Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: http://www.elsene.be/newsletter.php?d=2015-04-01&l=N
Schaliegas onder Ter Kameren
Een fietspad langs de Vijvers
Nee tegen inbraken
Gratis zaaien en oogsten
Jong en oud onder één dak
Brussels Short Film Festival
Het parkeerplan evolueert

Schaliegas onder Ter Kameren

Tijdens werken in de Ter Kamerenabdij werd een grote ontdekking gedaan. In het Carboontijdperk waren onze contreien bedekt met een binnenzee en vervolgens moerasgrond. Professor geologie Ryba van de universiteit van Krakau en mijningenieur van de faculteit van Bergen Régalec zijn ervan overtuigd dat ze een schaliegaslaag ontdekt hebben in Elsene. Vanaf deze zomer wordt er op het terrein van de Abdij een gestuurde boring ondernomen om al het gas in de geologische laag te ontginnen. Dankzij een samenwerking tussen de gemeente en een petroleumconcern wordt een grote winst voorzien en worden een hoop jobs gecreëerd. Enig nadeel is de ecologische impact op ons leefmilieu en de grondwaterspiegel.

Facebook Twitter LinkedIn

Een fietspad langs de Vijvers

Onlangs werd een nieuw fietspad tegen de rijrichting in gemarkeerd langs de Vijvers (Generaal de Gaullelaan), met de hulp van het Gewest. Dat heet: het nuttige aan het aangename koppelen!

Facebook Twitter LinkedIn

Nee tegen inbraken

De gemeente kent haar inwoners een premie toe voor de beveiliging van hun woning. Hierdoor kunnen de kosten voor de aankoop en/of installatie van technopreventieve middelen (verstevigde sloten, geblindeerde deuren, ...) terugbetaald worden, tot 25% van de kosten en maximaal 247,89 euro. Om van deze premie gebruik te kunnen maken moet je ouder dan zestig zijn, slachtoffer van een inbraak(poging) of een kadastraal inkomen lager dan 2500 euro hebben. Info 02 643 65 56 of via mail.

Facebook Twitter LinkedIn

Gratis zaaien en oogsten

Op het speelplein Renier Chalon en aan de begraafplaats van Elsene (in de bloembak bij de ingang) groeien verse kruiden. En je mag ze plukken! Van maart tot oktober komen de mensen van Aromatisez-vous samen om hun kennis te delen en het perk te onderhouden. Kijk op hun blog voor de data. Thuis kruiden planten kan ook, waarom niet met het zaad uit de zaadotheek in de Franstalige bib? Het principe is simpel: neem zaad mee en breng zaadjes binnen die je geoogst hebt uit je eigen tuin, deel, wissel en ontdek!

Facebook Twitter LinkedIn

Jong en oud onder één dak

Ben je wat ouder en wil je gezelschap, langer thuis kunnen blijven wonen en van een aanvullend inkomen genieten? Of ben je als student op zoek naar een toegankelijk en kwaliteitsvol verblijf, een gastvrije omgeving die bijdraagt tot het succes van je studies? De vzw 1toit2âges brengt ouderen en jongeren samen, ten voordele van beide generaties. Sinds kort kunnen ook gezinnen studenten te slapen leggen. 0472 94 82 77

Facebook Twitter LinkedIn

Brussels Short Film Festival

Het Brussels Short Film Festival van 23 april tot 4 mei is dé onvermijdelijke afspraak voor de kortfilm in Elsene! Zowat 130 kortfilms worden vertoond in Flagey, Vendôme, het Klein Mercelistheater, in de Marquee op het Fernand Cocqplein en in Bozar. Er zijn drie competities: nationaal, internationaal en 'next generation' (filmscholen). Maar BSFF, dat is ook een hoop feestelijke activiteiten op het programma.

Facebook Twitter LinkedIn

Het parkeerplan evolueert

Op 1 mei treden de wijzingen van het parkeerplan in werking. Bepaalde blauwe zones worden grijze zones, waarbij parkeren er dus betalend wordt tot 20.30 uur (uitgezonderd wie een bewoners- of bezoekerskaart heeft). Deze versterking van de regels moet zorgen voor een betere doorstroming van auto's en meer toegankelijkheid voor bewoners in hun wijk. Het plan beperkt zich niet tot parkeren op straat maar omvat ook oplossingen voor fietsers en autodelen. Voor meer info kan je ook terecht bij de dienst stadsrenovatie op 02 643 59 81.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.