elsene.be

Actualiteit

Richtplan Van Aanleg " Hermann-Debroux "

Openbaar onderzoek 10 oktober 2019 > 9 december 2019

Van 10 oktober tot 9 december 2019, wordt het project van Richtplan van Aanleg "Hermann-Debroux" voorgelegd voor een openbaar onderzoek in de gemeenten Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Elsene, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Ukkel, Etterbeek en Stad Brusse.

Tijdens dit openbaar onderzoek, kunnen alle bewoners en geïnteresseerde personen kennismaken met het project en hun opmerkingen of observaties bekendmaken aan de daarvoor bevoegde personen bij de gemeenten, via post of via de site van perspective.brussels : https://perspective.brussels/

Meer info...

Burgerontmoetingen: samen bouwen aan een stad voor iedereen!

De gemeente heeft besloten om burgerontmoetingen op te starten in wijken op basis van een gloednieuw model. De participatie van de wijken is essentieel bij het opstellen van een overheidsbeleid dat hen rechtstreeks aanspreekt. We willen iedereen een stem geven en rekening houden met zijn of haar vragen en meningen en prioriteiten laten vaststellen voor zijn of haar wijk.
 
Wat gaat er veranderen? Om de behoeften en prioriteiten te identificeren die tijdens deze burgerbijeenkomsten voor elke buurt zullen worden aangepakt, nodigen we lokale wijkcomités, buurtverenigingen en winkeliers uit voor een voorbereidende vergadering, gebaseerd op een proces van collectieve intelligentie. Vervolgens organiseren we burgerontmoetingen die voor iedereen toegankelijk zijn, gericht op de actieve participatie van de omwonenden, en de co-constructie van deze prioriteiten voor elke buurt. We worden hierbij ondersteund door Particitiz, specialist in de organisatie van participatieve processen op basis van collectieve intelligentie.
 
Dit zijn de data van de ontmoetingen per wijk:
 
Wijk Elsene-West
Alle straten ten westen van de Louiselaan - 14 oktober van 19.00 tot 22.00 uur in de zaal van School 9, Amerikaansestraat 136
 
Wijk Elsene-Zuid
Alle straten ten zuiden van de Generaal Jacqueslaan, 5 november van 19u tot 22u in de Omnisport zaal van School 7 en 8, Terkamerenboslaan 211
 
Flagey Wijk
Alle straten tussen de Generaal Jacqueslaan, de Louizalaan en de as Vleurgat-Malibran-Scepter, 28 november van 19u tot 22u in de voormalige Home Van Aa, Boondaalsesteenweg 94
 
Noord Wijk
Alle straten tussen de Louizalaan, de as Vleurgat-Malibran-Scepter en de kleine ring, 12 december van 19.00 tot 22.00 uur in de Sporthal Atheneum Charles Janssens, Waversesteenweg 152.
 
U ontvangt een uitnodiging in uw brievenbus voor de vergadering die betrekking heeft op uw wijk!
 
U kom toch ook?

Belgische première van de documentaire "TERRA LIBRE"

Op 15 oktober kan je naar een uitzonderlijke avond gewijd aan de catastrofale situatie van de Amazone.

In de bioscoop Vendôme is er de Belgische première van de documentaire "TERRA LIBRE", in aanwezigheid van regisseur Gert-Peter BRUCH, oprichter van Planète Amazone, een NGO die de inheemse volkeren verdedigt. De screening zal worden gevolgd door een ontmoeting met de regisseur en specialisten uit Brazilië om de balans op te maken van een zeer ernstige ecologische, sociale en politieke situatie.

Plaatsen zijn te koop bij Cinema Vendôme elke dag van 14 tot 20 uur, of te reserveren per e-mail : info@cinema-vendome.be

Meer info...

Terkamerenboslaan wordt "Schoolstraat"

Na de Cansstraat is het de Terkamerenboslaan die "Schoolstraat" wordt. Sinds 30 september is de laan gesloten voor alle verkeer tijdens de aankomst van kinderen, elke weekdag van 8:00 tot 8:40 uur.

