Menu overslaan

Welkom
in Elsene

Pause

Actualiteit

 • Het Dagcentrum zoekt kleding

  Het Dagcentrum in het buurthuis Malibran (Damstraat 10) wil daklozen een verblijfplaats bieden, waar ze gebruik kunnen maken van verschillende diensten (toegang tot douches, garderobe, ontbijt, soep en broodjes, enz.) 

  Om aan de kledingbehoeften van de gebruikers van het dagcentrum te voldoen en hen in staat te stellen de strenge winter te doorstaan, zijn wij dringend op zoek naar : 

  Sokken (dames en heren), damesondergoed (slip en bh) en herenondergoed (alleen boxers), schoenen (wandelen/sporten): Heren (maat 40 tot 45), Dames (maat 37 tot 41), mutsen (Dames en Heren), sjaals (Dames en Heren), winterhandschoenen (Dames en Heren), wintertruien (Dames en Heren), fleeces (Dames en Heren), T-shirts (vrouwen en mannen), jassen (vrouwen en mannen), broeken (vrouwen en mannen), jogging, leggings (vrouwen en mannen), rugzakken, slaapzakken, dekens, riemen, mobiele telefoons, mobiele telefoonopladers. 

  Je kan je giften, nieuw of in goede staat, afgeven bij het onthaal van het Dagcentrum, Damstraat 10, elke donderdag van 9 tot 17 uur (behalve donderdag 19/01, 26/01 en 23/03).

  Voor vragen kan je contact opnemen met Katia Van Humbeeck (dienst Preventie-Cel Daklozen) op 0478/27.01.56.

 • 80% van de handicaps zijn onzichtbaar. Denk eraan!

  Op 3 december, de internationale dag van personen met een handicap, besteedt de Adviesraad voor Handicapaangelegenheden (ARHA) extra aandacht aan de onzichtbare handicaps via een bewustmakingscampagne en de sociale netwerken.

  Goed bewegwijzerde liften, communicatie in makkelijk te lezen en te begrijpen taal of in gebarentaal, betaalterminals met echte toetsen, gereserveerde parkeerplaatsen, rustige tijdvensters, een stoel op de juiste plaats... Al deze gebaren maken het dagelijks leven makkelijker voor mensen met een handicap. 

  80% van de handicaps zijn onzichtbaar. Denk eraan!

  Wens je lid te worden van de Adviesraad? Dat kan! 

  Meer info...

 • ADVIES EN STEUNMAATREGELEN VOOR ONDERNEMINGEN, HANDELAARS EN ZELFSTANDIGEN

  Veel bedrijven lijden zwaar onder de energiecrisis, die volgt op een gezondheidscrisis die al veel schade heeft aangericht. Welke maatregelen worden er genomen om deze crisis tegen te gaan? Hoe kan je je energieverbruik en je rekeningen verlagen? 

  Wij willen je hier informeren over de manieren, acties en instrumenten die je kunnen helpen. We nodigen iedereen uit om de website 1819 te raadplegen, die voortdurend wordt bijgewerkt met de nieuwe maatregelen die onder impuls van de Brusselse regering en de minister van Economische Transitie genomen worden.

  Deze website biedt een antwoord op een groot aantal vragen, zoals: 

  • Hoe kan je je verbruik snel verminderen? Advies, praktische hulpmiddelen en ondersteuning 
  • Energie-efficiëntie: wat voor soort steunmaatregelen? 
  • Welke belastingaftrek voor hernieuwbare energie in Brussel?
  • Federale en regionale financiële steun voor bedrijven en zelfstandigen 

  Meer info...

Meer actualiteit...

Persoonlijkheid

Elsene valt in de prijzen

Het is niet alleen goed wonen in Elsene, maar ook goed eten! Gault&Millau heeft de twintigste editie van haar Belgische Gids voorgesteld. "Oldboy", het restaurant in Elsene opgestart door ex-voetballer Xavier Chen, is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste Aziaat van het jaar. Een tweede restaurant in Elsene, ÖTAP, won de "prijs-plezierverhouding" van het jaar voor de Brusselse regio, en de "POP Casual Dining"-Award 2023 ging naar Pinsaci Tu in de Amerikaansestraat. Proficiat aan de drie winnaars!

Facebook

Facebook overslaan

Twitter

Twitter overslaan

Instagram

Instragram overslaan

agenda

Meer activiteiten...

Vidéos