elsene.be

Actualiteit

Vragen over het Coronavirus?

Met een aantal eenvoudige maatregelen kan je de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:

: Was je handen regelmatig
: Bedek je mond en neus bij het hoesten en niezen
: Vermijd nauw contact met personen met symptomen van luchtwegaandoeningen (bijv. hoesten en niezen)

Voor alle bijkomende vragen kan je terecht op de website van de FOD Volksgezondheid!

Meer info...

De gemeente lanceert een campagne over luchtkwaliteit.

De gemeente met de steun van Les chercheurs d'air lanceert een sensibiliseringscampagne over de luchtkwaliteit. Gedurende twee maanden zullen de concentraties van twee verontreinigende stoffen worden gemeten op verschillende plaatsen in de gemeente: stikstofdioxide (NO2) en fijne deeltjes (PM2,5), die tot de meest problematische verontreinigende stoffen behoren op het gebied van het milieu en de volksgezondheid.

Bezorgd over de impact van de luchtvervuiling op kwetsbare bevolkingsgroepen, wil de gemeente deze campagne inzetten op enkele doelgerichte plaatsen die door kinderen en ouderen worden bezocht (kinderdagverblijven, rusthuizen en scholen).

Deze maatregelen gaan samen met informatiesessies over de luchtkwaliteit in het algemeen, en dienen als springplank voor concrete acties om de luchtkwaliteit te helpen verbeteren.

Meer informatie: Afdeling Klimaat, Energie en Leefmilieu

Stadsvernieuwing: ontdek de " Graystraat 158 "

Met de opening van dit nieuwe multifunctionele gebouw wordt het mooie avontuur van de revitalisering van een straat, die ooit door stadskankers was verminkt, verlengd. De Graystraat is nu een dynamische as geworden, met ateliers en andere collectieve ruimtes die de sociale band versterken.

Iedereen is van harte uitgenodigd op de inhuldiging van het nieuw gebouw in de Graystraat 158, in het kader van het Duurzaam Wijkcontract Maalbeek en het Stadsbeleidsprogramma, deze donderdag 6 februari 2020 van 16u30 tot 18u30.

Kom samen met ons vier nieuwe woningen met sociaal karakter, een gemeenschappelijke tuin én het atelier voor digitale productie FabLab ontdekken!Oproep Kunstenaarsateliers Elsene

Elsene is altijd een kweekvijver van de hedendaagse kunst geweest. Toch verlaten jonge kunstenaars vaak onze gemeente, of geven ze hun carrière op, wegens gebrek aan betaalbare werkplaatsen. De gemeente wil dit probleem aanpakken door opkomende kunstenaars te ondersteunen. Daarom heeft de gemeente Elsene besloten om een netwerk van nieuwe kunstenaarsateliers te ontwikkelen.

In de herfst van 2020 openen acht ateliers en een tentoonstellingsruimte hun deuren voor opkomende beeldende kunstenaars en bieden hen zo de kans om hun artistieke praktijk in het hartje van Brussel te ontwikkelen. In totaal zouden een twintigtal ateliers geleidelijk aan een hecht netwerk vormen dat toegankelijk is voor een tal van artiesten.

De kandidatenoproep zal officieel lopen van maandag 10 februari 2020 t.e.m. zondag 8 maart 2020.


Meer info...

Netheidsactie in de Matongewijk

Vanaf maandag start een grote netheidsoperatie in de Matongewijk die zes weken zal duren. De voorbije maanden werd volop ingezet op sensibilisering bij de inwoners en handelaars. De vaststellende ambtenaren van de gemeente gingen langs bij elke handelszaak in de Matongewijk en omgeving, om de zaakvoerders eraan te herinneren dat het verplicht is een afvalbeheercontract te hebben. Het doel is duidelijk: komaf maken met het veel voorkomende probleem van sluikstorten voor de ingang van cinema Vendôme. (De administratieve boetes daarvoor kunnen oplopen tot 62.000 euro.)

Er zijn verschillende problemen vastgesteld: buurtbewoners plaatsen de vuilniszakken op straat op dagen waarop geen ophaling plaatsvindt, handelaars gebruiken huishoudelijke zakken in de plaats van de vuilniszakken die voorzien zijn in het kader van het afvalbeheercontract (met uitzondering van de fuchsia zakken) en verder zijn er nog de gevallen van sluikstorten door niet-inwoners.

Vrijdagochtend gingen de werknemers van Net Brussel - het Gewestelijk Agentschap dat instaat voor het ophalen van de vuilniszakken - samen met de gemeenschapswachters van deur tot deur om elke inwoner eraan te herinneren wanneer en hoe ze hun huishoudelijke vuilniszakken kunnen buiten zetten en er werden ook speciaal informatiebrochures gemaakt voor de wijk.

Deze netheidsactie is het resultaat van een samenwerking tussen de politie, Net Brussel en de gemeente Elsene.

Meer actualiteit...

Agenda

Wereldcarnaval Elsene

Op woensdag 19 februari 2020

19/02/2020- 14:00 11e Editie
FLAGEYPLEIN

Carnavalstoet in de straten van de Malibran-wijk

GRATIS : VOOR IEDEREEN

Wees erbij vanaf 14u op het Flageyplein !
14u00 : samenkomst op het Flageyplein
14u30 : vertrek van de stoet
Traject : Malibran, Collège, H. Conscienceplein, Maes, Malibran, Dillens, Zwanen.
15u30-16u30 : animatie en vieruurtje op het

Meer info...

Grecomania

Op vrijdag 21 februari 2020

Grecomania : Nikos Christidis & Ria Ellinidou | Priguipessa Ensemble

Meer info...

Les Deutschlands

Op zondag 15 maart 2020

Flagey en Goethe-Institut Belgien presenteren in seizoen 19-20 samen het initiatief 'Les Deutschlands'. Doorheen de diverse concerten, lezingen, debatten en ontmoetingen die verspreid worden over het seizoen, wordt het Duitsland van vandaag voorgesteld in al haar diversiteit.

Meer info...

Anima Zaterdagen

Op zaterdag 21 maart 2020

Elke maand organiseren Anima en Flagey een filmnamiddag die buiten de lijntjes kleurt en waar de jonge cinefieltjes (en hun ouders) van zullen smullen. Na de voorstelling kunnen ongeveer twintig aspirant-filmmakers (ze moeten wel ouder zijn dan 5 jaar) deelnemen aan een mini-stage animatie.

Meer info...

Rommelmarkt Elsene

Op zondag 26 april 2020

Rommelmarkt Elsene - 5° editie
Zondag 26/04/2020
Van Volsemstraat - Venetiëstraat - Gangstraat
€ 15 / 3 meters
Inschrijving : comitechausseeixelles@yahoo.com of 0476/80.65.01
Food trucks & animatie

Meer info...

Meer activiteiten...

Facebook

Facebook overslaan

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Openingsuren van de diensten Bevolking

Vandaag: Gesloten

Twitter

Twitter overslaan

Vacatures

Alle vacatures...

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

1ste picknick van de Elsenaren

Kaart