Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

elsene.be

Podiumkunsten

Ding dong

Open je deur voor cultuur en vier het nieuwe seizoen met talrijke voorstellingen,
concerten en animaties.

Zaterdag 19 september, ontmoet de Elsense culturele operatoren en doe je culturele boodschappen tussen een divers en hoog qualitatief aanbod.

Dit jaar kies je voor cultuur ''lokaal en van het seizoen''!

Hortense

Hortense is alleen, overweldigd door het helse ritme van het leven. Ze heeft het gevoel achter alles aan te hollen, alsof de tijd haar door de vingers glipt. De verwarring maakt zich van haar meester en verdeelt haar. Hoe vindt ze haar evenwicht terug?

Hortense is een voorstelling met urban dance en hedendaagse dans voor het jonge publiek.

Made in Kwakkaba

ROESTgroep verzamelde voor MADE IN KWAKKABA oud en vergeten speelgoed. Theatermaakster Silke Melis en muzikant Alec De Bruyn bekeken het met een frisse blik en gaven het een nieuw leven in plaats van een plek op de vuilnisbelt.

Drie hoofden en een hoed

"Drie hoofden en een hoed" is een visueel spektakel zonder woorden, een mengeling van acrobatieën, voorstellingen op het slappe koord en jongleren overgoten met humor en lichtheid. Voor het hele gezin!

Met : Charlotte Cornet, Sara Martinez Lazaro, Valentin Stalins
Productie : Compagnie Balancetoi

Canto

In de voorstelling Canto wordt de fragiele intimiteit tussen moeder en kind genomen. De kleine dagelijkse momenten van gescheiden worden en de grote momenten van afscheid nemen.

Twee vrouwen, gewiegd door oosterse lyrische tonen, keren traag terug naar de oorsprong van de schepping, de eerste stapjes, de eerste gebaren, de eerste emoties

ARTONOV Festival " Come on Feet "

Ter gelegenheid van de zesde editie van het ARTONOV Festival verwelkomt See U op dinsdag 6 oktober 2020 het collectief granvat en de voorstelling Come on feet. Op de site van de voormalige gendarmeriekazerne brengen ze performances die de kracht en improvisatie van de underground danscultuur combineren met de technieken van de hedendaagse dans.

Eerste hulp

In deze vinnige road movie leiden Karine en Stéphane het publiek langs allerlei gevarenzones naar de binnenstad. Begeleid door hun hulphond (in opleiding), voorzien van een noodracewagen en aangespoord door hun dapperheid willen ze de beste redders aller tijden worden!

Gratis, in het kader van de Veertiendaagse van de Allerkleinsten

Suzette project

Suzanne, fan van Al Pacino en de tijgers in de savanne heeft een mama en een moeke. Suzanne heeft ook een best friend forever, Alice, wiens ouders zijn gescheiden.

Een voorstelling waarin de visie op het gezin en zijn verschillende modellen in vraag wordt gesteld en waarin wordt stilgestaan bij diversiteit en het ontstaan van het verzet.

Des hauts et des bas

Hortense's huisje is een allegaartje dat wordt bewoond door vreemde figuren... In huis komen de spullen tot leven en geven ze vorm aan een wonderlijke wereld waarin Hortense een toevlucht zoekt om te ontsnappen aan de eenzaamheid.

Met Clémentine Michel

Leeftijd: +3 jaar

Le Petit chaperon rouge

In deze voorstelling zijn Wolf en Roodkapje niet echt geknipt voor hun rol. Wolf blijft liever in zijn huisje dan dat hij het bos intrekt om kinderen te gaan verslinden. Roodkapje heeft meer weg van een superheld dan van het jonge naïeve meisje en is beslist niet van plan zich te laten opeten.

Leeftijd: 3+ jaar

Compagnie Dérivation

Wave

Een vuistslag op de speelplaats van een school. Twee tieners zonderen zich af in stilte: de één in zijn kamer, de andere... in coma. Waarom raakte de vrienden slaags? Niemand die het weet. Maar iedereen voelt de schokgolf die hun omgeving heeft geraakt.

Leeftijd: 9+ jaar