Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2015-12-01&l=N
Kerstmarkt op het Flageyplein
Repair Café @ Elzenhof
Het Jobhuis gaat open!
Kerstmaaltijd voor alleenstaanden
Feestelijk uitgestald
Lemonniermuseum terug open
Wat vind jij van het busplan?

Kerstmarkt op het Flageyplein

Twintig jaar kerstmarkt in Elsene, dat verdient een nieuw kleedje! De 1600 m² grote tent op het Flageyplein staat klaar om je van 3 tot en met 6 december te ontvangen. Wat mag je verwachten? Glühwein en allerlei kerstlekkers, maar ook een heleboel kwaliteitsproducten (oliën, pralines, lederwaren, luxe papierwaren, ...). Nieuw tijdens deze editie zijn ook de originele activiteiten. Kom je naar de ijssculptuur kijken of naar verhalen luisteren?

Facebook Twitter LinkedIn

Repair Café @ Elzenhof

Laat je kapotte voorwerpen herstellen en maak kennis met je buren in een gezellige sfeer. Da's het principe van het Repair Café elke eerste zondag van de maand in het gemeenschapscentrum Elzenhof (Kroonlaan 12)! Weggooien? Mooi niet!

Facebook Twitter LinkedIn

Het Jobhuis gaat open!

Heb jij het nieuwe gebouw al gezien in de Collegestraat 30? Daar huist het nieuwe Jobhuis. Binnenkort opent ook het Elsense kantoor van Actiris er, de dienst tewerkstelling en de vzw-partners (MLE, ALE, Format XL). De voordelen op een rijtje: het jobhuis ligt vlak achter het gemeentehuis, is energiezuinig en werd gebouwd volgens de principes van een passiefhuis.

Facebook Twitter LinkedIn

Kerstmaaltijd voor alleenstaanden

Met kerst blijft niemand alleen. Dat vinden ook de mensen van de solidariteitsdienst en het medische huis Couleur Santé. Daarom organiseren zij op zondag 20 december van 12 tot 18 uur in het wijkhuis Malibran een kerstmaaltijd voor alleenstaanden. Zin om mee te doen? Breng een gerecht mee en samen maken we er een potluckbuffet van in een gezellige kerstsfeer. Verder nog op het programma: dansen, knutselen en een optreden van het kinderkoor van het medische huis.

Facebook Twitter LinkedIn

Feestelijk uitgestald

Met de eindejaarsfeesten in zicht, is het ook tijd voor de wedstrijd voor de mooist versierde uitstalramen. Om de straten van Elsene nog meer te doen schitteren, gaan we dus ook dit jaar op zoek naar handelaars die individueel of samen hun vitrines versieren. De individuele prijzen gaan van 25 tot 200 euro. In de categorie voor verenigingen wordt de winnaar beloond met 300 euro. Inschrijven kan nog tot 11 december.

Facebook Twitter LinkedIn

Lemonniermuseum terug open

Het museum, weinig bekend bij het grote publiek, viert volgend jaar haar 70-jarige bestaan. Ga een kijkje nemen naar de kunstcollectie van de schrijver, zijn boekenverzameling, zijn geschreven werken, maar ook zijn oorspronkelijke bureau. Camille Lemonnier werd geboren in Elsene en overleed er ook. In 1946 schonk zijn dochter Marie zijn eigendommen aan de gemeente. Sinds oktober is het museum gratis toegankelijk op donderdag van 13.30 tot 16.30 uur, of na afspraak. Meer weten? a.e.b@skynet.be (bij voorkeur) of 02 512 29 68.

Facebook Twitter LinkedIn

Wat vind jij van het busplan?

De MIVB bereidt een nieuw busplan voor. En daarvoor heeft de openbare vervoersmaatschappij jouw mening nodig! In dat plan vormt lijn 42 een unieke verbindingsweg tussen Delta, de ULB en VUB, de campus van de UCL, het universitaire ziekenhuis Saint-Luc, het shoppingcentrum in Woluwe, de begraafplaats van Elsene en het station van Watermaal-Bosvoorde. Neem een kijkje op www.busplanmivb.be en geef je mening!

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.