De Terkamerenboslaan is de thuisbasis van de gemeentelijke scholen 7 en 8. Dit initiatief is bedoeld om de verkeersveiligheid rond deze scholen te verbeteren en alternatieve vervoerswijzen dan de auto te promoten, zoals fietsen of wandelen. Tegelijk gaan we zo de luchtvervuiling in de buurt tegen. Dit is een pilootproject tot half november, die aan het einde van deze periode geëvalueerd wordt.

Meer info...

Prijs voor erfgoed

Ben je een vakman, en heb je de afgelopen vier jaar een architecturaal erfgoedgebouw in Elsene gerestaureerd? Neem deel aan de eerste tweejaarlijkse prijs voor erfgoed!

Je hebt tot 30 september om je in te schrijven.

erfgoed@elsene.brussels

02515 64 86

Meer actualiteit...

Agenda

Halloween

Op vrijdag 25 oktober 2019

Kom mee griezelen in de Franstalige bibliotheek op 25 oktober!

Meer info...

EcoSafari # 2 Kazerne F. Toussaint

Op zaterdag 26 oktober 2019

Gegidste wandeling - De voormalige rijkswachtkazerne in Elsene (Fritz Toussaintkazerne) wordt in de toekomst omgevormd tot een nieuwe stadswijk. In afwachting zorgt See U voor een tijdelijke invulling. We bezoeken ter plekke enkele (duurzame) initiatieven en komen meer te weten over het verleden en de toekomst van deze bijzondere plek.

Meer info...

Burgerontmoetingen

Van dinsdag 5 november tot donderdag 12 december 2019

Burgerontmoetingen: samen bouwen aan een stad voor iedereen!
De gemeente heeft besloten om burgerontmoetingen op te starten in wijken op basis van een gloednieuw model. De participatie van de wijken is essentieel bij het opstellen van een overheidsbeleid dat hen rechtstreeks aanspreekt.

Meer info...

Telen in de Stad: Mijn paddenstoelenkweek

Op woensdag 6 november 2019

Amateurs van paddenstoelen ? Dit atelier is voor jullie ! Kom de technieken ontdekken om thuis zelf je eigen paddenstoelen te kweken... de paddenstoelen zullen geen geheim meer voor je zijn. Workshop in het Frans, documenten beschikbaar in het Nederlands
Gratis Workshop, verplichte inschrijving

Meer info...

Telen in de stad: Mijn moestuin in mijn keuken

Van donderdag 7 november tot donderdag 14 november 2019

Zin om te kweken, zonder tuin of terras ? Deze workshop nodigt je uit om de technieken te ontdekken die het mogelijk maken een deel van je voeding in je keuken te produceren. Deze workshop bestaat uit twee sessies. Workshop in het Frans, documenten beschikbaar in het Nederlands. Gratis Workshop, verplichte inschrijving.

Meer info...

Ecosafari # 3: DIY-Tour

Op donderdag 14 november 2019

Gegidste wandeling - Waarom gereedschap kopen als je het kan lenen? Waarom je kapotte muziekinstallatie afdanken als je ze kan herstellen? En waar kan je laser- of 3D-printen? We bezoeken enkele boeiende DIY-initiatieven die zich in de Graystraat en omgeving situeren. Een ontdekkingstocht door het bricoleursparadijs van Elsene! Prijs: €7/€4.

Meer info...

Bibnocturne

Op vrijdag 22 november 2019

Bibliotheek Sans Souci en BiblioXL nodigen je uit om originele arcadegames te ontdekken in beide bibs. Laat je verder meevoeren door de verhaaltjes van de digitale vertelkiosk. De bibnocturne is volledig gratis.

Meer info...

Meer activiteiten...

Facebook

Facebook overslaan

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Openingsuren, toegang en contact

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Openingsuren van de diensten Bevolking

Vandaag: van 8u tot 13u

Twitter

Twitter overslaan

Vacatures

Alle vacatures...

Meest bezochte pagina's

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Videos

Fotogalerijen

1ste picknick van de Elsenaren

Kaart