elsene.be

Lezingen - Debatten

Les Deutschlands: Een Literaire Ontdekkingsreis

Een avond lang nemen we je mee in de rijke literatuur van buurland Duitsland. Rode draad is Duitsland als land van aankomst en vertrek. De avond wordt muzikaal ingekleurd door het Duitse jazzkwartet van Jens Düppe.

Les Deutschlands

Flagey en Goethe-Institut Belgien presenteren in seizoen 19-20 samen het initiatief 'Les Deutschlands'. Doorheen de diverse concerten, lezingen, debatten en ontmoetingen die verspreid worden over het seizoen, wordt het Duitsland van vandaag voorgesteld in al haar diversiteit.

Raad van avies inzake europese zaken

RAAD VAN ADVIES INZAKE EUROPESE ZAKEN
"De participatie en betrokkenheid van Europeanen in het associatieve leven van Elsene"
2

Eure Heimat ist unser Albtraum

In 2018 stond heel Duitsland op stelten toen minister Horst Seehofer het Ministerie van Binnenlandse Zaken hernoemde tot 'Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Heimat'. 'Heimat' heeft voor velen nog steeds een nationalistische, zelfs nazistische bijklank. Maar waar staat de term eigenlijk voor?

Cees Nooteboom | Een wereldreiziger

De Nederlandse auteur Cees Nooteboom is een van de grote Europese literaire meesters. Zijn werk is in meer dan dertig talen vertaald. Hij is dichter, romancier, reiziger, steeds onderweg en eindeloos nieuwsgierig. Een uniek gesprek met een van de allergrootsten in onze literatuur vandaag.