Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

elsene.be

Animaties

DING DONG - Open je deur voor cultuur!
DING DONG - Open je deur voor cultuur!

DING DONG - Open je deur voor cultuur!

Een weekend lang vieren we samen het nieuwe culturele seizoen met talrijke voorstellingen, concerten en animaties. Alles gratis, en voor iedereen toegankelijk.

Programma:
18.09 - Kapel van Boondaal
18:00: Follow Me
Twee 'urban acrobaten' nodigen je uit om hen te volgen langs een uniek en verrassend parcours rond de kapel.  Strik je schoenveters en "let the show begin!"

20:30: Marlène Dorcena
Zangeres van Haitiaanse oorsprong Marlène Dorcena introduceert ons met een intiem concert in een wereld tussen literatuur en Haitiaanse volksmuziek. In een dialoog tussen stem en piano raakt ze op een subtiele manier vrouw, liefde, leven of multiculturaliteit aan.

19.09 - in de buurt van het Fernand Cocqplein
10:00: literair ontbijt - Biblio xl
Maak kennis met een auteur van de Rideau de Bruxelles! Angèle Baux en Axel Cornil bespreken het schrijven en de dramaturgie.

10:30-18:00: cultuurmarkt - Fernand Cocqplein
Ontmoet de Elsense culturele operatoren en doe je culturele boodschappen tussen een divers en hoog qualitatief aanbod. Dit jaar kies je voor cultuur ''lokaal en van het seizoen''!

11:00: Perperkoek Foundation - Fanfare - Fernand Cocqplein
Recept voor een Peperkoek Foundation: een grote sousafoon, 5 kg accordeon en 800 gr klarinet, doorspekt met een paar eetlepels schuiftrombone. Voeg naar smaak een beetje darbuka en wash-board met een vleugje country toe. Eén à twee uur dansen geeft de perfecte smaak!

14:00-18:00: Workshop Risografie - Biblio xl
Tijdens deze workshop stel je een affiche samen en Frau Steiner helpt bij het drukken van je gepersonaliseerde poster. Je neemt je werk mee naar huis of het laten opnemen in de collectie affiches die in de loop van de namiddag worden gemaakt.

14:00: Hortense - dans - hof van de Biblio xl
Hortense is alleen, overweldigd door het helse ritme van het leven. Ze heeft het gevoel overal achteraan te hollen, alsof de tijd haar door de vingers glipt. Paniek... Hoe vindt ze haar evenwicht terug? Hortense is een voorstelling met urban dance en hedendaagse dans voor het jonge publiek.

15:00: Made in Kwakkaba - Théâtre Mercelis
Theatermaakster Silke Melis en muzikant Alec De Bruyn bekeken oud en vergeten speelgoed met een frisse blik en gaven het een nieuw leven. Samen met het publiek vertellen ze een woordeloos muzikaal verhaal over de wonderlijke reis van een badeendje.

16:00: One Shot - Fernand Cocqplein
One Shot, je hebt maar één kans... Cool als blues, nerveus als rock... Deze voorstelling vindt de oude circusstandaarden opnieuw uit met een ongecompliceerde vrijheid. Live muziek begeleidt de ritmische bewegingen en acrobatiek die zich vermengen met het bespelen van de bijlen en de bewegingen aan de chinese mast.


Praktische info

Erreur : le mois doit être entre 1 et 12