Menu overslaan

Solidariteit Oekraïne

Solidarite-ukraine

De oorlog die Rusland sinds 24 februari 2022 tegen Oekraïne voert, heeft tot nu toe geleid tot menselijke tragedies en de vlucht (binnen het land en over de grenzen heen) van bijna 11 miljoen Oekraïners. De meeste vluchtelingen bevinden zich nog in de buurlanden in afwachting van hun verdeling over andere landen. De Europese Unie heeft op 4 maart besloten de richtlijn betreffende de tijdelijke bescherming van alle personen die de oorlog in Oekraïne ontvluchten, voor de eerste maal te activeren. Datzelfde statuut wordt in de gehele Europese Unie toegekend.

Om hun aankomst in België te vergemakkelijken, geven we hier op onze website de belangrijkste informatie mee in verband met de te nemen administratieve stappen.

De gemeente organiseert ook informatie- en uitwisselingsbijeenkomsten voor vluchtelingen en Elsenaren.

We willen iedereen bedanken die bereid is om vluchtelingen op te vangen. We beantwoorden ook de meest gestelde vragen in een FAQ.

Voor bijkomende info kan je terecht op:

Je kan ook bellen naar het call center van de gemeente op 0800.350.58 (ma-vrij van 9 tot 12 uur) of mailen naar solidariteit.oekraine at elsene punt brussels

Laatste verandering: 2022-05-02 16:08:08