elsene.be

vrijdag 5 april 2019

Symfomania !

Brussels Philharmonic biedt met Symfomania ! een unieke formule voor (groot)ouders en (klein) kinderen om samen een concertavond te beleven. Terwijl de ouders genieten van het eerste deel, maken de kinderen kennis met de muziek die ze in het tweede deel, samen met hun ouders en de rest van de zaal, helemaal live zullen horen.

Elsa Grether en David Lively

De Franse violiste Elsa Grether en de Amerikaan David Lively komen naar Flagey om er hun nieuwe album voor te stellen rond de muziek van Sergej Prokofjev. Twee krachtige en uiterst persoonlijke getuigenissen die de hoop en de onrust van de Russische componist verklanken ten tijde van het Stalinistische bewind.

Brussels Philharmonic en Nikolai Lugansky

Een hele avond wordt gewijd aan het muzikale genie van Sergei Rachmaninov. Zijn Eerste Pianoconcert zit vol virtuoze pianopassages. Jaren later schreef Rachmaninov zijn Derde en laatste Symfonie : het gemis van zijn thuisland klinkt door in de rijke, melancholische muziek - maar ook het jazzy en optimistische Amerika is erin te horen.

L'Etend'art

Het Brussels Agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven hub.brussels lanceert het creatieve kunsttraject L'Etend'art van 01/03 tot 29/04/19 dat laat u de talenten ontdekken van een veertigtal kinderen. Artistieke creaties tentoongesteld op de etalages van de 50 handelszaken hebben als thema "Mijn buurt als ik groot zal zijn".