Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

elsene.be

Covid19 steunmaatregelen

Call Center

Call center : 0800.35.058

Web-TV

Web TV

Actualiteit

Burgerenquête verkeersonveiligheid

Om beter te begrijpen hoe verkeersonveiligheid door de bevolking wordt ervaren, en om een ​​maatschappelijk debat over verkeersveiligheid op gang te brengen, organiseren de FOD Mobiliteit en Vervoer en Vias institute een grote burgerenquête.
      
Klik onderstaande link om deel te nemen !

Meer info...

Nationale rouw

Vandaag, dinsdag 20 juli, brengt het college van burgemeester en schepenen samen met het gemeentebestuur hulde aan de slachtoffers van de overstromingen en hun familie. Dit gezamenlijke herdenkingsmoment kadert binnen de dag van nationale rouw die de federale regering heeft afgekondigd en zal plaatsvinden op het Fernand Cocqplein om precies 12 uur 's middags.

Dieren in de Stad

Dit is de grote terugkeer van het evenement "Dieren in de Stad" na de door Covid geannuleerde editie van 2020. 

Twee vernieuwingen in 2021:

1. De plaats: de kapel van Boondaal, Oude-Lindesquare (vroeger werd het evenement in Flagey gehouden). Deze decentralisatie laat ons het nabijgelegen "Roddelbos" ontdekken, een van de eerste en belangrijkste vrije ruimtes voor honden in de regio.

2. Een tentoonstelling van werken van de eerste wedstrijd voor dierenkunst in Elsene."Dieren in de Stad" is het essentiële evenement dat dierenbeschermingsorganisaties samenbrengt, maar ook andere actoren die zich inzetten voor dieren en biodiversiteit in de stad.

Aanstaande zondag 27 juni zijn er vanaf 11 uur en de hele dag door op het Oude-Lindesquare een reeks evenementen, workshops en ontmoetingen. Ook dit jaar zal de nadruk liggen op het belang en de rol van dieren in de stad, of het nu gaat om huisdieren of wilde dieren.

Op het programma: hondenopleiding en vrijheid voor honden met een bezoek aan het Roddelbos (11.30u en 14.00u), het maken van nestkastjes en insectenhotels, de voeding en sterilisatie van katten, en vele andere interessante activiteiten.

De Koninklijke Belgische Liga voor de Bescherming van Vogels, Leefmilieu Brussel, vrijwilligers en liefhebbers zullen aanwezig zijn om het thema van de stedelijke en wilde fauna te bespreken.De dag wordt om 17.00 uur afgesloten met de prijsuitreiking van de eerste wedstrijd voor dierenkunst in Elsene in de kapel van Boondael, het culturele hoogtepunt van deze editie van 2021, in aanwezigheid van de deelnemende kunstenaars. 

Meer info...

Beleef de Stad 30 Tours!

Brussel is nu een Stad 30. Maar wat wil dat zeggen? Waarom is dat goed? Of juist niet?

Ga gratis mee uit op onderzoek in je gemeente en kijk, meet en beleef of trager verkeer de stad veiliger en leefbaarder maakt. De begeleide wandeling start met een fotokwis, die je spelenderwijs door de theorie leidt. Daarna ga je op verkenning in je buurt, gewapend met een speedgun, decibel- en roetmeter. Je wandelt langs straten waar auto's 30 of 50 mogen rijden en je ervaart en meet de verschillen. Na de wandeling overlopen we samen de resultaten en geven punten voor de leefbaarheid van jouw stadsdeel.

De Stad 30 Tour is ideaal voor gezinnen, jeugdgroepen, collega's en iedereen die zin heeft in een leuke buitenactiviteit en tegelijkertijd meer te weten wil komen over de Stad 30 die sinds 1 januari 2021 in Brussel van kracht is.

De wandelingen kunnen plaatsvinden in elk van de 19 Brusselse gemeenten. De begeleide wandeling duurt ongeveer 2u30. Voor wie? Voor iedereen, vanaf 9 jaar! Families, vrienden, collega's, jeugdorganisaties en alle geïnteresseerden... Wanneer? Voor enkele wandelingen liggen de data vast, maar ben je een groep (tussen 4 en 8 personen), aarzel dan niet contact met ons op te nemen om een geschikte datum te kiezen.

Inschrijving via onderstaande link!

Meer info...

Het mondmasker is niet langer verplicht op straat!

Goed nieuws! Vanaf woensdag 9 juni wordt de mondmaskerplicht opgeheven in Elsene.

Het dragen van een masker in de openbare ruimte is dus niet langer verplicht, behalve in winkels, op markten en op foren, en nog steeds aanbevolen op drukke plaatsen.

