Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

elsene.be

Tentoonstellingen

Sofie's Cautionary Book Club
Sofie's Cautionary Book Club

Sofie's Cautionary Book Club

De tentoonstelling Superstudio Migrazioni is open sinds januari. Als je nog steeds moeite hebt om Superstudio te vatten, komt dat misschien omdat de groep moeilijk te vatten is. Architecten, kunstenaars, utopisten, onheilsprofeten: de groepsleden waren niets van dat alles, maar ze waren het allemaal.


En het waren schrijvers. In 1971 publiceerde Superstudio de fascinerende "Twelve Cautionary Tales", twaalf kleine verhalen die ideale steden beschrijven waar we eindelijk vrij en echt zouden kunnen leven... of toch niet? We zoeken het samen uit. Welkom bij Sofie's Cautionary Book Club.


Na meer dan een jaar pandemie is uncool het nieuwe cool. Dus komen we op zondag 16 mei tussen 11u en 12u30 samen op een echte plek (het terras van CIVA), lezen we verhalen op echt papier (hoor je ’t ritselen?), en hebben we er een goed, ouderwets gesprek over (audio settings checken is niet nodig), met koffie en gebak. Zondags genot. En een beetje onheil, dat ook.


Je wordt enthousiast onthaald door Sofie Verraest, resident voor een dag. Sofie is zelf schrijfster, en onderzoekster en docente aan de Universiteit Gent en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK). De focus van haar werk ligt op het kruispunt van literatuur en architectuur.


De voertaal is Engels, maar hand-outs van de Cautionary Tales worden ook voorzien in het Italiaans, Nederlands en Frans. Zelf spreek je gewoon die taal waar je je ’t beste bij voelt. We passen ons wel aan.


Praktische info

Erreur : le mois doit être entre 1 et 12