Menu overslaan

Welkom
in Elsene

Pause

Alerte

Solidariteit Oekraïne

De oorlog die Rusland sinds 24 februari 2022 tegen Oekraïne voert, heeft tot nu toe geleid tot menselijke tragedies en de vlucht (binnen het land en over de grenzen heen) van bijna 11 miljoen Oekraïners. De meeste vluchtelingen bevinden zich nog in de buurlanden in afwachting van hun verdeling over andere landen. De Europese Unie heeft op 4 maart besloten de richtlijn betreffende de tijdelijke bescherming van alle personen die de oorlog in Oekraïne ontvluchten, voor de eerste maal te activeren. Datzelfde statuut wordt in de gehele Europese Unie toegekend.

Om hun aankomst in België te vergemakkelijken, geven we hier op onze website de belangrijkste informatie mee in verband met de te nemen administratieve stappen.

We willen iedereen bedanken die bereid is om vluchtelingen op te vangen. We beantwoorden ook de meest gestelde vragen in een FAQ.

Voor bijkomende info kan je terecht op:

de website van de federale overheid: info-ukraine.be
de website van het gewest: helpukraine.brussels
Je kan ook bellen naar het call center van de gemeente op 0800.350.58 (ma-vrij van 9 tot 12 uur) of mailen naar solidariteit.oekraine at elsene punt brussels

Meer info...

Actualiteit

 • Verhalen uit Elsene

  Het tweede deel van "Verhalen uit Elsene" is zopas verschenen: deze verhalen, zowel groots als ongewoon, illustreren het verleden van onze gemeente.

  Verkrijgbaar bij de dienst Communicatie, Herfststraat 38-42 of online!
  02 515 76 41 - info@ixelles.brussels

  Meer info...

 • Elektrische steps : nieuwe regels

  Elektrische steps komen steeds vaker voor in het straatbeeld. Het vlotte vervoermiddel is bij verkeerd gebruik echter gevaarlijk. De onderstaande regels zijn geldig vanaf 1 juli 2022 voor alle gemotoriseerde voortbewegingstoestellen.

  Gebruikers van elektrische steps gelijkgesteld met fietsers

  • Voortaan worden gebruikers van elektrische steps of andere gemotoriseerde voortbewegingstoestellen gelijkgesteld met fietsers, ongeacht de snelheid waarmee ze zich verplaatsen. Ze zullen dan ook steeds de regels voor fietsers moeten volgen. Concreet betekent dit dat ze gebruik moeten maken van de fietspaden of op de weg moeten rijden, en dat ze dus niet langer op het trottoir mogen rijden.
  • Er zijn echter uitzonderingen voor personen met beperkte mobiliteit die gebruik maken van gemotoriseerde voortbewegingstoestellen die uitsluitend voor hen bestemd zijn, en die zich stapvoets verplaatsen: zij worden gelijkgesteld met voetgangers.
  • In voetgangerszones wordt met verkeersborden aangegeven of fietsers (en dus ook elektrische steps) al dan niet toegelaten zijn. Zo ja, dan moeten zij stapvoets (5 km/u) rijden en altijd voorrang verlenen aan voetgangers. 

  Meer info...

 • Info Elsene in je brievenbus!

  De zomer is in het land en de Info Elsene binnenkort in jouw brievenbus. In dit nummer vertellen we over de nachtraad die opnieuw in het leven werd geroepen, over circuslessen op school, over de modernistische architectuur in Elsene... We laten de medewerkers van het OCMW aan het woord over hun beroep en het beheer van de crisis, we gaan op reis naar de zustersteden, doen een tocht langs de Elsense theaters en stellen de nieuwe projecten van de participatieve begroting voor. Dat en nog veel meer lees je in ons magazine... met uiteraard ook de agenda vol zomerse activiteiten.

  Nieuwsgierig? Lees 'm nu al online!

  Meer info...

Meer actualiteit...

Facebook

Facebook overslaan

Twitter

Twitter overslaan

Instagram

Instragram overslaan

Portait

Ducobu président !

In de zomer van 2021 ben je misschien Elie Semoun of Gérard Jugnot tegen het lijf gelopen in Elsene. Deze bekende Franse acteurs waren in Elsene voor de opnames van de film "Ducobu président!", de 4de film geïnspireerd op het beroemde stripverhaal. De jonge Belgische actrice Marguerite Schumaker (foto) neemt de rol van Denise op zich. De opnames vonden plaats in de Viaductstraat. De film is al 13 juli in de zalen te zien.

agenda

Meer activiteiten...

Vidéos