Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2014-12-01&l=N
Op de foto met de kerstman
Jouw wens voor #Elsene2015
Elsene wint Google eTown award
1 dag niet!
Breimaand in de bib
De VUB en ULB nodigen uit
Spaak gaat eenrichting

Op de foto met de kerstman

Dit jaar verandert het kerstdorp van formule! Vijftig houten chalets verspreiden de magie op het Heilig-Kruisplein op 5, 6 en 7 december. Staan ook op het programma: proevertjes, kerstliedjes, ambachtelijke producten. Kom jij ook? Nieuw dit jaar: ga op de foto met de Kerstman!

Facebook Twitter LinkedIn

Jouw wens voor #Elsene2015

Wat wens jij voor 2015? Een goede gezondheid, meer haar, een lief, meer sporten, ...? Maak een foto van jouw wens in Elsene (met dit sjabloon) en stuur hem op naar asdevriese@elsene.irisnet.be! De foto met de meeste likes op onze Facebookpagina wordt gepubliceerd in de Info Elsene van januari-februari! Hier vind je al wat inspiratie... #Elsene2015

Facebook Twitter LinkedIn

Elsene wint Google eTown award

Elsene is de meest actieve Brusselse internetgemeente van 2014. De prijs beloont de gemeenten waar KMO's de economische kansen van het internet het best benutten. Een van de criteria was het aantal unieke bezoekers per dag op de gemeentesite.

Facebook Twitter LinkedIn

1 dag niet!

Sinds 2008 is het aantal woninginbraken aanzienlijk gestegen. Op 11 december organiseren de gemeenten, provincies en de FOD Binnenlandse Zaken samen de actiedag "1 dag niet". Iedereen kan preventieacties doorgeven om het aantal inbraken te verminderen en extra waakzaam te zijn. www.1dagniet.be

Facebook Twitter LinkedIn

Breimaand in de bib

December is breimaand in de Franstalige bib (Mercelisstraat 19): er is een tentoonstelling van, ontmoeting met en workshop door Geneviève Casterman, de kinderboekenschrijfster en -illustratrice. Kom met of zonder breinaalden, met of zonder bolletje wol, met of zonder papa of mama, met of zonder kinderen... Voor een paar uur, een paar wanten, een pull of gewoon een bolletje warmte in het begin van de winter. Info en inschrijvingen op 02 515 64 45 of via mail.

Facebook Twitter LinkedIn

De VUB en ULB nodigen uit

Beide universiteiten nodigen hun buren uit om kennis te maken met de talrijke diensten die de ULB en VUB aan de gemeenschap bieden en direct toegankelijk zijn voor de buurtbewoners: sport, bibliotheken, restaurants, banken en handelszaken, cultuur en lezingen, vacatures, ... Op dinsdag 16 december vanaf 18.30 uur kan iedereen vragen stellen en zijn mening geven over de interactie met de wijk. Gratis inschrijven.

Facebook Twitter LinkedIn

Spaak gaat eenrichting

Tijdens de spits worden de Gewijde Boom-, de Verlaat- en de Spaakstraat overspoeld door verkeer. Daarom is voortaan enkel eenrichtingsverkeer mogelijk in de Spaakstraat vanaf de Lesbroussartstraat naar boven. Enkel de bussen 54, taxi's en fietsers mogen op een rijstrook richting de Lesbroussartstraat naar beneden rijden. Deze test begint op 1 december en duurt zes maanden. Na de evaluatie bepalen de MIVB en Brussel-Mobiliteit de definitieve maatregelen.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.