Menu overslaan

Steun voor artistieke creatie

De steun voor artistieke creatie is een prioriteit van de gemeente Elsene. Deze steun tonen we concreet aan door kunstenaars in residentie te ontvangen en hun werk in onze zalen te presenteren.

Het is inderdaad mogelijk om onze lokalen te huren of te bezetten voor uw culturele evenementen (opleidingen, workshops, voorstellingen). De ruimtes van het Théâtre Molière, het Théâtre Mercelis en de Kapel van Boondaal zijn beschikbaar om te repeteren in een stimulerende en creatieve omgeving.

De creatieve residenties stellen jonge opkomende gezelschappen in staat om in optimale omstandigheden voorstellingen te lanceren of af te ronden. Het doel is om het publiek (school of publiek in het algemeen), professionals en potentiële toekomstige partners te ontmoeten. Deze residenties zijn in de eerste plaats gericht op gezelschappen uit Brussel, maar kunnen ook andere teams betrekken.

Het schepenbureau voor de Franstalige cultuur en het schepenbureau voor de Nederlandstalige cultuur verlenen ook subsidies voor culturele projecten die in Elsene plaatsvinden.

Alle aanvragen (woning, zaalhuur of subsidies) moeten op basis van een dossier worden ingediend bij de administratie. Contacteer de dienst Cultuur: cultuur at elsene punt brussels - 02 515 64 63.

Verder geven we in onze programmatie prioriteit aan nieuwe voorstellingen die spannende avonturen beloven te worden. Zo vindt het Cocq'Arts Festival elk jaar in juni plaats in het Théâtre Mercelis.

De Cocq'Arts Festival Het Cocq'Arts Festival is als een glas op de gezondheid van gepassioneerde kunstenaars, jonge scheppers die de wereld bedoelen, performers die klaar zijn om bergen te verzetten. De gezelschappen la Bête Noire, La Tête à l'Envers en Debout sur la chaise rollen de mouwen op om u elk jaar deze showcase van jonge creatie aan te bieden.

Op het gebied van de beeldende kunst ontwikkelt de gemeente Elsene actief een netwerk van kunstenaarsateliers. In 2021 worden acht workshops en een tentoonstellingsruimte geopend. Meer informatie

Laatste verandering: 2020-09-24 11:40:51