Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

elsene.be

Tentoonstellingen

Steun voor de bevolking van Nagorno-Karabach
Steun voor de bevolking van Nagorno-Karabach

Steun voor de bevolking van Nagorno-Karabach

In de herfst van 2020 brak er in de regio Nagorno-Karabach een gewelddadig conflict uit. Een oorlog die weinig aandacht kreeg in de pers en die gekenmerkt werd door etnische geweldpleging en de verwoesting van een cultureel erfgoed van duizenden jaar oud... En hoewel een staakt-het-vuren een einde heeft gemaakt aan de gevechten, is het conflict nog niet opgelost.


Naar aanleiding van een burgerinterpellatie heeft de Gemeente Elsene de handen in elkaar geslagen met het Comité van Armeniërs in België (CAB) en de Algemene Bond van Armeniërs van weldadigheid (AGBU). Het doel is om de bevolking van Elsene bewust te maken van het drama dat zich uit het zicht van de wereld heeft afgespeeld. In de herfst van 2021 vinden in de Flageywijk een reeks evenementen plaats om hier bewustwording te creëren en de bevolking van Nagorno-Karabach ginder te steunen: er komt een fototentoonstelling en er wordt een culturele en muzikale avond (op 1 oktober) georganiseerd op het Heilig-Kruisplein.


Alle activiteiten zijn uiteraard gratis en voor iedereen toegankelijk, op voorwaarde dat de dan geldende gezondheidsnormen worden nageleefd. 


Het aantal deelnemers is beperkt tot 199 voor de muzikale avond en een gezichtsmasker is verplicht. Reservering aanbevolen via mail naar jumelage@ixelles.brussels. Reserveren kan tot uiterlijk 30 september, 16:00, en de reservatiemail dient de naam van de personen te vermelden evenals een telefoonnummer (maximaal 5 personen per reservering).


Praktische info

Erreur : le mois doit être entre 1 et 12