De gunstige ontwikkeling van de epidemiologische situatie en de vaccinatiegraad hebben de Brusselse autoriteiten ertoe aangezet deze maatregel die al vele maanden van kracht is, te versoepelen.

Meer actualiteit...

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Alleen op afspraak

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Facebook

Facebook overslaan

Agenda

Gabrielle Verleyen

Op vrijdag 17 september 2021

Gabrielle Verleyen stelt een universum voor dat zich bevindt op het kruispunt van nostalgie en hoop, waarbij ze eenvoudige ritornelli en esthetisch onderzoek combineert, en daarmee past in een folktraditie met accenten uit de wereldmuziek en indie-pop.

In het kader van de culturele seizoensopening in Elsene en van "Vrouwenstemmen", ism La Vénerie.

Meer info...

Culturele heropening

Van vrijdag 17 september tot zaterdag 18 september 2021

Laat ons samen het nieuwe culturele seizoen in Elsene vieren! Start op vrijdagavond in de Boondaalwijk met een danswandeling en een indiepopconcert.

Doe op zaterdag je boodschappen op de cultuurmarkt langs de Vijvers, ontmoet de Elsense partners en geniet van de talrijke voorstellingen en animaties.

Meer info...

KULT XL Ateliers: openingstentoonstelling

Van vrijdag 17 september tot zondag 26 september 2021

KULT XL Ateliers is gewijd aan hedendaagse beeldende kunst, met een tentoonstellingsruimte en kunstenaarsateliers in het hart van de Europese wijk. De zaal is sinds 28 augustus 2021 open voor het publiek.

Bezoek de openingstentoonstelling 'KULT XL Ateliers' en ontdek meer over deze nieuwe culturele plek en de buurt!

Meer info...

De zee

Op zaterdag 18 september 2021

Een verwilderde tuin met een schattige bewaker uit plaaster. Een plek waar kinderen een grotemensenwereld zien - wat ze gewoon zijn - en waar grote mensen zich op kinderhoogte bevinden en getuige zijn van de ontmoeting tussen een tuinkabouter en een rat.

Vanaf 3 jaar oud - Foule Théâtre

Meer info...

Jump Cut

Op zaterdag 18 september 2021

Een koppel, een sofa, een liefdesverhaal... Een poëtische circusvoorstelling die acrobatiek, trampoline, Chinese mast en aerial hoop combineert.

Double Take Cinematic Circus

Meer info...

Enlivrez vous

Op zaterdag 18 september 2021

Speel je soms met woorden? Deze mannen jongleren met boeken!

Compagnie du Contrevent

Meer info...

Châtelain op zuurstof - Rommelmarkt en zo

Op zondag 19 september 2021

Op zondag 19 september vanaf 9u - autoloze dag - vindt de 10de editie van de Châtelain op zuurstof - een openlucht rommelmarkt - plaats.
Op de Place du Châtelain zijn er ook animaties en activiteiten voor iedereen.
Dit is dus weer de perfecte gelegenheid om de lucht in te gaan!
info en reservatie: www.petitespuces.be

Meer info...

Heritage days @KULT XL Ateliers

Op zondag 19 september 2021

Op zondag 19 september, in het kader van de Heritage Days kan je de nieuwe culturele locatie KULT XL Ateliers ontdekken. KULT XL Ateliers bestaat uit zeven kunstenaarsateliers en een tentoonstellingsruimte. Deze nieuwe plaats gewijd aan hedendaagse beeldende kunst opende eind augustus zijn deuren voor het publiek. 

Meer info...

Feed U - See U biomarkt

Van donderdag 23 september tot donderdag 25 november 2021

See U verwelkomt je elke donderdag van 16 tot 19 uur in de voormalige Manège voor jouw lokale overdekte biomarkt!  Op de "Feed U"-markt kan je niet enkel je boodschappen doen, het is ook een gezellige plek waar je mensen uit jouw buurt kan ontmoeten en kennis kan maken met de residenten van See U.

Meer info...

Pars pro toto

Van donderdag 23 september tot zaterdag 30 oktober 2021

De Beierse kunstenares Silvia Hatzl presenteert haar nieuwe tentoonstelling "Pars pro toto" in het uitzonderlijke kader van de Chapelle de Boondael: een stoet van zestig kleine of reusachtige textielsculpturen gemaakt van organische elementen - zijde, papier, katoen, vlees, ingewanden, as, natuurlijke pigmenten.

Meer info...

Meer activiteiten...

Twitter

Twitter overslaan

Laatste veranderingen

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

Start van Sun Trip

Kaart