Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

elsene.be

Podiumkunsten

ARTONOV Festival " Come on Feet "
ARTONOV Festival " Come on Feet "

ARTONOV Festival " Come on Feet "

Het ARTONOV Festival wil creaties in Art nouveau- en Art-decohuizen en andere opmerkelijke gebouwen stimuleren. Dit jaar willen we ook de aandacht vestigen op stadsprojecten zoals See U in Elsene die qua dimensie en waarden te vergelijken zijn met Art nouveau en Art deco.

Het festival staat dit jaar in het teken van het thema Wat de dag de nacht te danken heeft. De kunstenaars van deze editie verenigen Oost en West, grijpen naar het licht en betoveren haar om zo een wereld met meerdere transparanties te onthullen.

De lockdown was een uitdaging voor ons allen; als individu, als gemeenschap en voor de samenleving als geheel. Na deze donkere periode is het moment aangebroken om via culturele evenementen weer het licht te laten schijnen!

Op de site van de voormalige gendarmeriekazerne verwelkomt See U op 6 oktober 2020 het collectief granvat met hun voorstelling Come on Feet. Deze performance van Footwork, House & Afro dance combineert de kracht en de improvisatie van de ondergrondse dansculturen met de flexibiliteit en de technieken van de hedendaagse dans.

Come on Feet is ontstaan vanuit de liefde van Bert en Stijn Cools voor EDM (electronic dance music) en hun fascinatie om deze muziekstroming live op podium uit te voeren. Het subgenre Footwork dat zich binnen de straatcultuur van Chicago ontwikkelde, spreekt enorm tot hun verbeelding. Typerend is het snelle voetenwerk in battles gecombineerd met uptempo ritmes. In deze voorstelling met live clubmuziek zoekt choreograaf Quan Bui Ngoc (les ballets C de la B) met een team van vijf dansers en de twee muzikanten Stijn en Bert Cools (granvat) naar de ontmoeting tussen urban clubcultuur en hedendaagse dans.

Deze zesde editie getuigt meer dan ooit van een groot engagement en zal plaatsvinden dankzij de motivatie en toewijding van het festivalteam, de artiesten en de partnerlocaties. Laat u van 4 tot 11 oktober 2020 verrassen door het nieuwe en avontuurlijke programma van het ARTONOV festival.


Praktische info

Erreur : le mois doit être entre 1 et 12