Menu overslaan

Groenafval

In Elsene wordt tuinafval aan huis opgehaald. Als inwoner van de gemeente kun je je tuinafval buitenzetten vóór 13u op de dag van de ophaling. De groene zakken die je hiervoor moet gebruiken, zijn verkrijgbaar in de supermarkt en in doe-het-zelfzaken.

Dit mag in de groene zak: dorre bladeren, verwelkte bloemen, snoeisel van hagen en struiken, onkruid, gemaaid gras en takken.

Dit mag niet in de groene zak: stenen, aarde, metaaldraad, metalen piketten, boordstenen in cement of plastic, tegels in cement, uitwerpselen van huisdieren, boomstronken, papier en karton, recycleerbare verpakkingen en voedingsresten.

Neem een kijkje op www.arp-gan.be om te weten wanneer het groenafval in jouw straat wordt opgehaald.

Kerstbomen

Net Brussel zorgt voor de recyclage van kerstbomen, die tot compost worden verwerkt. Je zet je kerstboom gewoon voor je deur op de vastgelegde ophaaldag. Die vind je op de website van Net Brussel. Opgelet: je moet de versiering, de pot, de houten voet en mogelijks nagels wel eerst verwijderen!

Compostering

Compostering bij je thuis wordt aangemoedigd door het Gewest. Nood aan een duwtje in de rug of een helpende hand? Neem dan eens een kijkje op de website van Leefmilieu Brussel (Vroeger BIM).

Net Brussel
de Broquevillelaan 12 - 1150 Brussel
Groen nummer: 0800.98181
info@arp-gan.be
www.arp-gan.be

Leefmilieu Brussel
Tel 02.775.75.75
www.ibgebim.be

WORMS VZW
Van Elewyckstraat 35
1050 Elsene
Tel 02.611.37.53
www.wormsasbl.org

Laatste verandering: 2015-09-07 14:16:45