Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2016-04-01&l=N
Festival
Dolle buitenspeelpret
Nieuwe fietsverbindingen
Tandem met Kitty Crowther
Bescherm je bolide
't is kermis in Elsene!
Vitrines in de kijker

Festival

Klassieke muziek, wereldmuziek, jazz, rock en pop voor het jonge publiek, dat zijn de ingredi├źnten van het festival Monte le son. Het vindt plaats van 13 tot 17 april in het Marnitheater, Flagey en het klein Mercelistheater. Vijf dagen feest, ontmoetingen en ontdekkingen. Turn the music up!

Facebook Twitter LinkedIn

Dolle buitenspeelpret

Op woensdag 13 april organiseren Brede School Elsene en Etterbeek de Buitenspeeldag, een namiddag vol buitenspeelpret van 13 tot 17 uur in het Leopoldpark. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen er begeleid door hun ouders een hele namiddag lang komen ravotten en spelletjes spelen. In samenwerking met o.a. RHoK-academie, YOTA!, JES Stadslabo en het Museum voor Natuurwetenschappen. Meer weten? Mail naar Eva Eneman.

Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe fietsverbindingen

De gemeente legde onlangs vier nieuwe fietsverbindingen aan. Een tussen de vijvers van Elsene en de Ter Kamerenabdij, langs de Generaal de Gaullelaan en de Emile Duraylaan; een tussen de vijvers via de Kroonlaan, de Antoine Labarrestraat en de Borrensstraat; een tussen het Flageyplein en de Troonlaan via de Malibranstraat; tussen de Louizalaan en de Bascule via de Livornostraat en de Washingtonstraat. Deze infrastructuur werd gefinancierd door een gewestelijke subsidie van Mobiliteit Brussel. Binnenkort wordt er dankzij die subsidies ook een fietsbox geïnstalleerd in de wijk rond het ziekenhuis. Meer weten hierzo.

Facebook Twitter LinkedIn

Tandem met Kitty Crowther

Op 16, 23 en 30 april slaan de Nederlandstalige en Franstalige bibliotheek de handen terug in elkaar voor drie tweetalige verhalen- en knutselworkshops rond internationaal bekroond illustratrice Kitty Crowther. Drie zaterdagnamiddagen lang beluisteren de kinderen toffe verhaaltjes en gaan ze er creatief mee aan de slag. Op de laatste dag komt de illustratrice zelf langs! Inschrijven verplicht.

Facebook Twitter LinkedIn

Bescherm je bolide

Om autodiefstal te voorkomen organiseert Elsene Preventie op zaterdag 30 april van 10 tot 18 uur een gratis autogravering aan de Flageyparking. In samenwerking met Carglass zullen de laatste zeven nummers van het chassisnummer van je wagen op alle ruiten gegraveerd worden. Het neemt maar tien minuten in beslag! Dit zal dieven afschrikken aangezien ze bij diefstal alle ruiten moeten vervangen. Meer informatie en verplichte inschrijving bij de dienst Gemeenschapswacht op 02 643 65 69 of via mail.

Facebook Twitter LinkedIn

't is kermis in Elsene!

Van 22 april tot 8 mei staat de lentekermis opnieuw op het Flageyplein. Kom gezellig eendjes vissen, suikerspinnen eten, paardje rijden of je uitleven in het lunapark op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 16 tot 22 uur en op vrijdag en zaterdag tot middernacht.

Facebook Twitter LinkedIn

Vitrines in de kijker

Elk jaar beloont de dienst handel de mooiste uitstalramen in elke wijk. Op 10 maart werden de winnaars bekendgemaakt tijdens een ceremonie in het gemeentehuis.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.