Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2015-11-01&l=N
Allerheiligenceremonies
Gewest ziet af van tramlijn 71
1 dag niet
Nieuwe crèche zkt uitbater
RecupDay
Jouw blik op het Brusselse erfgoed
Autodelen in opmars
Er kiemt iets in Elsene

Allerheiligenceremonies

Op 1 november beginnen de plechtigheden om 9.15 uur op de begraafplaats: neerleggen van een bloemenkrans aan de voet van het gedenkteken aan de Gedachtenissquare door de burgemeester en de ambtenaar van burgerlijke stand. Om 9.30 uur leggen de burgemeester en schepenen een bloemenkrans neer op de Nationale Schietbaan. Om 10.00 uur volgt het neerleggen van een bloemenkrans op de tombes van de vroegere burgemeesters van Elsene en om 10.30 uur gaan de ambassadeur van Italië, vertegenwoordigers van de NAVO en Italiaanse vaderlandslievende verenigingen naar het ereveld om de vlam opnieuw aan te steken. Tot slot volgt om 10.55 uur de bedevaart van het Eenheidsfront der oud-strijders van Elsene.

Facebook Twitter LinkedIn

Gewest ziet af van tramlijn 71

Na de begrotingsmarathon tijdens het weekend van 17 en 18 oktober heeft het Brusselse Gewest officieel aangekondigd dat het project voor de tramlijn 71 teruggetrokken wordt. De minister van mobiliteit zal binnenkort een alternatief voorstellen.

Facebook Twitter LinkedIn

1 dag niet

Elke dag gebeuren er 200 inbraken in België. Daarom doet Elsene op 13 november 2015 mee aan de nationale actiedag tegen inbraken onder het motto 1 dag niet. De actie is het orgelpunt van een volledige bewustmakingsweek waar iedereen aangespoord wordt om preventieve maatregelen te voorzien: je aanwezigheid simuleren wanneer je niet thuis ben, je sleutel niet onder de mat leggen, ...

Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe crèche zkt uitbater

In de Snoekstraat 54-64 wordt momenteel een nieuw gebouw opgetrokken dat plaatsbiedt aan sociale woningen en een crèche. De gemeente lanceert een oproep om een vzw aan te duiden om deze nieuwe kinderopvangplaats uit te baten. Vzw's die zich kandidaat willen stellen kunnen terecht bij de dienst vroege kinderjaren, van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur op 02 515 70 47 of op vroegekinderjaren@elsene.be. Kandidaturen moeten vóór 2 december 2015 om 12 uur ingediend worden.

Facebook Twitter LinkedIn

RecupDay

Minder afval produceren, natuurlijke rijkdommen bewaren, geven, uitwisselen, recycleren, herstellen, uitvinden, ombouwen, ... Dat alles is RecupDay! Elsene organiseert deze feestelijke en creatieve dag samen met verschillende verenigingen en inwoners. Iedereen is welkom op 28 november van 12 tot 18 uur in het wijkhuis Malibran. Kom een van de leuke en gratis workshops volgen, ontdek onze weggeefbeurs en de Elsense kunstenaars in 'slow mode'. Of leer koken met restjes. Njam! Info over de weggeefbeurs en de activiteiten via mail of 0498 58 82 86.

Facebook Twitter LinkedIn

Jouw blik op het Brusselse erfgoed

De erfgoedcel van het Brussels Gewest organiseert een fotowedstrijd "En u ? Hoe ziet u Brussels erfgoed?". Deelnemen kan tot en met 30 november 2015. Monumenten, parken, pleinen, straten, gekende plaatsen of verborgen hoekjes, met of zonder mensen, overdag of 's nachts, ... trek erop uit om het erfgoed en de plaatsen te fotograferen die voor jou de charme van Brussel uitmaken. Reglement en inschrijving via de website.

Facebook Twitter LinkedIn

Autodelen in opmars

Onlangs opende een nieuw autodeelstation met twee elektrische auto's op het Brugmannplein van Zen Car. Elsene blijft hiermee werken aan de uitbreiding van het aantal gemotoriseerde voertuigen via autodelen: vandaag zijn er al 34 auto's beschikbaar in twaalf stations. Tegen 2020 moeten dat er 59 worden. Onze gemeente telt het grootste aantal Cambio abonnees in het Gewest, na Brussel-Stad.

Facebook Twitter LinkedIn

Er kiemt iets in Elsene

Sinds kort telt de wijk rond de Mouterijbrug een nieuw kunstwerk van de Belgische kunstenares Françoise Schein. De keramische tegels van KIEMING GERMINATION ter hoogte van de Visvijverstraat 6 beelden het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie uit. Het project, gesteund door de Koning Boudewijnstichting, is het eindresultaat van workshops met de Elsenaars en leerlingen uit de middelbare school Edmond Peeters en de basisschool Francisco Ferrer.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.