Menu overslaan

Welkom
in Elsene

Pause

Actualiteit

 • ARBR'EMOTIONS

  Ontdek ARBR'EMOTIONS, van dinsdag 3 tot maandag 16 oktober 2023: een unieke, speelse en artistieke gebeurtenis rond bomen en het opnieuw in contact komen met de natuur. Dit evenement is voor iedereen bedoeld, met activiteiten voor jong en oud! Op het programma staat onder meer:

  • Paneldiscussie "De boom in de stad, een echte plaats voor creatie" met Ernst Zürcher, boswachter, doctor in de natuurwetenschappen, voormalig professor en onderzoeker in bosstudie 
  • Happening & tentoonstelling
  • Shinrin Yoku-wandeling
  • Workshops (boomzaden, plantenmuziek, tataki-zomé, enz.)
  • Sprookjes voor kleintjes in een boomhut
  • Wandelingen langs opmerkelijke bomen
  • Rondleidingen
  • Dansvoorstelling tussen de bomen, ... 

  Inschrijving voor de paneldiscussie, workshops en wandelingen hier.

  Meer info...

 • De Lokale Cel Schoolbegeleiding gaat weer aan de slag

  Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! De Lokale Cel Schoolbegeleiding (LCS) staat paraat voor de ondersteuning van ouders en leerlingen uit Elsene. De dienst is gratis en vertrouwelijk. De LCS staat voor je klaar, of het nu is voor een schoolinschrijving, loopbaankeuze, je moeite hebt om motivatie vast te houden, je de oorzaken van je slechte schoolresultaten wilt begrijpen of voor de oplossing van andere problemen. 

  Dit jaar staat opnieuw in het teken van veranderingen in het Franstalige onderwijssysteem, met de komst van het nieuwe Parcours de l'Enseignement Qualifiant (PEQ), uitbreiding van het vrij onderwijs tot het 2e jaar van het lager onderwijs, etc. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren op het nummer 02 643 65 62!

  Openingsuren LCS: woensdag van 14u tot 17u in de Graystraat 221 in Elsene.

  Meer info...

 • NAAR DE STEMBUS!

  De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 13 oktober 2024. De burgers kiezen dan de leden van de gemeenteraad en hebben zo inspraak in de besluitvorming die hen rechtstreeks aangaat!  

  Wie mag stemmen? Alle Belgen die 18 jaar zijn en op de dag van de verkiezingen burgerlijke en politieke rechten hebben, hebben het recht... en de VERPLICHTING om te stemmen! Niet-Belgen, al dan niet onderdaan van een lidstaat van de Europese Unie, mogen ook stemmen, maar ze moeten zich eerst inschrijven op de kiezerslijst om een uitnodiging te ontvangen voor de stemming van oktober 2024. 

  Ben je een niet-Belgische inwoner van Elsene en wil je je stem laten horen voor je gemeente, vergeet dan niet om je vóór 31 juli 2024 in te schrijven om jouw kiezersbrief te ontvangen! Hier vind je alle informatie

  Meer info...

Meer actualiteit...

Persoonlijkheid

Alchème valt in de prijzen

Gefeliciteerd! De Elsense zangeres Alchème - te zien in het maart-aprilnummer 2023 van Info Elsene - heeft de Prix Coup de Coeur gekregen van de Académie Charles Cros voor haar debuutalbum "Sous ma peau". Ze geeft een concert in Brussel op vrijdag 13 oktober in Espace Magh.

agenda

Meer activiteiten...

Facebook

Facebook overslaan

Twitter

Twitter overslaan

Instagram

Instragram overslaan

Vidéos