elsene.be

e-Loket

Heb je een kaartlezer of de applicatie "itsme"? Dan kun je:

Andere documenten...

Meest bezochte pagina's

Openingsuren, toegang en contact

Alleen op afspraak

Gemeente Elsene

Elsensesteenweg 168
1050 Brussel

Tel. +32 (0)2 515 61 11
Fax +32 (0)2 515 61 59

Actualiteit

Het Museum van Elsene viert zijn 130ste verjaardag!

Om dit jubileum te vieren, zullen 25 gelukkigen, ondanks de sluiting wegens nog lopende werkzaamheden, op 31 mei een exclusieve avond kunnen bijwonen. 

Een unieke gelegenheid om het team van het museum te ontmoeten, de backstage te bezoeken, de nieuwe ruimtes te bekijken... maar ook om je favoriete werk te (her)zien dat speciaal voor jou tijdens deze avond zal worden opgehangen! De gelukkige deelnemers mogen zich laten vergezellen door een persoon van hun keuze.

Heb je interesse in deze geweldige ervaring? Gelieve je kandidaturen tot 15 mei in te dienen via het volgende formulier

 

Meer info...

Opmerkelijke boomwandelingen in Elsene   

Elsene heeft het geluk om meer dan 400 opmerkelijke bomen op haar grondgebied te hebben, waarvan sommige al honderden jaren vreedzaam leven!  

Er zijn tien opmerkelijke bomen geselecteerd voor elk van de wandelingen in drie bevoorrechte wijken: de Vijvers van Elsene, de wijk Boondaal in het zuiden van de gemeente en ten slotte de wijk Outre Louise rond het Tenboschpark en de Louis Lepoutrelaan.  

De wandelingen zijn beschikbaar in drie talen (FR-NED-ENG), online of op papier, met een kaart van de wandeling en een identiteitsblad voor elke boom die zijn geheimen en voordelen voor het milieu onthult. Volgende wandelingen:

  • Zaterdag 23 april, 9.30-12.00 uur voor Boondaal
  • Zondag 22 mei van 9.30-12.00 uur in Tenbosch-Lepoutre
  • Zondag 12 juni van 9u30-12u aan de Vijvers van Elsene

Inschrijving is verplicht op tourisme@ixelles.brussels

Deze wandelingen maken deel uit van de dertig maatregelen van het Bomenplan van de gemeente Elsene, dat hier kan worden geraadpleegd. 

Meer info...

Solidariteit Oekraïne

De oorlog die Rusland sinds 24 februari 2022 tegen Oekraïne voert, heeft tot nu toe geleid tot menselijke tragedies en de vlucht (binnen het land en over de grenzen heen) van bijna 11 miljoen Oekraïners. De meeste vluchtelingen bevinden zich nog in de buurlanden in afwachting van hun verdeling over andere landen. De Europese Unie heeft op 4 maart besloten de richtlijn betreffende de tijdelijke bescherming van alle personen die de oorlog in Oekraïne ontvluchten, voor de eerste maal te activeren. Datzelfde statuut wordt in de gehele Europese Unie toegekend.

Om hun aankomst in België te vergemakkelijken, geven we hier op onze website de belangrijkste informatie mee in verband met de te nemen administratieve stappen.

We willen iedereen bedanken die bereid is om vluchtelingen op te vangen. We beantwoorden ook de meest gestelde vragen in een FAQ.

Voor bijkomende info kan je terecht op:

de website van de federale overheid: info-ukraine.be
de website van het gewest: helpukraine.brussels
Je kan ook bellen naar het call center van de gemeente op 0800.350.58 (ma-vrij van 9 tot 12 uur) of mailen naar solidariteit.oekraine at elsene punt brussels

Meer info...

Beveilig je woning tegen inbraak  

De gemeente Elsene kent haar burgers premies toe voor de beveiliging van hun woning tegen inbraak.  

Deze premie maakt de terugbetaling mogelijk van een percentage van de kosten voor de aankoop en/of installatie van veiligheidsmaatregelen (versterkte sloten, gepantserde deuren, enz.) met uitzondering van elektronische beveiliging (alarm, camera). Het bedraagt 25% van de gemaakte kosten, met een maximumbedrag van 250 euro.

  De aanvraag kan online worden gedaan via het E-loket van de gemeente.

  Info op 02 643 65 56 of via technoprevention@ixelles.brussels

Meer info...

Meer actualiteit...

