Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2013-11-01&l=N
Geleid bezoek aan de begraafplaats
Autogravering
Recup Day
Gedeeltelijke sluiting van het Museum
Wanna be friends?

Geleid bezoek aan de begraafplaats

Wist je dat er op de Elsense begraafplaats verschillende beroemdheden begraven liggen, zoals Victor Horta, Eugène Ysaye en Jules Bordet? Maar het 12 hectare grote domein is meer dan dat. Je kunt er schitterende wandelingen maken langs de 727 opmerkelijke monumenten. Woon op Allerheiligen de verschillende herdenkingen bij tijdens een geleid bezoek aan dit uniek stukje erfgoed. Informatie bij Debbie Hastat op 0478 55 02 46.

Facebook Twitter LinkedIn

Autogravering

Om autodiefstal te voorkomen organiseert Elsene Preventie op 16 november van 10 tot 18 uur een gratis autogravering aan de Tulpparking. In samenwerking met Carglass zullen de laatste zeven nummers van het chassisnummer van je wagen op alle ruiten gegraveerd worden. Het neemt maar tien minuten in beslag! Dit zal dieven afschrikken aangezien ze bij diefstal alle ruiten moeten vervangen. Meer informatie en verplichte inschrijving bij de dienst Gemeenschapswacht op 02 643 65 69 of per gardiensdelapaix@elsene.be.

Facebook Twitter LinkedIn

Recup Day

Kom op 23 november naar de Recup Day in het Wijkhuis Malibran. Tijdens de verschillende workshops vol praktische tips kom je alles te weten over recycleren en afval verminderen. Hét hoogtepunt is de weggeefbeurs, een grote ruilbeurs voor ongebruikte voorwerpen. Breng je spullen op 22 november en kom de volgende dag snuisteren voor andere. Meer informatie op 0498 58 82 86 of per leefmilieu@elsene.be.

Facebook Twitter LinkedIn

Gedeeltelijke sluiting van het Museum

De zalen met de permanente collecties van het Museum van Elsene gaan vanaf eind oktober een jaar lang toe. Om de bewaaromstandigheden van de kunstwerken te verbeteren worden het verwarmingssysteem en de klimaatregeling vernieuwd. De werken verhuizen ondertussen tijdelijk naar het Espace Bellevue in Biarritz, het Musée des impressionnismes in het Franse Giverny en in het Zwitserse Museum voor Schone kunsten van La Chaux-de-Fonds. De heropening is voorzien voor 23 oktober 2014 met een tentoonstelling over Paul Delvaux. De zalen voor de tijdelijke tentoonstelling blijven wel toegankelijk. Noteer ook dat het Museum van Elsene op 28 november deelneemt aan de Nocturnes van de Brusselse Musea. Je leest meer op de website.

Facebook Twitter LinkedIn

Wanna be friends?

Elsene wil je nog beter op de hoogte houden, ook via Facebook. Na een jaar heeft de pagina al meer dan 1000 vrienden! Je komt er alles te weten over komende evenementen, je ontdekt er een brokje geschiedenis en je krijgt exclusieve foto's te zien... Word onze vriend zodat we alles met elkaar kunnen delen en mis geen enkel bericht over je gemeente! Like de pagina!

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.