Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2014-03-01&l=N
Nieuwe openbare computerruimte
Duwtje in de rug voor renovatiewerken
Vijf nieuwe boekenboxen
Wijzigingen parkeerplan
Sans Souci Boekenbaz'art
Beveiligingspremies
Tamtam over vrede

Nieuwe openbare computerruimte

Malibranstraat 84, daar moet je zijn voor de nieuwe openbare computerruimte. Van dinsdag tot vrijdag kun je er tussen 9 en 17 uur terecht om op het internet te surfen. Maar er worden ook opleidingen aangeboden en zelfs een herstel- en verkoopdienst voor computers. Tarieven: 1 euro per maand of 10 euro per jaar! Info: 02/515.72.50, 0498/588.430 of re.sources1050@gmail.com.

Facebook Twitter LinkedIn

Duwtje in de rug voor renovatiewerken

Ben je van plan je woning te renoveren of werken uit te voeren om energie te besparen? Vzw Habitat et Rénovation biedt je gratis hulp aan. Of je nu de voorgevel wilt opknappen, ramen wilt vervangen of muren isoleren, er staan adviseurs klaar om je te informeren over mogelijke financiële steun. Ze staan je ook bij in de administratieve afhandeling van jouw project. Nieuw is ook het project ISOL'toit voor steun bij dakisolatie. Info: 02 649 77 46.

Facebook Twitter LinkedIn

Vijf nieuwe boekenboxen

Dankzij de boekenboxen kunnen boeken gratis van de ene naar de andere lezer hoppen. Iedereen mag er boeken in achterlaten of een boek uitkiezen uit het aanbod dat anderen achterlaten. Elsene had al twee boekenboxen: eentje op het Flageyplein en eentje aan het gemeentehuis op het Fernand Cocqplein. Wegens groot succes komen er nu vijf nieuwe boxen bij: in het midden van het Brugmannplein, links van de ingang van het Jadotpark, aan het wachtershuisje van het Renier Chalonplein, in het midden van de Oude-Lindesquare en op de ULB-campus (precieze locatie nog te bepalen). De boxen worden in de loop van maart geplaatst.

Facebook Twitter LinkedIn

Wijzigingen parkeerplan

Vanaf 1 april worden er enkele wijzigingen doorgevoerd in het parkeerplan om het af te stemmen op het gewestelijke beleid. Het gaat voornamelijk om veranderingen in de voorwaarden om een bewonerskaart te krijgen en de tarieven van de parkeermeters en retributies.

Facebook Twitter LinkedIn

Sans Souci Boekenbaz'art

Wil je een literaire kijkdoos maken, een raam in de wijk te leen aanbieden, een team samenstellen voor de boekenestafette, het beste van jezelf geven op het free podium? Op zaterdag 17 mei tovert de Nederlandstalige bibliotheek Sans Souci de straat om tot het decor van een straatfestival rond de wereld van het boek. Ook de bewoners van de wijk dragen hun steentje bij door tal van artistieke projecten en animaties op poten te zetten. Wie wil deelnemen is welkom op de buurtbrunches op 22/03 en 26/04. Voor meer info bel 02 515 64 56.

Facebook Twitter LinkedIn

Beveiligingspremies

De gemeente Elsene kent haar inwoners een premie toe om hun woning te beveiligen tegen inbraak. Dankzij die premie kan een deel van de kosten voor de aankoop en/of installatie van preventieve maatregelen, zoals versterkte sloten of gepantserde deuren, terugbetaald worden. De premie kan oplopen tot 25% van de gemaakte kosten, met een maximumbedrag van 247,89 euro. Om hier recht op te hebben, moet je aan minstens één van de volgende voorwaarden voldoen: ouder dan 60 zijn, slachtoffer geweest zijn van een (poging tot) inbraak of een kadastraal inkomen van minder dan 2500 euro hebben. Info : 02 643 65 56 of technopreventionxl@hotmail.com.

Facebook Twitter LinkedIn

Tamtam over vrede

Elk jaar op 21 maart, en dat al 14 jaar lang, komen de 8 gemeentescholen van Elsene samen op het Flageyplein om tamtam te maken over vrede. Over de hele wereld komen op die dag kinderen samen met trommels om een statement te maken tegen geweld in de wereld en in het dagelijkse leven. Sluit je bij hen aan van 11 uur tot 's middags en reik hen - letterlijk - de hand om hun actie te ondersteunen. Meer info vind je in de agenda.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.