Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live Update

elsene.be

Een masker bekomen

Ondersteunende acties voor handel

Web-TV

Web TV

Actualiteit

60ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Congo

Elsene en Congo hebben een nauwe band. Aan het einde van de jaren 1950 verwelkomde het 'Maison africaine' Congolese studenten in de wijk van de Naamsepoort, waar ook het 'Maison des Colonies' gevestigd was. Op die manier heeft de Afrikaanse wijk Matonge - een verwijzing naar de kunstenaarswijk met dezelfde naam in Kinshasa - zich ontwikkeld in het noorden van onze gemeente, rond de Waversesteenweg.

De gemeente Kalamu in Kinshasa (waar de Matongewijk zich bevindt) is sinds 2003 een zustergemeente van Elsene. Daarom wil onze gemeente de 60ste onafhankelijkheidsverjaardag van Congo luister bijzetten met een herdenkingsplaat die deze morgen werd ingehuldigd aan het Elsense gemeentehuis, in het bijzijn van premier Sophie Wilmès, minister-president van het Brussels Gewest Rudi Vervoort en het college van burgemeester en schepenen van Elsene.

Wat betreft de polemiek over enkele schrijffouten in de Nederlandstalige versie: wij betreuren dit ten zeerste. De gemeente heeft alle maatregelen genomen om zo snel mogelijk een definitieve en gecorrigeerde gedenkplaat in kleur te plaatsen. Helaas was het niet meer mogelijk om dit vandaag al te doen. Wij verontschuldigen ons bij iedereen die deze schrijffouten mogelijk heeft geïnterpreteerd als een gebrek aan respect, wat absoluut en vanzelfsprekend niet het geval is. Ten vroegste vrijdag wordt de definitieve en gecorrigeerde gedenkplaat aangebracht.

Orgaandonatie

Vanaf 1 juli kan iedereen die orgaandonor wil worden na overlijden dit doorgeven op het online gezondheidsportaal Mijngezondheid (met de elektronische identiteitskaart of via itsme). Het is dus niet meer nodig om je wilsbeschikking aan het gemeenteloket door te geven, maar dit blijft wel mogelijk. Je kan de verklaring ook bij je huisarts in orde brengen.

Mobiele containerparken van 15 tot 19 juni

Heb je tijdens de lockdown kunnen sorteren?

Goed nieuws. De mobiele containerparken bieden je de diensten van een containerpark, maar bij jou in de buurt.
De dienst Openbare Netheid staat voor je klaar tussen 9u en 18u.

· 15/06: Dalstraat 1-19
· 16/06: Generaal-Geneesheer Derachelaan 33-85
· 17/06: Italiëlaan 5-37
· 18/06: op het Kasteleinsplein
· 19/06: Kerckxstraat 22-34

Om de veiligheid van iedereen te garanderen, vragen wij om verplicht 1m50 afstand te houden en raden wij je aan een mondmasker te dragen.

Nog vragen ?
Bel naar ons groene nummer
0800 85 150 - netheid@elsene.brussels

Meer info...

Vragenlijst #MaZone

#MAZONE biedt winkeliers de mogelijkheid om een online etalage te delen, om zo zichtbaarder te worden naar klanten toe, en te genieten van een levering per fiets. Dit project werd opgestart door de gemeente Elsene, in samenwerking met VZW Groupe One en Urbike, ook Sint-Gillis heeft zich bij het project aangesloten.

Deze korte vragenlijst is voor iedereen die het #MaZone project volgt (als nieuwsgierig persoon, vaste klant, buurman of volger).

Het doel is om je beter te leren kennen om je diensten aan te bieden die zijn aangepast aan jouw behoeften. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag en wordt met het grootste respect voor je anonimiteit behandeld.

Vul deze vragenlijst in en waag je kans om voor half juli 3 gratis leveringen te winnen!

Meer info...

De zomerstages voor kinderen en jongeren zijn weer terug!

