Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2014-07-01&l=N
Zomeruurrooster
Geleide bezoeken
De schilderkunst en haar dubbelganger
De Franstalige bib speelt een spelletje...
...en laat haar boeken los in het park!

Zomeruurrooster

Van 22 juli t.e.m. 14 augustus 2014 werkt het gemeentebestuur volgens het zomeruurrooster. De kantoren zijn open voor het publiek van maandag tot vrijdag van 8 tot 12.45 uur, met uitzondering van deze diensten: Bevolking ma-vrij 8-12 uur en donderdag 16.30-18.45 uur. Burgerlijke stand ma-vrij 8-12 uur, don 17-18.45 en zat 9-10.30 uur. Franstalige bibliotheek normale uurrooster, jaarlijkse sluiting van 22 t.e.m. 26 juli en op 16 augustus. Nederlandstalige bibliotheek di en don 12-18, woe 14-20, zat 10-14 uur, ma en vrij gesloten.

Facebook Twitter LinkedIn

Geleide bezoeken

De dienst Patrimonium organiseert gratis geleide bezoeken van bijzondere Elsense plekken, zoals de Bastiontoren aan de Naamsepoort. Een uitzicht over de stad op 90 meter boven de grond! Afspraak op 3 juli om 16 uur aan de voet van het gebouw. Op 28 augustus om 16 uur en op 30 augustus om 15 uur stelt François Coorens zijn atelier open, een kunstenaar die lichamen, woorden, kleuren en grafische tekens doet samengaan. Afspraak op de hoek van de Viaduct- en de Collegestraat.

Facebook Twitter LinkedIn

De schilderkunst en haar dubbelganger

Mis deze zomer in het Museum van Elsene je afspraak met de Belgische schilderkunst niet. De tentoonstelling van Stefan Balleux is een ontdekkingstocht door het verrassende werk van de jonge opkomende Belgische kunstenaar. Krachtige, fascinerende schilderijen die iedereen zullen boeien. Een hele zomer lang zijn er gratis nocturnes met geleide bezoeken in drie talen, een aperitief met de artiest, Zondagen in het museum, een geleid bezoek door Stephan Balleux zelf, creaworkshops, een spelboekje en zelfs een zomerstage!

Facebook Twitter LinkedIn

De Franstalige bib speelt een spelletje...

Deze zomer haalt de Franstalige gemeentebibliotheek haar teenslippers, zonnebril, zonnecrème... én gezelschapsspelletjes uit de kast! Groot en klein zijn welkom, met vrienden, in zomerjurk, sandalen of short! Haast je naar de Mercelisstraat 19 op woensdag 16 en 30 juli. Info: 02 515 64 12

Facebook Twitter LinkedIn

...en laat haar boeken los in het park!

Elke woensdag in juli en augustus van 15.30 tot 17.30 uur halen de boeken een frisse neus in het Viaductpark, waar animatoren gratis (in het Frans) voorlezen aan kinderen (niet op 23 juli en bij aanhoudende regen in de bib in de Mercelisstraat zelf).

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.