Facebook

Facebook overslaan

Instagram

Instragram overslaan
SnapWidget · Instagram Widget

Twitter

Twitter overslaan

Agenda

Wedstrijd Elsene in de bloemetjes en plantjes

Van dinsdag 17 mei tot vrijdag 17 juni 2022

Breng de natuur naar onze straten !
Ben je inwoner of handelaar of maak je deel uit van een collectief en wil je bijdragen aan de vergroening van onze mooie gemeente?
Schrijf je in tot 17 juni 2022.

Meer info...

Lentekermis 2022

Van dinsdag 17 mei tot zondag 29 mei 2022

De lente komt eraan, en zo ook de komst van kermisklanten in het hart van onze gemeente. De bewoners van het Flageyplein kunnen op vrijdag 13 mei om 18.00 uur de officiële opening bijwonen in aanwezigheid van de burgemeester, de schepen van handel, foren en markten, het voltallige college en de gemeenteraad. Kom dat zien.

Meer info...

Familieworkshop - H Y P N A G O G I E

Op zaterdag 21 mei 2022

Op zaterdag 21 mei, van 14u tot 16u, worden families uitgenodigd om deel te nemen aan een interactief bezoek van de tentoonstelling in bijzijn van de kunstenaars, gevolgd door een kookworkshop. Op basis van de tentoonstelling zullen kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen samen een nieuw, lekker en zeer gekleurd gerecht bedenken.

Reserveren verplicht

Meer info...

5 minutes de gras

Op zondag 22 mei 2022

'5 minutes de gras' is een webserie die strijdt tegen dikfobie. Ontdek de afleveringen vol poëzie, humor en punch lines tijdens een speciale avondvoorstelling, gepresenteerd door de twee co-creators Agathe Regnier en Maud Prêtre.

Meer info...

Informatie- en uitwisselingsbijeenkomsten

Van maandag 23 mei tot maandag 4 juli 2022

Infosessies Solidariteit 

De gemeente en het OCMW van Elsene organiseren informatie- en uitwisselingsbijeenkomsten voor vluchtelingen en Elsenaren.

De diensten Burgerlijke stand, Vreemdelingenzaken, Sociale zaken, OCMW, Openbaar onderwijs, Kinderopvang en Jeugd zijn vertegenwoordigd.

Meer info...

Des anches passent

Op woensdag 25 mei 2022

Raquel en Marc halen traditionele muziek uit Wallonië van onder het stof en laten er ons op ludieke en liefdevolle wijze kennis mee maken. Het zijn zeldzame liedjes, pareltjes, de vrucht van een verzameling die veel geduld vergde. Een eerbetoon aan Waalse liederen, gebracht op verschillende rietblazers: bombarde, accordeon, doedelzak, mondharp...

Meer info...

Las Lloronas - Vrouwenstemmen

Op zondag 12 juni 2022

Via een atypische mix van akoestische melodieën en slam, dompelt het Brusselse trio Las Lloronas ons onder in intieme teksten, doordrenkt met prachtige harmonieën en melancholische melodieën. In het kader van Vrouwenstemmen, in samenwerking met La Vénerie en de creapass van Elsene.

Meer info...

Zaïmoon - 'Aprèm Typique'

Op donderdag 16 juni 2022

Zaïmoon is een 'zinneke', die je zijn verhalen vertelt in rap en slam op z'n Brussels. De teksten worden op het ritme van Zaï's gitaar en Mateusz' contrabas gezet in een mengeling van rumba, swing en klezmer.

Meer info...

Recypark mobiele juni

Van maandag 20 juni tot vrijdag 24 juni 2022

Mis de volgende mobiele Recypark dagen van het jaar niet!
 
9:00 - 18:00

20/06 Av. Brillat Savarinlaan

21/06 Guillaume Stocqstraat

22/06 Maliestraat / Maliestraat

23/06 Alphonse De Wittestraat

24/06 Cesar Franckstraat

Profiteer ook van onze wegeefhoek die elke dag van 9 tot 17 uur open zal zijn op de Recypark-site!

Meer info...

Bankt van Elsene

Op zaterdag 25 juni 2022

Kom koken en/of een maaltijd delen met uw buren!
Kom naar het banquet op 25 juni 2022!
Zin om te koken? Kom tussen 9u en 12u30!
Wil je gewoon samen eten ? Laten we naar de tafel gaan vanaf 12u30!
Financiële bijdrage vrije ! Registratie verplicht en meer info: https//brussels.lespetitescantines.org

Meer info...

Meer activiteiten...

Laatste veranderingen

Videos

Fotogalerijen

Start van Sun Trip

Kaart