Verschillende gemeentelijke diensten organiseren deze zomer stages per leeftijd en per sportieve, culturele of recreatieve activiteit (dans, hiphop, schattenjacht, muziek, natuur...). Zoek de cursus die past bij je kind...Meer info...

Meer actualiteit...

Agenda

SEE U (F)estival

Van vrijdag 3 juli tot zondag 20 september 2020

Het project van tijdelijke bezetting SEE U, gelegen in de voormalige Fritz Toussaint kazerne start zijn nieuwe zomer editie met SEE U (F)estival. Guinguette en foodtruck van woensdag t.e.m zondag. Elke dag krijgt een bepaald thema met aandacht voor kunst, welzijn, sport, eten en muziek.

Meer info...

De Koorddansers van de Elsene Vijvers

Op zaterdag 4 juli 2020

De hele middag lang bewegen verschillende personages zich als koorddansers op een koord dat over het water van de vijvers van Elsene wordt gespannen.

Meer info...

Uitrekken in de tuin van het gemeentehuis

Van dinsdag 7 juli tot woensdag 26 augustus 2020

Kom tot rust en strek je uit in de tuin van het stadhuis onder begeleiding van bussen uit de stad Elsene. Vergeet je tapijt of handdoek niet en wat je hydrateert.

7 juli, 29 juli,3 en 12 augustus
22 juli en 26 augustus specifieke oefeningen voor de rug

Meer info...

Tafeltennis bij Viaductpark

Van woensdag 8 juli tot dinsdag 18 augustus 2020

Kom een ​​paar ballen uitwisselen in het Viaductpark met andere families of met de bussen van de gemeente Elsene. Breng je sneeuwschoenen mee en vergeet niet jezelf te hydrateren.

Ontmoeting op 8 en 20 juli, 4 augustus en 18 augustus van 9.30 uur tot 11.30 uur en van 15.00 uur tot 17.00 uur

Meer info...

Sport burgerbijeenkomst

Op vrijdag 10 juli 2020

De gemeente Elsene en haar sportafdeling willen een joggingcursus uitvoeren op het grondgebied van de gemeente Elsene.
We willen u, burger, betrekken bij de reflectie van het project en verschillende aspecten behandelen: Welke routes? Hoe ver ? Welke moeilijkheden? Welke sets?
We nodigen burgers, buurtcomités, verenigingen van inwoners van Elsene,

Meer info...

Gezondheidspad bij het Viaductpark

Van dinsdag 28 juli tot maandag 24 augustus 2020

Kom trainen op een gezondheidspad in het Viaductpark. Alleen, vergezeld of met familie, welkom.

28 juli, 11, 17 en 24 augustus van 9.30 uur tot 11.30 uur of van 15.00 uur tot 17.00 uur

Meer info...

23ste Brussels Short Film Festival

Van woensdag 2 september tot zaterdag 12 september 2020

Het BSFF is terug voor de 23ste editie van 2 tot 12 september. Zet je schrap voor 11 dagen met meer dan 300 films! Een unieke gelegenheid om een leuke visuele trip rond de wereld te maken, regisseurs te ontmoeten en samen met andere toeschouwers te genieten van een warme en levendige sfeer in de festivaltent!

Meer info...

Artonov Festival " Come on Feet "

Op dinsdag 6 oktober 2020

CHANGER
Samen met house en afro dansstijlen presenteert footwork als dansstijl in een voorstelling met live uitgevoerde clubmuziek. Met een team van vijf dansers en twee muzikanten zoekt choreograaf Quan Bui Ngoc naar de ontmoeting tussen urban clubcultuur en hedendaagse dans.

Meer info...

Meer activiteiten...

Facebook

Facebook overslaan

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Alleen op afspraak

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Twitter

Twitter overslaan

Vacatures

Alle vacatures...

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

1ste picknick van de Elsenaren

Kaart