Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2016-03-01&l=N
Het college komt naar je toe
Een nieuwe kinderadviesraad
Paaspret
Museum Night Fever in het Museum
Internationale vrouwendag
Struikelstenen
Jouw advertentie in 50 000 brievenbussen

Het college komt naar je toe

Het college van burgemeester en schepenen van Elsene organiseert een ontmoeting met de inwoners van jouw wijk. De perfecte gelegenheid om vragen te stellen, opmerkingen te geven of voorstellen te doen. Na de dialoog volgt een gezellige drink. Op dinsdag 1 maart om 19 uur in het vroegere tehuis Van Aa (Boondaalsesteenweg 104) Op woensdag 9 maart om 19 uur in de sportzaal van school 7 en 8 (Terkamerenboslaan 211) Op dinsdag 22 maart om 19 uur in het gemeentehuis (Elsensesteenweg 168).

Facebook Twitter LinkedIn

Een nieuwe kinderadviesraad

De nieuwe leden van de kinderadviesraad legden de eed af op 18 februari, in het bijzijn van mevrouw Dominique Dufourny, burgemeester, en schepen van jeugd Bea Diallo. De kinderen uit het vijfde leerjaar van de Elsense scholen van alle koepels zetten er hun eerste stappen in de democratie en leren zo vrij hun ideeën of behoeften in groep uitdrukken.

Facebook Twitter LinkedIn

Paaspret

De diensten solidariteit, openbaar onderwijs, sport en jeugd hebben een hele reeks vakantiekampen in petto voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Hoe ze in te schrijven, praktische info en de tarieven vind je op onze website.

Facebook Twitter LinkedIn

Museum Night Fever in het Museum

Op 5 maart bezet het collectief Artra de tentoonstelling van Angès Varda, samen met studenten scenografie van Saint-Luc. Ze worden bijgestaan door de Elsense kunstenares Cindy Thirion, op vraag van Agnès Varda. Cindy wacht je op aan haar 'yarn bombing'-boom en Lamia (Soup'Herb) verwarmt je met een kom biosoep. Ook op het appel: Julien de Casabianca die personages uit de schilderijen en in het echte leven laat stappen tijdens het project Outings. Wie weet loop je hen wel tegen het lijf! Afspraak vanaf 19 uur voor de Museum Night Fever.

Facebook Twitter LinkedIn

Internationale vrouwendag

8 maart, internationale vrouwendag, is de perfecte gelegenheid om te herinneren aan de uitdagingen en eisen, maar ook de vooruitgang en de verwezenlijkingen door en voor vrouwen over de hele wereld. Deze dag, in het leven geroepen door de VN in 1977, herinnert ons eraan dat ondanks de afgelegde weg er nog veel werk is voor we emancipatie van en gelijke rechten voor de vrouwen in de wereld krijgen. De Franstalige bibliotheek stelde een volledig programma op speciaal voor deze dag.

Facebook Twitter LinkedIn

Struikelstenen

Onlangs werd een nieuwe struikelsteen ingehuldigd in de Alphonse Hottatstraat 9, voor het huis van Adela Korn, een Holocaustslachtoffer dat tijdens WO II gedeporteerd werd. Dat brengt het totaal aantal struikelstenen in Elsene op acht, met nog exemplaren in de Ridderstraat, Godecharlestraat en Van Volsemstraat. Struikelstenen zijn messing stenen ontworpen door kunstenaar Gunter Demnig. Ze worden ingewerkt in de stoep voor de huizen van Holocaustslachtoffers. In Europa werden al 50 000 stenen ingehuldigd.

Facebook Twitter LinkedIn

Jouw advertentie in 50 000 brievenbussen

Dankzij ons infoblad Info Elsene komt jouw advertentie elke twee maanden terecht in 50 000 brievenbussen. Grijp deze kans om jouw zaak naamsbekendheid geven in de hele gemeente! Mail of bel (02 650 05 80) dan nu en vraag onze tarieven.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.