Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

elsene.be

Tentoonstellingen

Het Kindermuseum : Vleugels om te groeien
Het Kindermuseum : Vleugels om te groeien

Het Kindermuseum : Vleugels om te groeien

"Vleugels om te groeien" is een tentoonstelling die volledig werd bedacht en uitgewerkt door het team van het Kindermuseum. Onze tentoonstellingen richten zich tot kinderen van 5 tot 12 jaar. " Vleugels om te groeien " geeft de kinderen bagage om het nest te verlaten. Het doel is om zichzelf beter te leren kennen en de wereld die hen omringt.

: De grote hal : Kom binnen in de grote hal waar een indrukwekkende vliegende machine op je wacht. Neem een vliegende start en ontdek het parcours van de tentoonstelling. Opgroeien doe je op jouw tempo!
: Mijn superkrachten : Ontdek de avonturen van Ben en Lili, twee personages die soms moeilijke situaties tegenkomen. Trek jouw superhelden cape aan en help hen om oplossingen te vinden!
: Vriendschap : " Een vriend, waarvoor dient dat ? " vragen de kat en de muis zich af, twee ongewone maar onafscheidelijke vrienden. Volg het parcours van het huis van de muis naar het huis van de kat en ontdek de emoties en vragen die vriendschap oproepen.
: Iedereen creatief! : Wat als Newton de appel had opgegeten? Wat als we een schilderij van Fernand Léger zouden kunnen omtoveren in een beeld? Wat als Roodkapje de wolf kon overmeesteren? Wat als een zintuiglijke tunnel onze visie verandert? Wat als...
: Paradijsjes : In dit feeërieke decor kan je je eigen geheime wereld creëren. Installeer jezelf in het reuzenest, in de raket of in de betoverde bibliotheek en droom weg. In welk paradijsje voel jij je goed om te lanterfanten, te fantaseren of tot rust te komen?
: De culturen : Ontdek de culturen uit verschillende landen en hun vele facetten: talen, rituelen, begroetingen, kledij... Je leert bij van anderen! Daarna is het aan jou om een nieuwe wereld te creëren waar iedereen zich goed kan voelen.

Deelname aan de workshops is in de prijs inbegrepen :
* Keuken workshop. Op inschrijving - 4 sessies per namiddag (14u30 - 15u - 15u30 - 16u)
* Bouwen workshop
* Sprookjes
* Knutsel atelier van Emile .
* Theater workshop. Op inschrijving - 4 sessies tijdens de namiddag (15u - 15u30 - 16u - 16u30) - voor kinderen vanaf 6 jaar


Praktische info

< < juni 2020 > >
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ga met je cursor op de datum staan om het tijdstip te zien

Le Musée des Enfants
Burgemeesterstraat 15

info@childrenmuseum.be
info@childrenmuseum.be