Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2014-09-02&l=N
Elsene pakt uit...
Markt van weleer herdenkt WO I
Lopen voor je conditie en tegen kanker
Nieuw Politiereglement
Le Rideau opent zijn deuren in Matonge
Choco maken met honing!

Elsene pakt uit...

Met een nieuw logo, een nieuwe website en een nieuw infoblad! Het logo, geïnspireerd op de els, doet denken aan een geolocatiesymbool en is gemakkelijk aanpasbaar aan de nieuwe technologieën. De structuur van de website werd volledig herwerkt en vereenvoudigd, met een uitgepuurd design. Voortaan biedt het infoblad ook plaats aan de oppositie en advertenties, in een moderner en groter jasje.

Facebook Twitter LinkedIn

Markt van weleer herdenkt WO I

Zin in een uitstapje naar... 1914? Kom op 28 september tussen 10 en 18 uur naar het Heilig-Kruisplein. Krantenverkopers, marktkramers met producten en kledij uit die tijd, een burgerwacht, fotoborden en andere activiteiten animeren de hele dag lang deze reconstructie van een markt van weleer. Dit evenement luidt het begin van de herdenkingen in van de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog in Elsene.

Facebook Twitter LinkedIn

Lopen voor je conditie en tegen kanker

Op zondag 14 september vindt de 6e Brusselse plaats, de urban woman jogging. Honderden deelneemsters lopen jaarlijks dit parcours rond de Vijvers ten voordele van de strijd tegen kanker (het inschrijvingsgeld wordt gestort aan de kliniek van het UCL). Dit jaar mogen mannen verkleed als vrouw trouwens ook deelnemen! Het hele jaar door zijn er gratis trainingsessies.

Facebook Twitter LinkedIn

Nieuw Politiereglement

Enkele elementen van het Algemeen Politiereglement zijn veranderd. De GAS-ambtenaren mogen voortaan hinderend geparkeerde auto's bekeuren. Daarnaast blijft het verboden duiven te voederen, te urineren en spuwen, de vuilniszakken buiten de toegestane uren buiten te zetten, graffiti te spuiten op openbare plaatsen, lawaai te maken... Hetzelfde reglement geldt nu voor Brussel-Stad en Elsene. Opgelet, boetes kunnen oplopen tot €350!

Facebook Twitter LinkedIn

Le Rideau opent zijn deuren in Matonge

In september 1995 huldigde het XL Théâtre een nieuwe theaterzaal in de oude kolenhandel in de Goffartstraat 7. Vandaag opent het bekende gezelschap Rideau de Bruxelles zijn deuren, dankzij een concessie van de gemeente en na enkele opfrissingswerken. De eerste voorstelling La vraie vie vindt plaats op 23 september, dé gelegenheid om deze tijdloze ruimte te ontdekken in een wijk die volop in verandering is, vlakbij Matonge.

Facebook Twitter LinkedIn

Choco maken met honing!

De herfst staat voor de deur. Binnenkort zullen de bijen in de korven op het dak van de bibliotheek heel wat minder actief zijn. Op 13 september van 9 tot 13 uur wuiven we de bijen uit voor hun winterslaap, met tal van activiteiten: infostanden, workshops om waskaarsen en chocopasta met honing te maken (na inschrijving). Om 10 uur is er de vertoning van L'apiculteuse, een kortfilm over een bijenhoudster voor kinderen, gemaakt door vzw Loupiote en de jonge ploeg van het initiatief Samedis du ciné. Meer weten? 02 515 64 12.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.