Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2015-05-02&l=N
Het parkeerplan evolueert
Wereldmuziek voor een wereld van verschil
Holocaustslachtoffers geëerd met struikelstenen
Dagschotel met uitzicht graag
't Is kermis in Elsene!
Feesten voor Europa
Fête de rue, met u?

Het parkeerplan evolueert

Morgen, op 1 mei, treden de wijzingen van het parkeerplan in werking. Bepaalde blauwe zones worden grijze zones, waarbij parkeren er dus betalend wordt tot 20.30 uur (uitgezonderd wie een bewoners- of bezoekerskaart heeft). Deze versterking van de regels moet zorgen voor een betere doorstroming van auto's en meer toegankelijkheid voor bewoners in hun wijk. Aan de parkeermeters kan je bovendien vanaf nu betalen met je bankkaart. Meer weten? Bel naar de dienst stadsrenovatie op 02 643 59 81.

Facebook Twitter LinkedIn

Wereldmuziek voor een wereld van verschil

Zin in een gezellige dag vol muziek en kinderanimatie? Op zondag 24 mei verandert het Fernand Cocqplein van 13 tot 22 uur in een festivalterrein met concerten, een feestdorp met infostands, een hapje en een drankje, een springkasteel, een schminkstand en houten spelen voor jong en oud. Solidar XL is een gezinsfestival, als afsluiter van de Brussels Jazz Marathon. De opbrengst van deze elfde editie gaat naar Artsen Zonder Grenzen in hun strijd tegen ebola. Wie de concerten volledig wil kunnen meezingen, kan hier al wat oefenen met filmpjes van Selva, Khalifa of Cré Tonnerre.

Facebook Twitter LinkedIn

Holocaustslachtoffers geëerd met struikelstenen

Struikelstenen zijn kleine messing gedenkstenen gemaakt door kunstenaar Gunter Demnig. Ze worden ingewerkt in de stoep voor de huizen van Holocaustslachtoffers die tijdens WO II gedeporteerd en vermoord werden. Europa telt 50 000 struikelstenen, waaronder in Elsene een in de Riddersstraat, een in de Godecharlestraat en vijf andere in de Van Volsemstraat, voor het Museum. Die laatste werden ingehuldigd op 28 april, in het bijzijn van een van de overlevers, Paul Sobol.

Facebook Twitter LinkedIn

Dagschotel met uitzicht graag

Het gemeenterestaurant Vandenbroeck zit in een nieuw jasje! Vanaf 4 mei opent de nieuwe, lichte eetruimte met zuidelijk gericht terras en uitzicht over de daken van Elsene. De drie gemeenterestaurants (Boondaal, Malibran en Vandenbroeck) bieden gezonde en gevarieerde maaltijden, bereid met kwaliteitsproducten, tegen een lage prijs. Elsenaars en niet-Elsenaars die een Creapass hebben, kunnen van de gerechten gaan proeven. De Creapass is er voor 55-plussers en uitkeringsgerechtigden.

Facebook Twitter LinkedIn

't Is kermis in Elsene!

Eendjes vissen, op de draaimolen zitten, in het lunapark spelen, suikerspinnen eten, op de paardjes rijden... Vanaf vandaag tot en met 17 mei, tussen 14 en 22 uur, kan het weer allemaal, bij 25 foorkramen op het Flageyplein. Vanavond 30 april om 17 uur geven we het startschot!

Facebook Twitter LinkedIn

Feesten voor Europa

Ken je MYP? Het MYP Festival is de uitloper van het Millennium Youth Project, een samenwerking tussen Belgische, Franse, Congolese, Roemeense, Palestijnse, Portugese en Israëlische partners rond de millenniumdoelstellingen. Op woensdag 6 mei amuseren we ons met optredens, internationale ontmoetingen, tentoonstellingen, een kortfilm, spelletjes, debatten, street art, een fietscinema, ... Voel je je internationaal bloed al kriebelen? Drie dagen later, op zaterdag 9 mei, stelt het Europees Parlement haar deuren open voor het publiek op het Feest van Europa.

Facebook Twitter LinkedIn

Fête de rue, met u?

In mei feesten we non-stop, en afsluiten doen we op zaterdag 30 mei tijdens de Boekenbaz'art. De kruising tussen een tweedehandsboekenmarkt en een meertalig straatfeest lokt iederaan naar de Sans Soucistraat, dankzij de boeken, muziekoptredens, een openluchttentoonstelling, straattheater, een poëtisch podium, een zomerbar en heerlijke hapjes! Of je nu wil meedoen of gewoon een goed boek wil doorbladeren en een gezellige zaterdagnamiddag beleven, iedereen is welkom vanaf 14 uur!

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.