Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2013-10-02&l=N
Parkeerplan: omliggende gemeenten
Veertiendaagse van de allerkleinsten
Kom binnen en zet u
Dieren in de stad
Lokale democratie

Parkeerplan: omliggende gemeenten

De laatste aanpassing van het parkeerplan omvat akkoorden met de omliggende gemeenten Ukkel, Brussel-Stad, Etterbeek, Vorst en Sint-Gillis. Dankzij deze overeenkomsten kunnen inwoners parkeren in zones waar een gemeentegrens doorloopt of in de buurt daarvan. Daarvoor hebben ze een aangepaste bewonerskaart nodig. De betrokken Elsenaars krijgen hierover een brief en kunnen daarna bij de bevolkingsdienst (Elsensesteenweg 168) gratis hun geldige bewonerskaart laten aanpassen. 02 515 67 57

Facebook Twitter LinkedIn

Veertiendaagse van de allerkleinsten

Deze editie van de Veertiendaagse van de allerkleinsten vindt plaats van 5 tot 19 oktober. Tientallen gemeentediensten, vzw's en opvangplaatsen zetten hun deuren wagenwijd open en bundelen hun krachten om ouders van kinderen tot 3 jaar een waaier aan activiteiten voor te stellen. Een brochure is verkrijgbaar op de informatiedienst (Elsensesteenweg 227A) en hier te downloaden.

Facebook Twitter LinkedIn

Kom binnen en zet u

Onder dit motto van de bibliotheekweek komt niet minder dan Tom Lanoye op 12 oktober om 11 uur voorlezen uit zijn nieuw roman Gelukkige slaven. Een uurtje daarvoor kan je eerst een gezellig ontbijten tussen de boeken en voor kinderen is er tijdens de lezing een stripverhaalspeurtocht. Inschrijven voor de lezing is noodzakelijk en kan op elsene@bibliotheek.be of 02 515 64 50. Klik hier voor meer info.

Facebook Twitter LinkedIn

Dieren in de stad

Dit jaar loopt de week voor het Dierenwelzijn van 1 tot 4 oktober. Op het programma staat een expo van Gaia "Over dieren en mensen" in het gemeentehuis (Elsensesteenweg 168), een vertoning van de documentaire LoveMEATender over vleesproductie op 3 oktober om 19 uur in het Klein Mercelistheater (Mercelisstraat 13) en tot slot een grote actiedag Dieren in de stad over het thema "hoe je te gedragen ten opzichte van een hond?" op 5 oktober van 10 tot 17 uur op het Flageyplein.

Facebook Twitter LinkedIn

Lokale democratie

Van 14 tot 20 oktober gaat de Europese Week van de Lokale Democratie dieper in op het thema "Actief burgerschap: stemmen, delen, deelnemen" en ondervraagt de burgers over hun rol binnen Europa, tijdens dit Europese jaar van de burger. Informatie op 02 515 67 36 of alexandra.palmaerts@elsene.be.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.