elsene.be

Tentoonstellingen

xl upcycling tour 2018
xl upcycling tour 2018

xl upcycling tour 2018

In het kader van het begeleidingsplan voor de werf van de Elsensesteenweg lanceert hub.brussels, het Brussels Agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven, in samenwerking met de gemeente Elsene, Brussel Mobiliteit en de handelaarsvereniging van de Naamsepoort, de XL UPCYCLING TOUR 2018, van 28/09 tot 22/12/2018.

Deze reizende tentoonstelling, onder het peterschap van de internationaal befaamde, uit Elsene afkomstige kunstenaar Denis Meyers, heeft tot doel de op een na belangrijkste winkelstraat in Brussel na de heraanleg een duwtje in de rug te geven en de rijkdom en het unieke karakter van zijn handelaars en winkels in de kijker te zetten.

Het parcours laat u de talenten ontdekken van een vijftiental Brusselse kunstenaars en ontwerpers die met zorg werden geselecteerd door Kunty Moureau, curatrice van Art & Design. Hun werken, die worden tentoongesteld in de uitstalramen van de deelnemende winkels, vormen variaties op het thema upcycling, de recuperatie en revalorisatie van gebruikte materialen.

Als Europese hoofdstad wil Brussel vernieuwende initiatieven op het vlak van kunst en design promoten en zo zijn aantrekkelijkheid en naamsbekendheid vergroten. De XL UPCYCLING TOUR past helemaal in deze visie.


Praktische info

Erreur : le mois doit être entre 1 et 12