : Vleugels om te groeien

Van woensdag 18 september tot vrijdag 31 juli 2020

De 17de tentoonstelling van het Kindermuseum,"Vleugels om te groeien", wordt opgevat als een parcours in zes stappen om kinderen te helpen met opgroeien en uitvliegen.

Deelname aan de workshops is in de prijs inbegrepen :
* Keuken workshop.
* Bouwen workshop
* Sprookjes
* Knutsel atelier van Emile
* Theater workshop

Meer info...

Telen in de Stad: Mijn permacultuurtuin

Van donderdag 19 september tot donderdag 26 september 2019

Een permacultuurtuin aanleggen,om u te voeden terwijl u bijdraagt aan de kwaliteit van uw omgeving, iets voor u ? Deze workshop bestaat uit drie sessies. Workshop in het Frans, documenten beschikbaar in het Nederlands. Gratis Workshop, verplichte inschrijving.

Meer info...

de terugkeer van de dunces

Op zaterdag 21 september 2019

Start van het nieuwe cultuurseizoen voor het jonge publiek op zaterdag 21 september.

Meer info...

Picnic

Op zaterdag 21 september 2019

De sfeer van een picknick in de tuin, met rinkelende kopjes en tinkelende lepeltjes, een piano, een een ukelele en lakens die drogen in de zon.

Meer info...

La bibliocyclette

Op zaterdag 21 september 2019

Melina en haar vrienden Valentin en Pomme reizen rond met hun fietsbibliotheek om de kinderen verhalen te komen vertellen.

Meer info...

Walspost

Op zaterdag 21 september 2019

Een komische postbode doet zijn ronde tussen de rekken van de bibliotheek, op de koer of onder de bomen van een bosje... Een voorstelling die je zin geeft om te lezen en te schrijven!

Meer info...

sysmo game

Op zaterdag 21 september 2019

Een muzikaal spel waarbij het publiek een volledig geïmproviseerd muzikaal stuk componeert onder leiding van 3 zangeressen, een slagwerker en een spelmeester.

Meer info...

Il est où le A du zébu

Op zaterdag 21 september 2019

Grappige, surrealistische en nauwkeurig afgemeten scènes met 25 letters en één Afwezige, de letter A.

Meer info...

1ste PICKNICK van de Elsenaren

Op zondag 22 september 2019

Samen aan tafel !
Breng zelfgemaakte en zero waste maaltijden mee om gezellig samen te eten en te delen !
Kinderactiviteiten.
Van aan het Fernand Cocqplein tot aan de Vredestraat.

Meer info...

Werkgroep "Rabelais"

Op donderdag 26 september 2019

Het doel van deze werkgroep is om verder te bouwen op de vorige workshop van 27 juni zodat we de voorstellen van de buurtbewoners die toen zijn verzameld en die van de projectauteurs kunnen concretiseren. Zo komen we een stap dichterbij bij de realisatie van een project dat open is naar de buurt op de locatie van het voormalige atheneum.

Meer info...

Meer activiteiten...

Facebook

Facebook overslaan

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Openingsuren van de diensten Bevolking

Vandaag: van 8u tot 13u

Twitter

Twitter overslaan

Vacatures

Alle vacatures...

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

Kermis van Elsene

Kaart