Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

elsene.be

Muziek

Symfomania !

Brussels Philharmonic biedt met Symfomania ! een unieke formule voor (groot)ouders en (klein) kinderen om samen een concertavond te beleven. Terwijl de ouders genieten van het eerste deel, maken de kinderen kennis met de muziek die ze in het tweede deel, samen met hun ouders en de rest van de zaal, helemaal live zullen horen.

Brussels Philharmonic, Kirill Gerstein

In 1858 componeert Johannes Brahms zijn 1ste Pianoconcerto. Tegen alle verwachtingen in wordt het werk bijzonder koel onthaald, en pas twintig jaar later waagt hij zich aan een een tweede concerto. Deze keer verzekert hij: 'Ondanks alles zal het eerste concerto nog wel in de smaak vallen, en het tweede zal anders klinken'.

Trio Capricorn

De naam 'Capricorn' van het trio is geïnspireerd op de naam en op de artistieke ontmoetingen die plaatsvinden in het huis in New York van de componisten Samuel Barber en Gian Carlo Menotti.

La Maja

La Maja zingt melodieën in het Frans doorspekt met Franse traditie en soul. Zo creëert ze een gewaagde fusie tussen Lauryn Hill en Lhassa, die voor het aperitief zouden gaan samenzitten zijn met Mano Solo.

In samenwerking met La Venerie, het cultureel centrum van Watermaal-Bosvoorde.

Koningin Elisabethwedstrijd 2020

In 2020 zal de Koningin Elisabethwedstrijd in het teken staan van de piano. Deze wedstrijd is bedoeld voor vergevorderde muzikanten die klaar zijn om aan een internationale carrière te beginnen. Van 4 tot 30 mei zullen de beste pianisten uit de vier windstreken zich met elkaar meten in Brussel.

Mare Nostrum iii

Waar Mare Nostrum tijdens zijn tienjarige bestaan al niet heeft gespeeld: in Scandinavië, Centraal-, Zuid-en Oost-Europa en in het Nabije en het Midden-Oosten,...

Andrey Baranov

Na The Golden Violin, zijn eerste album uit 2017 samen met Marina Baranova die internationaal hoge ogen gooide, verkent de Russische virtuoos Andrey Baranov met zijn nieuwe album het repertoire voor soloviool.