Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2016-07-01&l=N
Twee nieuwe schepenambten in Elsene !
Op de trappers voor een film!
Zeg "Uptown"!
Voordat je op vakantie vertrekt...
50 jaar fotorealisme in het Museum van Elsene
Dansen in het park
Brusselse toeristische logies: bewijs het bestaan van uw zaak vó
Fietspompen

Twee nieuwe schepenambten in Elsene !

Het college van burgemeester en schepenen is trots te melden dat er twee nieuwe schepenambten zijn ingericht: Toerisme en Universiteiten. Die nieuwe bevoegdheden worden respectievelijk aan MR-schepen Delphine Bourgeois en PS-schepen Caroline Désir toegekend.

Facebook Twitter LinkedIn

Op de trappers voor een film!

We zijn terug vertrokken voor een nieuw seizoen van de Cycle In Cinema, openlucht filmvertoningen dankzij elektriciteit die geproduceerd werd door de fietsinspanningen van de kijkers. Afspraak elke zaterdag in de zomer, vanaf zonsondergang. Het programma voor juli:

  • 2/7 22.00:Demain, van Cyril Dion en Mélanie Laurent — Korte Malibranstraat.
  • 9/7 21.30: Een film naar keuze. Buurtbewoners kiezen samen met vzw JES de film — Korte Malibranstraat.<
  • 16/7 21.30: Le thé ou l'électricité, van Jérôme Le Maire in aanwezigheid van de regisseur — Korte Malibranstraat.
  • 23/7 21.30: Little miss Sunshine, van Jonathan Dayton en Valerie Faris — Tussen de twee bruggen.
  • 30/7 21.30 : Le Petit Prince van Mark Osborne — Mussengang.
Info: dienst stadsrenovatie, Isabelle Legrain- 02 643 59 82.

Facebook Twitter LinkedIn

Zeg "Uptown"!

Sluiting van de tunnels, het klimaat na de aanslagen... Het Brusselse gewest wordt zwaar op de proef gesteld en dat heeft ook zijn gevolgen voor de economische en commerciële activiteit. Het is tegen die achtergrond dat de gemeenten Elsene, Sint-Gillis en Brussel-Stad de handen in elkaar slaan met de handelaars om de Bovenstad "Uptown" nieuw leven in te blazen. Op zondag 3 juli zijn de handelszaken in de buurt (stuk Louizalaan tussen het Louiza- en Stefaniaplein, de Jean Stasstraat, de Gulden-Vlieslaan en Waterloolaan, de Naamsestraat, de Louiza- en Gulden-Vliesgalerij en de Elsensesteenweg tot en met de Sint-Bonifaaswijk) zijn open tussen 12 en 18 uur. Een hele reeks activiteiten en straatvoorstellingen staan klaar om je gratis te entertainen! Info - dienst handel - 02 515 67 20.

Facebook Twitter LinkedIn

Voordat je op vakantie vertrekt...

Een kleine herinnering aan de voorzorgsmaatregelen voor je naar de zon vertrekt kan nooit kwaad: post niet op Facebook of op je antwoordapparaat dat je weg bent, sluit alle ramen goed, maak foto's van waardevolle voorwerpen en schrijf het serienummer en de eigenschapen op. Vraag aan een vertrouwenspersoon om je brievenbus leeg te maken en laat de lokale politie weten dat je niet thuis bent zodat ze je woning geregeld kunnen komen controleren. Info: dienst Technopreventie 02 643 65 56.

Facebook Twitter LinkedIn

50 jaar fotorealisme in het Museum van Elsene

Op zoek naar een uitstapje bij jou in de buurt deze zomer? Ga naar de tentoonstelling Photorealism in het Museum. Na het succes van de tentoonstelling van Amerikaans beeldhouwer Duane Hanson in 2014 zet deze nieuwe expo de hyperrealistische werken van Amerikaanse schilders tussen 1960 en 1980 in de verf. In het kielzog van pop art schetst en bekritiseert deze stroming de consumptiemaatschappij in een fascinerende fotografische stijl.

Facebook Twitter LinkedIn

Dansen in het park

In het teken van het thema "dansen" wordt het Viaductpark op donderdag 7 juli vanaf 18 uur gedurende één avond omgetoverd tot één groot volksfeest met talrijke attracties voor jong en oud, spetterende demo's Afrikaanse dans en tango, een dansinitiatie door Park Bal Moderne, allerhande kinderanimatie en verschillende DJ-sets als mooie afsluiter. Geniet van een lekkere gratis hotdog (ook veggie) en een in Elzenhof gebrouwen bier. Trek je dansschoenen aan en breng gerust familie en vrienden mee, er is plaats voor iedereen!

Facebook Twitter LinkedIn

Brusselse toeristische logies: bewijs het bestaan van uw zaak vó

Sinds 24/04/2016 zijn alle toeristische logies die in één van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gelegen zijn, onderworpen aan een specifieke regelgeving. Deze regelgeving omvat een aantal voorwaarden en onder meer ook de verplichting om een aangiftedossier in te dienen met het oog op de registratie van het logies in kwestie bij Brussel Economie en Werkgelegenheid.

Facebook Twitter LinkedIn

Fietspompen

Een platte band onderweg? Geen nood, Elsene heeft sinds kort twee openbare fietspompen, eentje op het Heilig-Kruisplein en een in de Damstraat (voor het Wijkhuis Malibran)!

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.