Menu overslaan

Elsene groeit

Samen de straten van onze gemeente groener maken!

De gemeente zet haar inzet om haar straten meer waterdoorlopend te maken voort met "Elsene Groeit", een project om het vergroenen van de openbare ruimte door burgers te ondersteunen.

Het doel?

Onze trottoirs en gevels vergroenen om onze straten te verfraaien, de biodiversiteit te vergroten, te strijden tegen de gevolgen van hitte-eilanden en tegelijk sociale banden tussen buren te versterken.

Hoe?

Bewoners, winkeliers, collectieven, lokale verenigingen... Alle Elsenaren kunnen steun krijgen en worden uitgenodigd deel te nemen aan dit vergroeningsproject. Klimplanten, voortuinen, bloei aan de voet van bomen, microtuinen... We zullen samen beslissen welk middel geschikt is voor elke situatie en we zullen collectief planten. Al het materiaal wordt betaald door de gemeente.

De geselecteerde middelen moeten voldoen aan de technische eisen en aan de stedenbouwkundige voorwaarden.

Vergaderingen, tuin- en onderhoudssessies worden begeleid en georganiseerd in samenwerking met de vereniging APIS Bruoc Sella.

Heb je er zin in? Contacteer Marina Rechul van Apis Bruoc Sella: marina.rechul at apisbruocsella point be - tel: 0470.74.20.37.

Laatste verandering: 2023-02-10 14:02:16