Menu overslaan

Welkom
in Elsene

Pause

Actualiteit

 • Info Elsene binnenkort in je brievenbus!

  Het volgende nummer van Info Elsene komt eraan!

  Op het menu: lentesmaken, een onderzoek op het kerkhof van Elsene met auteur Myriam Leroy, fruitige noten met Alchème, rondleidingen door het erfgoed van de gemeente, een volledig dossier over het Brussels Short Film Festival, ideeën om de straten te verfraaien, aandacht voor jongeren en scholen... en natuurlijk een overvolle agenda om van de lente te genieten!  

  Meer info...

 • Kunst in de winkel

  Als je rondloopt in de buurt van Flagey, mag je de tentoonstelling "Commerce en devenir" niet missen! Kunstenaars hebben de etalages van de winkels met hun eigenzinnige blik omgevormd rond het thema van bomen en natuur in de stad.

  "Commerce en Devenir" is een project voor de verfraaiing van onze winkelwijken van de VZW Entreprendre XXL Ondernemen. Zij willen de leegstaande handelspanden in de wijk Flagey nieuw leven inblazen en aantrekkelijk maken voor winkeliers en ondernemers op zoek naar een pand. 

  Meer info...

 • Beter voorkomen dan genezen!

  Vanaf een bepaalde leeftijd lijden velen van ons aan hart- en vaatziekten. Deze ziekten kunnen echter worden voorkomen door vroegtijdig actie te ondernemen! Van de veel voorkomende ziekten met een potentieel dodelijke afloop kunnen lokale verwijding van de buikslagader of vernauwing van de halsslagader worden opgespoord en behandeld. Daarom nodigt het UZ Brussel 60-plussers in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uit om zich gratis te laten screenen op deze aandoeningen.

  Voor wie is deze gratis screening? Vrouwen en mannen van 60 jaar en ouder die in het Brussels Gewest wonen. 

  Hoe inschrijven? Vooraf inschrijven is verplicht en kan via het webformulier of per telefoon 02 477 60 10. Na inschrijving worden de deelnemers gecontacteerd om een afspraak te maken voor een echoscopie. De screening duurt ongeveer 30 minuten.

  Waar kan je terecht voor de screening? In het UZ Brussel, Laerbeeklaan 101 te Jette. Het onderzoek vindt plaats in het Centrum voor Hart- en Vaatziekten. Meer informatie via deze link.

  Meer info...

Meer actualiteit...

Persoonlijkheid

Proficiat Hopono!

Hopono heeft zojuist een Global Innovation Award (GIA) ontvangen. Aan de wedstrijd namen 27 huishoudelijke detailhandelaren uit 26 landen over de hele wereld deel! Proficiat aan de managers van Hopono (foto) die hun talenten naar Chicago brachten om hun prijs in ontvangst te nemen! (Hopono Chatelain : 55 Rue Simonis - Foto: @Hopono)

Facebook

Facebook overslaan

Twitter

Twitter overslaan

Instagram

Instragram overslaan

agenda

Meer activiteiten...

Vidéos